Gå til innhold

Ukentlig Middags Meny tips?


Anbefalte innlegg

Hei jeg har startet å  lage mer middager fra bunnen av og bruker å sette opp en ukes meny. Men det jeg merker er at jeg ganske ofte sitter igjen med ingredienser som aldri blir brukt som ender opp i søppla syns egentlig jeg kaster alt for mye mat.

 

Har blitt flinkere i det siste å finne retter som bruker de samme ingrediensene men syns det er tungvindt og ønsker å bruke tiden min bedre enn å bare lete i oppskrifter. 

 

Så spørsmålet er hvordan setter dere opp menyer? og har dere tips on noen gode sider som gjør jobben lettere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

det finnes drøssevis med ferdig oppsatte ukesmenyer på nett. Bare søk på google. Jeg henter vanligvis inspirasjon i fra flere av de når uken planleges og det skal handles.

Det er en god regel å lese innlegget man svarer på. Du svarer på noe ganske annet enn det spørres etter. 

 

 

Skal forklare det bedre for deg hva jeg mente!

 

Ved å søke på google etter ukemeny så får en flere ferdige oppsatte menyer for uken, og flere av disse er lagt opp til at en kan bruke rester/tidligere ingredienser i flere av måltidene. Der det ikke gjøres kan en enkelt velge retter selv som bruker noen av de samme ingrediensene slik at det ikke blir mye som går til spille. Har en for eksempel lasagne en dag kan en fint velge pizza, tomatsuppe, tomatsaus osv en annen dag for å bruke rester av tomater og diverse krydder. Har en to middager med ulike kjøttretter er pytt i panne, lapskaus, kjøttsuppe osv en fin måte å få unna rester på.

 

Eksempler på ferdige menyer.

 

http://www.frutimian.no/category/ukemeny/

 

http://trinesmatblogg.no/tag/ukemeny/

 

http://sirifossing.blogg.no/ukemeny_inklhandleliste.html

 

http://www.matprat.no/matnyttig/middagstips/

 

https://www.sol.no/mat/ukemeny

 

De største butikkjedene har også egne menyer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jobber som kokk i en relativt fancypants kantine, og må forholde meg til restebruk hver dag. Vi har en omfattende meny med både kjøtt og fisk, tre typer grønnsaker, potet/ris/couscous/pasta, suppe, varm pastarett/pytt i panne/etc i tillegg til salater, pålegg og brød.

 

Av restene:

Brød blir til krutonger eller croque monsieur (fancy ostesmørbrød med skinke, hvit saus og sennep).

Grønnsaker går i suppe eller en puré.

Poteter kuttes opp og blir til båtpoteter eller pytt i panne.

Fisk går i fiskesuppe, plukkfisk eller fiskegrateng.

Kjøtt går i de varme pastarettene, gryter eller pytt i panne.

 

På hjemmebasis kan det være lurt å ha en av dagene som restedag. Har du litt poteter og litt pølser fra før, stek et par egg og litt sopp. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...