Gå til innhold

Programvare for versjon-kontroll og bibliotek-funksjon


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er på jakt etter noe enkelt, men litt spesiell type programvare. Håper noen her kan gi meg tips til noe som kanskje kan gjøre nytten, eventuelt tips til ferdige script jeg kan sy sammen selv.

 

Har fått ansvaret for å skaffe/lage et system som kan ha kontroll over alle PLS-program vi har på arbeidsplassen. Slike program eksporteres fra brukergrensesnittet som .zip-filer og samles i dag på en fil-server, samt at vi fører i et excel-ark hvem som har "lånt" hvilken fil og dato utlånt/innlevert. Grunnen til at vi noterer dette er for å prøve å forhindre at flere jobber på samme fil slik at det blir flere "forker" av programmene, noe som har vært et stort problem (en person kommer å fikser problemet, mens nestemann fikser et nytt problem men overskriver det den forrige personen fikset slik at det første problemet oppstår på nytt) hos oss. Det fungerer stort sett med excel-skjemaet, men det er alltid noen som "skal bare" eller glemmer av det. Samt at å få noe som fungerer automagisk er jo alltid å foretrekke!  :roll:

 

Det optimale hadde vært å installert noe på en lokal webserver med følgende funksjoner:

  • Innloggingsgrensesnitt (ikke et must).
  • Opplisting av filene tilgjengelig, eventuelt også et søkefelt.
  • Mulighet for å laste ned ("låne") og opp ("levere tilbake") filer.
  • Hindre at samme fil lånes ut flere ganger.
  • Mulighet for å skrive inn navn (enten innlogging, eller enkelt og greit et navnefelt), dato og antatt tid beregnet for lånet ved nedlasting av fil(er). Det bør også gå ann å skrive inn en kommentar på hva som er utført når man "leverer tilbake" filen.
  • Versjon-kontroll i den forstand at det alltid er nyeste versjon som er tilgjengelig for "utlån", mens alle gamle versjoner arkiveres (altså ikke slettes).

 

Har sett på og googlet en god del rundt bibliotek program (faktisk veldig mye gratis åpen kilde prosjekter for bibliotek!), som dekker halvparten av funksjonene jeg ønsker. Også lest om forskjellige versjon-kontroll program, som dekker den andre delen (nedlasting og ja, versjon-kontroll). Men jeg finner ingen program som har begge deler.

 

Håper noen forstår hva jeg er ute etter, og kanskje tilfeldigvis har sett noe lignende!

 

Tar imot alle tips og svar med takk!

 

 

//IB

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det ikke bedre at alle utviklere "tvinges" til å bruke et versjonskontroll-system, feks. git?

Da må alle lære seg hvordan man jobber i en slik setting (det er egentlig ikke vanskelig), men så forsvinner behovet for "utlån" (som egentlig er en lås for å hindre at andre jobber på samme fil).

Arbeisdflyt blir  omtrent som denne

(ikke heng dere opp i terminologien, dette er ikke git-spesifikt)

- sjekk ut nyeste versjon av koden for det repositoriet (= det programmet) du jobber med)

- gjør endringer, test, fiks feil

- sjekk inn koden med de endringene du har gjort.

 

Alle utviklere  vil jobbe på samme måten (i forhold til utsjekk og innsjekk av koden).

Bonus: dere får automatisk loggført endringer (commits), og dersom utviklerene skriver fornuftige commit-meldinger så kan man skjønne hva de har gjort også.

PS. Ja, det er fullt mulig og kjøre private (= bedriftsintene i denne sammenhengen) versjonskontrollsystemer av type github.

Lenke til kommentar

Har vært inne på tanken med å sette opp git, men det gir meg ikke det jeg er ute etter.

Husk at alle filene som lastes opp er .zip-filer (som inneholder PLS programmer), så git klarer ikke å sy dette sammen som med vanlige "utvikler-filer" (legge til enkelt endringer, se endringer osv...).

 

Og om det på en eller annen måte skulle vært mulig, har jeg aldri klart å lært opp alle sammen til å plukke ut de spesifikke filene som trengs for å registrere hver endring (vet det ikke selv en gang). Det er rett og slett slik PLS program håndteres (eksportert som zip, i værste fall mappestruktur, men det forårsaker ekstraarbeid og blir dermed sjeldent brukt), aldri hørt om noen firma som gjør det på noen annen måte.

Lenke til kommentar

Men hvorfor "må" det være zip-filer? Jeg er ganske sikker på at utvikleren ikke skriver kode rett inn i zip-filer...

Altså: endre arbeidsmetode; sjekke inn endringene før det lages zip-filer av det.

(Ideelt sett burde zip-filene, dersom de trengs, generes automatisk / ved hjelp av script fra git repositoriet - en godkjent tag / branch / whatever)

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...

Du kan se om VisualSVN kan være noe for dere. Jeg satte opp dette for en utviklergruppe på 5-6 stykker + 2-3 som var til og fra. Vi brukte dette i 3 år pga de skulle dra ut noe data fra Maximo til Sap og det var mange interface og ting de lagra der inne. Litt tungvinn backup men det går.

 

VisualSVN er en fork av https://subversion.apache.org/. Har ikke satt opp denne.

Lenke til kommentar

Sharepoint dekker opp alle funksjonene du spør etter og er forholdsvis enkelt å sette opp.

 

Nå er Sharepoint et dokumenthåndteringsverktøy og ikke ment for å håndtere denne type filer eller arbeid. Det er

mer Git/Team Services i Visual Studio som er mer i tråd med hva IBTB tenker på. 

 

Tingo sine råd er gode. Det er en fin guide her til forskjellige tjenester: https://blog.profitbricks.com/top-source-code-repository-hosts/ 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jira + Bamboo? Begge fra Atlassian.

Jira er en Git versjonskontroll løsning. Bamboo er automatisert løsning som bygger programvaren for deg.

 

Utviklerne jobber i Jira og Bamboo lager automagisk en ZIP-fil som kan publiseres på en Web-server f.eks hvor du har innlogging osv...

 

 

Edit:

Det er også fult mulig å bare benytte Jira og heller lage et eget program(script) som håndterer det med å pakke inn kildekoden som ZIP fil og publiserer det...

Endret av Gjest
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...