Gå til innhold

Skal starte eget selskap - Trenger hjelp


Anbefalte innlegg

Hei, 

I jungelen av mye har jeg bestemt meg for å prøve og starte ett selskap. Jeg skal først etablere ett ENK for å kunne starte prosessen. Videre vil jeg nok starte ett holding selskap og prøve å formidle og starte selve forretningsideen. Men det her, det er vanskelig for en 'mann i gata' 

 

Det er en million spørsmål og garantert 3 millioner forskjellige svar først og fremst er jeg redd for å gjør noe som blir oppfattet som galt og bringer meg enorme kostnader privat. Jeg forventer at de første 12 månene blir en fase der det kommer til å gå langt i å kun planlegge og arbeide med konseptet. Det vil være utgifter knyttet til dette jeg mest sannsynlig må finne meg i å dekke privat men helst igjennom mitt ENK. Jeg tror ikke jeg kommer til å ha tjenestene oppe og gå og klart til å kunne levers før vertfall Juli 2017. Det er planlagt å vær en betalingstjeneste som må etableres først og inntektene vil nok også utebli til denne tid. 

 

Først vil jeg si at jeg er ansatt i en annen ikke konkurerende virksomhet, så dette er noe jeg fremtil da vil jobbe med på fritiden min. Jeg startet ett ENK men kommer ikke til å ha inntekter der før jeg eventuelt får dette opp og gå, i mellomtiden vil jeg nok bare ha utgifter knyttet til dette. Noe som er ergelig men en del av gamet. Men så lenge mitt ENK ikke har inntekter men via mine private innskudd går i 0 etter utgifter. Vil da det påvirke min økonomi negativt? Jeg tar naturligvis ikke på meg kostnader jeg ikke klarer å dekke og belager meg på svært lite/ingen hjelp i fra banker eller investorer i første omgang. Produktet er webbasert så utgiftene vil i stor grad være knyttet til utvikling, drift og hold av websiden samt betaling av eventuelle underleverandører når tjenestene er leveringsklare. Jeg ønsker ikke å si opp jobben min for å drive dette, enda. 

 

Videre så er det alt med regneskap og sånt. Så fremt jeg ikke har noen inntekter utenom innskudd jeg gjør privat er vel ikke dette skattepliktig i mitt ENK? Videre er det alt med momsregistrering betaling og innmelding. Når utgiftene er små og inntektene fører selskapet i 0 hvordan vil det bli i forhold til det jeg betaler i moms og eventuell godtgjørelse for utgifter jeg har knyttet til å starte selskapet? 

 

Dette er bare noen av få spørsmål jeg har og ønsker å komme i kontakt med noen som kan hjelpe meg uten å ta ett enormt konsulenthonorar. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er en million spørsmål og garantert 3 millioner forskjellige svar først og fremst er jeg redd for å gjør noe som blir oppfattet som galt og bringer meg enorme kostnader privat.

 

Altinn og skatteetaten har veldig mange gode "guider" rundt det økonomiske. Har du en grunnleggende forståelse så er det lett å lære seg. Finnes også mye bra hjelp generellt på nett. Finn ut spesifikt hva du lurer på og ta ting når de kommer, det er mye enklere for både deg og oss her inne :)

 

Et par kjappe eksempler;

https://www.altinn.no/no/Starte-og-drive-bedrift/

http://www.skatteetaten.no/en/Bedrift-og-organisasjon/Rapportering-til-Skatteetaten/Enkeltpersonforetak/Fradragsveiviser/

 

De har tilogmed gratis kurs så ikke folk skal gå på en stygg smell;

http://www.skatteetaten.no/no/Bedrift-og-organisasjon/Starte-bedrift/kurs-for-nye-naeringsdrivende/

 

Så det du gjør er å undersøke der og/ eller skrive en liste over akkurat det du lurer på, helst veldig spesifikt, og spør her etterpå :)

Endret av Belphegor
Lenke til kommentar

Hvor bor du i landet? Finnes mange organisasjoner som får midler fra staten for å hjelpe nye selskaper i gang, disse har da innsikt i det meste du skulle lure på. Bor du i Bergen vil jeg sterkt anbefale å ta kontakt med Bergen Teknologioverføring (BTO). Er idéen god, gjennomførbar og skalerbar er det også mulighet for at de tilbyr deg kontorplass i Nyskapningsparken.

Lenke til kommentar

Jeg bor på Nordvestlandet (Møre og Romsdal), har kontorfasiliteter hjemme og har også tilgang til ett annet kontor i ett kontorlokal. Videre så skal jeg etablere en komplett forretningsplan med en høvlig OK konstnadsoversikt før jeg går videre. Jeg er skeptisk å søke støtte fordi jeg er redd for at noen skal stjele ideen min. Det er ikke noe jeg per definisjon kan ta patent på. 

 

Jeg lurer på om det å drive ENK påvirker privatøkononomien min vedrørende beskattelse i fra min nåværende arbeidsplass/arbeidsplasser

 

Jeg lurer også på hvorvidt jeg heller bare burde starte ett AS og hvordan det påvirker meg som arbeidstaker ett annet sted. 

 

Jeg har bestemt meg for å ta kontakt med Innovasjon Norge for å få dem til å hjelpe meg litt også. Der får jeg bare stole blindt på at dem prøver å hjelpe meg fremfor å ta store deler av forretningsplanen min og utvikle den selv. 

 

Jeg har anskaffet ett domene og lagt en plan. Jeg har forespurt om en del kostnader jeg vet kommer og har hørt med noen aktører om hvorvidt mitt produkt kunne vært av interesse. Det har jeg fått positiv respons på. 

Lenke til kommentar

Å være redd for at noen stjeler idéen er en klassisk feil som ofte blir nevnt på kurs og arrangementer for gründere. Sjanser er minimal for at noen stjeler den og det er langt lettere å få hjelp og bli pekt i riktig retning hvis du ikke holder alle kortene tett til brystet. Innovasjon Norge er nok et godt sted å begynne. Hvis du etterhvert vil se etter finansiell hjelp er Business Model Canvas ganske standard å bli spurt om idag.

 

Ellers er det bra at du tidlig har undersøkt om det er interesse rundt produktet, men husk at det er en stor forskjell mellom at noen sier det er en god idé og at noen faktisk legger penger på bordet for produktet.

 

Masse lykke til forresten! 

Lenke til kommentar

Vel, tanken er ganske enkel egentlig. Tilby en outsourcings tjeneste for å samle tjenester som allerede idag blir tilbydt og kjøpt. Kundene er definerte og leverandørene også. Alt jeg i grunn trenger er en side med formidling av varer og tjenester samt avtale med leverandørene. Gitt at leverandørene faktisk ønsker å outsource tjenesten vil dette mest sannsynlig lykkes siden kunden vil kunne få mer valutta for pengene. Etter mitt selskap sitt vederlag vil da pengene kunne gå tilbake til leverandørene som forhåpentligvis vil tilegne seg mer kunder til deres tjenester via at dem kan samle tjenestene under ett tak. 

 

Jeg har jobbet i mange år som selger og jeg vet at dersom jeg klarer å skaffe vertfall noen av de mest populære regionale og kanskje nasjonale aktørene til å levere sine tjenester igjennom portalen så vil resten bygge seg selv. Jeg har tatt opp ett domene og tar ideen til innovasjon norge og får min dom der. Så får vi se. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...