Gå til innhold

Kapteinen om bord på verdensnyheten: – Jeg kjenner ingen forskjell


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvordan er effektiviteten i dette opplegget? Hadde man kommet like godt (eller bedre) ut om man enkelt og greit brente matavfallet i varmekraftverk og kjørte ferga på batteri? I mitt distrikt er det nå snakk om å lage biogassanlegg. En tidligere hotshot i kraftselskapet gikk ut mot dette, siden han mente at det ville bli mindre total virkningsgrad fra biomasse til energi om man konverterte den til kjemisk energi i stedet for elektrisk energi. Og all den tid den kjemisk lagrede energien nesten uten unntak også har dårligere virkningsgrad på forbruksstedet enn elektrisk energi, virker det hele som noe som er fremlobbyert av folk med utsikt til fete bonuser på samfunnets bekostning uten at tiltakene tilfører reelle fordeler for samme samfunn...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Interessant. Kapteinen merker ingen forskjell, passasjerene merker ingen forskjell, bylufta merker ingen forskjell og klimaet merker ingen forskjell. Fornuftig tiltak dette.

 

Vel, ikke helt sant. LNG tatt opp fra havbunnen har ikke sirkulert i vårt økosystem på veldig mange år. Det blir å regne som CO2 som tilføres dagens økosystem. Biogass bruker ressurser allerede i omløp, men endrer kjeden slik at man kan utnytte energiomsetningen bedre. Det tilføres ikke ny CO2 til økosystemet.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er vel ikke mye galt å påstå at det er mer energi / energi bundet opp i produksjon de grønne plastposene enn det er energi fra matavfallet i posen. Det viktigste er ikke biogassen, men å få det våte avfallet ut av søppelet før forbrenning på fjernvarmesentralene. For øvrig forurenser renholdsetaten luftkvaliteten til Oslo / Oslo omegn helt unødig, da de tar imot tusenvis av vogntog fulle med usortert søppel fra England til forbrenningsovnene på Klemetsrud og Haraldsrud, og slipper giftig røyk eksponert for hele Østlandet. De stenger ikke forbrenningen under atmosfæriske ugunstige forhold eller vindretninger, da det vil forstyrre fjencsrmeleveransen. Dieselbiler skal derimot forbys. Hva med å feie for egen dør?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Da er muligens dette bedre tiltak:

 

Biokull:

https://forskning.no/2017/09/senk-temperaturen-i-biokullproduksjon/produsert-og-finansiert-av/nibio

 

 

 

Eller dette:

 

«– Kom med båten, så skal vi komme med hydrogen til en konkurransedyktig pris «

https://e24.no/energi/fornybar-energi/her-vil-de-lage-hydrogen-fra-vind/24190239

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...