Gå til innhold

De utlovet dusør for bevis på sosial dumping. Nå har de betalt 18.000 kroner


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette er vel bare toppen av isfjellet. På Aibels verft i Haugesund under arbeid på BP's boreskip rapporteres det om en ca 10% andel av norske arbeidere (av 600) og en timelønn på nattskift for de som skraper bunnen av kassen (rumenere) på 150 kr/t. Reisekostnader, diett og losji som på Mongstad dekkes ikke. Hvordan skal arbeidsledige nordmenn kunne konkurrere i et slik arbiedsmarked? Flytte til Romania?

Lenke til kommentar

– I tillegg følger vi opp, i lys av vår påseplikt, at forhold regulert i kontrakter og leverandørerklæringer etterfølges. Dette gjør vi gjennom jevnlige møter og verifikasjoner, både planlagte og uanmeldte, sier Skauby.

 

 

 

Blir kanskje feil å legge hele skylden over på Statoil, for det kan fort tenkes at hvis firma X vinner en eller annen kontrakt så er det ikke akkurat mye kontroll som skjer i ettertid - slike ting blir avklart på forhånd, dette med kompetanse, krav til kontraktøren, krav til de utførende etc. Så Statoil kan selvfølgelig argumentere at det skjedde en glipp, så å si plausible deniability.

Men samtidig så er dette absolutt ikke første prosjekt der slike (og andre, uønskede) ting skjer, så dette at det følges opp eller følges opp tilstrekkelig er ikke akkurat sant, siden jeg vet om et annet prosjekt der akkurat samme skjedde, og det var null reaksjon før fagforeningen tok det opp. MAO er det umulig å styre skuten og kalle seg kaptein uten å ta ansvar... eller sånn i teorien i det minste.

Og dette med prosjekter som foregår i Norge er egentlig småtteri i forhold til alle de kontraktene som går til utlandet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...