Gå til innhold

Mini-ITX vurdering av handleliste


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Vurderer å bygge meg en liten stasjonær PC, som klarer det meste. Fint med en vurdering av denne listen: http://www.prisjakt.no/list.php?l=307983&view=m

 

GPU: Hadde det vært smart med et kort som blåser ut bak?

Lagring: Ser for meg at jeg klarer meg med 250GB, er dette realistisk?

PSU: Veldig usikker her. Noe annet å anbefale?

RAM: Er 16GB nok for gaming? Trenger man så rask ram?

 

Andre tips og råd mottas med TAKK!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei.

 

Med tanke på at prisene på minne er såpass rimelig så er det ikke store penger å spare på å kutte hastighet uansett.

Noen reel boost får du dog ikke av å gå over 2400mhz, og 16gb holder i lange lange baner til gaming.

 

250GB er ikke altfor mye, dersom du skal laste et par nye spill og kanskje lagre filer i tillegg. Dersom du har råd, så unn deg 500GB. Gikk selv for 250GB fordi jeg KUN spiller CS:GO og maks 2 andre.

Du kan eventuelt spare et par hundrelapper ved å gå ned i hastighet på minne, og feks endre til Hyper 212 EVO CPU kjøler, og så legge pengene i større disk.

 

 

Skjermkort; hadde vurdert noe ala denne:

http://cdon.no/elektronikk/asus-geforce-gtx-1070-turbo-8gb-2xhdmi-2xdp-dvi-p38448226?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_term=Asus+GeForce+GTX+1070+Turbo+8GB+2xHDMI%2C+2xDP%2C+DVI+NVIDIA&utm_content=38448226&utm_campaign=prisjakt_no_PC+-+Comp+-+Video+Card

 

Som du ser i bildet som er vedlagt(se bort fra cable management er du snill), så er det særs trangt mellom PSU og skjermkort. Skjermkort med 2/3x vifter vil ikke få "puste"..

 

PSU: Gå heller for noe med bedre kvalitet, feks EVGA G2 eller RMx serien fra Corsair. Husk også at du klarer deg fint med en 550W for den saks skyld.

 

Kan nevne at jeg har i setupen:

Fractal Nano S

Gigabyte Z170N WIFI hovedkort (anbefales ikke)

16GB 2400mhz DDR4

i5-6600K med Hyper 212 EVO

Samsung 850 EVO 250GB M.2

MSI GTX 970

post-24279-0-27953900-1475098419_thumb.jpg

Endret av fflex
Lenke til kommentar

Hvis du har bestemt deg for det kabinettet, så er det ingen problemer med å bruke skjermkort som ikke er referanse kjøler som. f.eks. det 1070 Strix kortet som du har tenkt deg ut. Bare se til å skaffe en/to ekstra vifter til kabinettet. Til info så er det kabinettet ikke så lite som man skulle tro (nesten 27 liter). 

 

Men om du skulle tenke deg å gå for et mindre kabinett (f.eks. Dan Case A4 7,25L eller SG13 11,5L) så ville jeg nok anbefalt et kort med referanse kjøler. Av kortene med referanse kjøler så ville jeg helt klart gått for Founder Edition til Nvidia da det har en egen utviklet vapor-chamber løsning som bedrer kjøle effekten og der igjen støyen fra kortet. 

Endret av €tt@n
Lenke til kommentar

MSI Afterburner til monitoring av skjermkort. CoreTemp til cpu.

 

Du kan skru løs viftene og sette dem på hvordan vei du vil ..?

 

Om du er usikker på hvilken vei viftene går kan du holde et stykke dopapir forran for å se om den blir blåst vekk eller sugd mot vifta.

Endret av Nlklas
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg kaster meg stille og rolig på denne tråden, siden jeg holder på å sette opp et Node 304 bygg selv.

 

Gigabyte Z170N WIFI hovedkort (anbefales ikke)

Jeg regner med det er snakk om GA-Z170N. Jeg ser på dette selv, siden det kommer med wifi og bluetooth. Kan du utdype litt mer om hvorfor du ikke anbefaler dette?

 

Jeg har tatt utgangspunkt i i40 bygget til Komplett og deretter modifisert det litt. Noe slikt er det jeg tenker meg foreløpig:

https://www.komplett.no/wishlists/1766466

 

Det eneste jeg vel har oppgradert er Hovedkort til et med Wifi/Bluetooth, 1060 til 6GB, og harddisk til M.2. For sistnevnte så tenker jeg det kan være smart med så mye luft som mulig i et Node kabinett, og teoretisk skal M.2 være kjappere enn kjappest :)

Lenke til kommentar

Det er klart jeg kan utdype litt. 

 

Hovedkortet har kun 4-pin CPU power, og mangler kjøling på VRM's, som gjør at selv en i7-6700K på stock hastighet har utfordring med CPU-throttle (klokker seg midlertidig ned). 

