Jump to content
9LY982NH

Efan 2.0 – elektrisk luftfart rykker stadig nærmere

Recommended Posts

Skeptisk...

Ein bruker 10min på start-up/sjekk av motor/utstyr og taxi, ta av, fly ut til practice-area (5-15m unna). Så må ein rekne like mye tid tilbake... Då er ikke det mye tid igjen å "jobbe" med. 30-45m? Alt for lite.

Eneste den kan fungere til er landinger, men igjen, det er litt dumt å lære landinger med den, mens ein bruker cessna/piper til alt annet?


Øke batteri til 2 timer + reserve, då begynner det å likne på noe.

Share this post


Link to post
Annonse

En elektromotor står ikke på tomgang i 10 minutter før oppstart, slik en bensinmotor gjør. Heller ikke er det olje å varme opp. Flynytt har egenhendig testet et annet elektrofly, E-Genius, og så i den sammenheng at energiforbruk til taksing/start-up er neglisjérbart (nærmere bestemt 0,2 kWh for et fly som veier 30 prosent mer). Med den ekstremt lave støyprofilen vil man dessuten kunne trene på flyplasser hvor det i dag ikke er tillatt, slik at ferging til og fra treningsområder blir et mindre problem.

 

Når det gjelder å lære å lande, er dette til en viss grad generisk kunnskap på tvers av de minste småflyene. Du kan i dag ta lappen på en Aquila A211 og deretter fly en Cessna 210 uten annet enn "papirtrening". Forskjellen mellom E-Fan 2.0 og Aquila A211 er neppe mye større.

 

Når regelverket kommer på plass for elektrofly i de høyere vektklasser enn CS-LSA, vil man dessuten kunne sertifisere fly a la E-Genius (som allerede har ca tre timers endurance).

 

Kostnadsmessig vil elektriske fly kunne halvere prisen for flylappen. Det er en så vesentlig reduksjon at en ulempe med maks 58 minutter i luften for hver treningsøkt er mer enn akseptabel.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...