Gå til innhold

Deler til vannkjøling.


Gjest Slettet-4Q47IIip

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-4Q47IIip

Treng litt tips om deler til vannkjøling. Tenkte å bruke hausten til litt pc-bygging (på tide sidan eg snart rundar 50) og har planer om to prosjekt. Eit er å bygge en itx-pc inn i en gammel Kurer radio, blir nok en eigen tråd med spm der etterkvart. Det andre prosjektet er å bygge vannkjøling i guttungens spill/redigerings PC. Har lite erfaring med pc bygging, så her blir det bratt læringskurve.

(Er fullt klar over at vi heller skulle brukt penger på kraftigere hardware, men har lyst å prøve å bygge custom loop.)

Det som skal kjølest ned er en 4790k og MSI r9 390 i et Phanteks Eclipse 400 kabinett. Har kjøpt litt deler direkte fra Ekwb (for å være med i trekning av et MSI 1080 seahawk) og litt på tilbud. Har en Ek pe 120 radiator som skal sitte bak med vardar vifte, d5 pumpe/tank combo og Ek vannblokk til cpu og gpu. Har også 10/16 slange og kompresjonsnipler.

 

Spm.1 Rad i front. Er det nok med en 240 i front, evt 280, maks 40-45 mm tjukk? Har plass til 360, men da må HDD buret ut, og HDD må finne ny plass. Er det stor forskjell i kjøleeffekt på 280 og 360? Har ønske om lite støy og litt oc. Kan også bli aktuelt med oppgradering til 5820k.

 

Spm.2 Kan vi bruke den originale bakplata på gpu, eller bør vi kjøpe ny fra Ek?

 

Spm.3 Det blir litt trangt med pumpe/tank mellom gpu og rad slik eg hadde tenkt. Er det greit å montere denne horisontalt ( under gpu, på psu dekselet)? Eller er det betre å gå for separat pumpe og tank?

 

Spm.4 Tenkte å kjøpe nokre 45/90 graders roterende nipper for å unngå for masse knekk på slangene. Er det stor forskjell på kvalitet mellom ulike merker? Er Ek bra eller bør eg gå for dyrare frå Bitspower f.eks.?

 

Det blir nok fleire spm etterkvart som utfordringane dukkar opp, takker for innspel!

Endret av Slettet-4Q47IIip
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan svare deg på noe iallefall. :)

 

Jeg brukte min FE bakplate fra 1080 kortet mitt. Måtte bruke noen skruer fra den orginale Fe kjøleren så funket det fett. Du kan bruke gml bakplaten, du må bare ha skruer som passer.

 

Skal du ikke overklokke, så er en tykkere 240 nok til GPU og CPU, men en 360 er absolutt å anbefale.

 

Jeg har en 55mm 360 rad push-pull og en 30mm 240 rad i push. Ved 4000 mhz på CPU og undervolting på GPU så er maks tempratur 43'C på begge tingene i spilling.

 

En 5820K eller 4790K vil ikke være like varm som min 5960X. 

 

Res. må alltid være plassert høyere enn pumpe. Du kan gjerne ha det montert lavere enn skjermkort, det som er normen.

 

Ang svivler, jeg har kun bitspower komp. nippler og 90% av svivlene mine er fra bitspower. Har et par fra EK, men har hørt de kan lekke fortere, føles ikke like solide så de er plassert der de ikke kan skade ting dersom de lekker. 

Endret av Snusmumr1kk1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-4Q47IIip

Takk for svar Christian, du har vel svart på det meste! Har en 38mm 120 rad i tillegg så med 240 i front blir det kanskje nok til litt overklokk? Tenker kanskje mest å gå for Ek CE 280 som er 45 mm tjukk, det blir vel ganske likt en 360?

Om pumpe/tank comboen lurer eg på om det er greit å montere dette horisontalt, har sett bilde av slik montering. Det vil bli meir styr å fylle på væske, må snu heile pcen, så kanskje vi skal gå for separat tank. Og Bitspower nipler. Blir litt dyrt dette, men billigare enn en Harley og en hobby må en ha:-)

Lenke til kommentar

Trøkk inn så mye areal du kan - Det blir aldri feil :p

Kjørte 2x 780 + 3930K på 120+240mm radiatorer og det gikk dritt for å si det sånn. Men med 4790K og singel skjermkort så burde 120 + 280 fungere helt fint. Bruk så tykke radiatorer du får plass til.

 

Ellers kan du jo kikke på Barrow nipler. Det er "billig merket" til Bitspower. Har litt av dem og merker ikke noe problemer forløpig.

 

Vedr horisontal montering .. Pumpa har ingen problemer med dette, men det er som du sier litt mer krøkkete å fylle loopen og få ut all luften. En multiport top på res kan kanskje hjelpe deg litt.

 

Husk også dette med drain. Det er veldig kjekt å kunne få ut det meste av loopen via en ventil.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-4Q47IIip

Takk for tips Kyrre! Har målt opp og ned i mente, og ser at det skal verre plass til en 45 mm tjukk rad. Går for Ek CE 280, då kan vi beholde HDD-buret i bunn og få plass til pumpe/tank ståande mellom rad og gpu. Tenkte å montere ventil på uttak frå pumpa med ei t-blokk, evt. på uttak frå rad viss vi monterer den med koblingane nederst (er det greit å montere rad på den måten?). Då blir dreneringsventilen nederst i loopen.

Skal sjekke barrows, ser OK ut og har rette fargar, skal verre svart og kvitt. (Burde hatt nikkel fittings, så hadde det blitt meir crom enn på harleyen!).

Lenke til kommentar

Det er det samme om du har portene på radiator opp eller ned. Personlig foretrekker jeg å ha inngang på radiator nederst, og utgang øverst. Da er det raskere/enklere å få ut luften av radiator - siden alt må presses oppover. Nå går ikke dette på alle radiatorer (de fleste har bare 2 porter, begge på samme side).

 

Egentlig er koblinger uten farge det beste ja. All type lakk vil kunne flasse litt - og på enkelte typer koblinger (f.eks Koolance QD3) så kan slike lakk-biter skape problemer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-4Q47IIip

Delidding blir nok ikkje aktuelt. Vil gjerne overklokke, men det blir ikkje ekstremt. Har sett litt nærmare på ting i dag og det blir 280, med 360 må eg ha tynn radiator og likevel blir det vanskelig å montere pumpe/tank. Ellers ser det ut til at 3-4 svimler og en ventil er nok for å få til ein fin loop. Men det blir uansett litt trangt i kabinettet, så eg vil kikke litt på alternativ før eg bestiller meir. Vil helst ikkje ha for stort kabinett, f.eks. Nzxt h440 ser fin ut.

Og så har poden ønske om oppgradering av gpu for å kunne dra på i nye spel i vinter, titanfall 2 og bf1, blant anna. Så her må det ein liten tenkepause til!

Tusen takk for tips så langt!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...