 

Les mer om det her: 

http://aphnetworks.com/reviews/gigabyte-ga-z170n-wifi/12

 

Jeg har absolutt ingen problemer med min setup i det daglige og til gaming, men jeg får ikke overklokket min i5-6600K.

 

Synes det er verdt å legge et par hundrelapper i Gaming utgaven, for nattesøvnens skyld :)

https://www.komplett.no/product/890452/datautstyr/hovedkort/intel-socket/gigabyte-ga-z170n-gaming-5-socket-1151#

 

Jeg har ikke tilgang til listen din, men M.2 SATA baserte disker som feks 850 EVO er akkurat like rask som standard S-ATA utgaven, men bare mer praktisk med null kabling

Endret av fflex
Lenke til kommentar

Jeg glemte i farten å dele listen. Her tror jeg den skal fungere:

https://www.komplett.no/wishlists/b2ba435b-8d92-4349-99aa-a49d1f373728

 

Det var ikke akkurat mange hundrelappene i forskjell på de to hovedkortene, så det er nok ingen dum investering. Takk for tips.

Nå har jeg planer om en helt ordinær i5-6500 som ikke kan klokkes i noen retning, så jeg vet ikke om det påvirker vurderingen noe. Eller er dette med 4-pin CPU et større problem? Nå er det noen år siden jeg satt sammen min første, og eneste PC (Host...11 år...host...host) men på strømforsyningen jeg har valgt står det at det skal være 3 stykker av disse.

 

Takk for kjapt svar!

Lenke til kommentar

Ok. Da er jeg ikke så dum som jeg ser ut..eh, jeg mener... :)

 

Ser at det er noen ørsmå forskjeller på de to hvis man ser bort fra overklokkingsmuligheter. Gaming versjonen har 1xUSB3.1, mens den andre bare har 3.0. Men, av en eller annen grunn så har Gaming versjonen bare ett HDMI uttak, mot den andres 2. Hmmm....

 

Takk igjen for svar. Bestilt kabinettet, så nå må det bare fylles opp :)

Lenke til kommentar

Ok. Da er jeg ikke så dum som jeg ser ut..eh, jeg mener... :)

 

Ser at det er noen ørsmå forskjeller på de to hvis man ser bort fra overklokkingsmuligheter. Gaming versjonen har 1xUSB3.1, mens den andre bare har 3.0. Men, av en eller annen grunn så har Gaming versjonen bare ett HDMI uttak, mot den andres 2. Hmmm....

 

Takk igjen for svar. Bestilt kabinettet, så nå må det bare fylles opp :)

 

Jeg kaster meg også stille og rolig på her. Likte godt oppsettet her og vurderer noe liknende selv. Det er nok enda lengre siden jeg bygget min forrige PC enn Arguendo til og med :)

 

En ting: Hva er status på prosessorer for tiden? Dersom man ønsker å game litt holder det i5-6500 eller er det verdt å legge litt ekstra i en i7-6700K? Jeg vet ikke hvor mye forskjell det er og hvor mye mer man får for pengene så flott hvis noen har noen meninger her! 

Lenke til kommentar

I mange år nå har man sagt at en i5 holder til gaming. Men man begynner nå å se at det begynner å bli en flaskehals. Flere og flere spill utnytter flere enn 4 kjerner nå så jeg ville nok anbefalt en i7 med tanke på framtidsutsiktene. Hvis du går inn på BF1 tråden så ser du der på en av de siste sidene en skjermdump fra Nizzen som viser hvor mye BF1 belaster i7'en hans. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Jeg kaster meg også stille og rolig på her. Likte godt oppsettet her og vurderer noe liknende selv. Det er nok enda lengre siden jeg bygget min forrige PC enn Arguendo til og med :)

Jeg trodde ikke at det var mulig :)

 

Jeg endte opp med å bestille ønskelisten min over med noen få endringer: https://www.komplett.no/wishlists/b2ba435b-8d92-4349-99aa-a49d1f373728

M.2 Harddisken ble endret fordi de ikke hadde den opprinnelige på lager, og minne fant jeg med litt avslag blant Demovarene.

I tillegg kom det en Asus 24" LED skjerm som jeg fant blant demovarene, og et tastatur.

 

Det er ikke mange hundrelappene å spare på å kikke blant demoutsalget deres, men litt var det. Så jeg anbefaler virkelig å stikke innom der før man gjør sin endelige bestilling.

 

Så nå er det bare å vente på varene slik at de kan settes sammen. Det blir en spennende affære!

Endret av Arguendo
Lenke til kommentar

Jeg hadde som nevnt tidligere oppe her tenkt til å gå for en lignende liste som Arguento, men ser at det er salg på komplett i dag. Noe av det på salg som kunne passet inn i listen? I så glad kna jeg jo kjøpe det i dag og så kjøper jeg resten av listen snart når jeg har en helg ledig til å bygge litt. Hvis noen har noen tips tar jeg gladelig imot

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...