Gå til innhold

Savner skriverier om Android OS fornyelsene


Anbefalte innlegg

For at folk skal kunne gjøre seg bevisste valg, så trenger de informasjon om hva som råder, og hvordan framtiden skal ville bli seende ut.

 

Derfor oppfordrer jeg dere til å skrive om hvilke fordeler man får dersom man velger android 6.1 over 6.0, når android 6.1 vil finne veien til markedet. Og klargjøre versjonsnavngivningen som er i ferd med å endre seg.

 

Jamfør Android N. Selv om det kanskje har vært skrevet noen linjer før om ting, så er det garantert sikkert noe å spe på med. Bare det at det er så lenge siden. Er f.eks. Android 6.1 og android N samme, eller blir N-versjonen arvtakeren til en gitt 6.x-kommende versjon? Android N ble papirlansert i fjor tror jeg det kan ha vært.

 

Et tema som jeg synes er høyaktuellt, er android 6 sin evne til å sile på app-tilganger. Siden jeg ikke har noen 6-versjon enda, så er jeg selvfølgelig veldig spent på hvordan dette fungerer i praksis. Dette er slike ting jeg skulle ønske at dere testet og forklarte. Vi trenger flere som velger det nyeste OS-et bevisst, for å komme den trege produsenten til livs. Det at man gjerne aldri får nyeste versjon til sin fullt fungerende og bare smått aldrende enhet.

 

Kan dere ikke poengtere at nylanserte enheter ofte kommer med noen desimaltall og innimellom heltall på versjonsnummeret for lite, og at det tradisjonen tro ofte ikke har blitt gitt noen OS-oppdatering etter kjøpstidspunktet folk valgte. Slik at på Android-plattformen så har det til nå vært veldig viktig å velge riktig versjon som følger med enheten fra dag 1.

 

Og at det er svært få selskap som har tatt oppdateringsproblematikken skikkelig på alvor foreløpig. At det fremdeles mangler oppdateringer på mye av enheter, og at på noen så vil produsentene hoppe over det å gi ut oppdateringer.

 

Dessuten så kunne dere vel ha skrevet litt mer om hva rooting av android går ut på i praksis. Vil det gå an å root'e - rydde opp (slette/legge til) - for så å slå av root? For meg som aldri har root'et noen android-enhet så er dette litt av et mysterium.

 

Jeg har også fått med meg at mange anbefaler å unngå rooting av mange årsaker. ER det slik et "linux-basert" OS skal oppføre seg i grunn? Hvorfor, hva og mere info takk.  :)

Endret av G
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...