Gå til innhold

USA dypt bekymret over Russlands blokkering av LinkedIn


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Nei, det er ikke på samme linje som at USA har forbudt kinesiskprodusert utstyr til bygging av samfunnskritisk infrastruktur. Det ville heller vært på samme linje som at USA forbød salg av varer som ikke er produsert i USA.

 

Og nei, vi bør ikke innrette lovverket vårt etter isolasjonistiske lover fra Russland, Kina og Nord-Korea. Dette gjør at russere ikke får lov å benytte tjenester i utlandet til dels fordi staten skal ha større kontroll over hva russerne gjør på internett- og fordi det er bra for den russiske økonomien å bygge opp egne alternativer til de internasjonale tjenestene. Som da staten Russland begynte å lage eget OS som alternativ til Android, slik som staten Kina tidligere lagde egen Linux-distro.

 

Derimot bør vi sette krav til at staten ikke får sende sensitive opplysninger om hele befolkningen og samfunnskritiske tjenester ut av landet - knapt nok ut legge det ut på skytjenester som kan hackes når som helst hvis noen kjenner en 0-dags svakhet eller leverandøren sparer penger på å ikke følge godt nok med på sikkerhetsoppdateringer.

Lenke til kommentar

Er vel egentlig på lik linje som at USA har forbudt kinesiskprodusert utstyr til bygging av infrastruktur

 

http://www.cnbc.com/2016/02/22/huawei-well-re-enter-us-market-if-welcomed--mobile-world-congress.html

Det burde flere land gjøre. Det er helt vanvittig at både Telenor og Telia har valgt Huawei som hoffleverandør for infrastruktur til mobilnettet her i landet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Vanvittig? Norge har kapitalisme. Det betyr fritt marked. Det har USA også. Skal vi liksom begynne å bare begynne å nekte alle selskaper vi ikke liker tilgang til markedet? Da må vi endre måten økonomien vår fungerer på. Huawei leverer best tilbud til best pris. Derfor bruker både Telenor og Telia Huawei. De leverer bra infrastruktur. Verre er det ikke.

 

Men du er vel for opptatt med fordommene dine mot Kina til å bry deg om det. Du har stemplet dem som "fiende". Vel lykke til med det. Hvem tror du vinner på handelskrig mellom Kina og Norge? Hvis alle begynner å banne hverandres selskap fra å selge i landene sine, så går jo bare den globale økonomien ned.

 

Ellers har det vært mye greier både fra EU og folk i Norge om å lagre ting lokalt i landet, og ikke sende alle data til USA. Ikke overraskende at Russland gjør det. Ikke urealistisk om EU gjør det samme. Ikke alle land i Europa som er så happy med å sende all dataen sin til USA.

 

Ellers tommyb så må du nok lese deg opp på Kina. De er en stund siden de var isolasjonistiske.  Det er USA som er drøye her når de i sitt frie markedet forbyr Huawei. Det er mot ideologien deres. Som de påstår de har da. LinkedIn er ikke forbudt i Russland, men Russland vil ikke at LinkedIn sender all dataen til USA. Det er ikke isolasjonalisme. Det kan derimot være proteksjonisme. Altså da for å få arbeidsplasser i Russland. 

 

Sør-Korea er et land med krav om servere i Sør-Korea for alt. Ingen som har et problem med det. Visste du også at Sør-Korea er et ekstrem eksport-land? Og hvis noe går ned i den globale økonomien ser du det raskt der, siden de er så eksportavhengige. Altså, de er veldig åpne til verden. Viktigst av alt derimot for noen her inne er at de er åpne for USA. Folk som ikke er åpne for USA er isolasjonistiske, og folk som er, er ikke.....

 

Og du vet at Windows, Linux OSX er alt laget i USA? Men hvis Kina lager en Linux distro er det noe negativt? Morsomme greier. Til din info så blir ingen i Kina tvunget til å bruke noen som helst OS. De velger helt fritt.

 

Så ja, påstandene dine stemmer ikke helt med fakta.

 

 

Det er jo ellers litt merkelig om de skal være "bekymret" for dette med LinkedIn, når de selv bannlyser Huawei fra å levere HW til private selskaper i USA. Alt for å opprettholde bilde av Russland som slemme og fiende. Hvis LinkedIn hadde vært russisk derimot hadde USA 100% garantert gjort det samme. Hvis det er snakk om "national security" så kan en gjøre ALT i USA. Ikke noe annet enn standard amerikansk dobbeltmoral for å beskytte seg selv mot "fiender", samtidig som de lager et bilde av at andre land er "fiendtlige" og "udemokratiske", der USA MÅ "hjelpe" befolkningen å bli fri fra det "udemokratiske" styre. Siden USA har bestemt at amerikansk demokrati er den eneste styreformen som er bra.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ellers tommyb så må du nok lese deg opp på Kina. De er en stund siden de var isolasjonistiske.

 

Nei, det er det ikke. Men nå snakker vi spesifikt om internett-lovgivning, der Kina er blant de aller fremste på å isolere sin befolkning:

https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Firewall

 

Hvis du mener noe annet, bør du bytte ut en og annen youtube-strøm med en historiebok, for da er du ute og kjører. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Tenk litt på hva ordet isolasjon betyr. Isolere deg fra noe annet, altså ikke ha kontakt. Det er definitivt sant at Kina har restriktiv lovgivning når det kommer til Internet, som ulovliggjør kontakt med personer i Vestlige land på de meste populære plattformene, aviser osv. Dermed så  bruker ikke kinesere noe veldig facebook, youtube, leser ikke amerikanske/europeiske aviser osv.

 

Så ser vi her i det fire åpne Vesten. Vi kan lese kinesiske aviser, mange av dem er på engelsk. Vi kan bruke kinesiske tjenester og kommunisere med dem der.  Gjør vi det? Nei. Hvor er det vi får nyheter fra? Vestlig media. Ingen leser Al Jazeera, Russia Today osv. All info kommer fra Vestlige medier. Gjerne er kilden faktisk Al Jazeera. Hvilke sosiale nettverk bruker vi? Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram osv. Samtidig har vi topppolitikere som ikke en gang vet hvilken styreform Kina har, i likheten med det meste av befolkningen i landet.

 

Så begynner det å bli interessant. Hvor mange kinesere drar til Vesten for studier jobb osv? Og hvor mange fra Vesten drar til Kina?

 

Så neida, vi har ingen lover som isolerer oss fra Kina og andre deler av verden, men det er heller ikke nødvendig. Vi praktiserer frivillig isolasjon. Sannheten er at folk i Kina lærer mer om Vesten, enn folk fra Vesten lærer om Kina. Kinesere har mer kontakter og kommunikasjon med Vesten enn omvendt. Samtidig er f.eks koreansk popkultur svært utbredt i Kina. Det er helt uhørt om noe annet enn amerikansk popkultur er utbredt i USA som sammenligning.

 

Her ligger og problemet. Folk tror at helt vanlige kinesere lever under et sensur og lider. De får ikke gjøre det de vil og er ufrie. Gjett hva? De er ikke så veldig opptatt av å bruke Facebook, de synes Weibo er svært bra. Akkurat som folk her ikke er opptatt av å bruke Weibo. Akkurat som folk her ikke leser kinesiske avsier, er ikke folk i Kina så opptatt av å lese Europeiske. Et godt bevis på dette er nylig da en australsk svømmer "fornærmet" en kinesisk svømmer. Massevis av kinesere opprettet VPN og twitter og skrev mye stygt om den australske svømmeren. Så de kunne brukt VPN for å snakke med andre på twitter, lese hva Vestlige aviser skriver om Kina osv, men de gjorde ikke det. De brydde seg ikke om det. Tenk over det neste gang før du skriver om kinesisk sensur :)

 

Når det er sagt så er jeg ikke enig i sensur, og sier ikke det er bra. Jeg synes det er dårlig, og burde ikke skje. Likevel, om du ser på isolering i praksis, så ligger likevel Kina bedre an enn det vi gjør i Vesten. Ingen er spesielt gode på å være åpne mot verden, og generelt mest opptatt av sin egen del av verden, og hvordan ting er fra eget synspunkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...