Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Det lite kjente kommunale boligtilskuddet i Oslo, kjapt spørsmål, here to stay?


Anbefalte innlegg

Dette er nok et høyst spesialisert spørsmål som kanskje bare noen som faktisk har vært borti temaet fra innsiden av systemet kan svare på.

Jeg har et kjapt spørsmål om noen kjenner til om det er høringer eller forslag eller noen komité i Oslo som legger frem forslag om å avslutte eller endre ordningen om kommunalt boligtilskudd?

Link til Lovdata om tilskuddet. Det er behovsprøvet, begrenset til Oslo, og er begrenset oppad til 1000kr måneden. Men disse 1000kr er viktige for de som får dem. 

https://lovdata.no/dokument/OV/forskrift/1999-04-21-1633

 

Jeg fikk høre fra noen som jobber på et boligkontor at "de har prøvd å fjerne den men har ikke fått det til ennå, dette er ikke en støtte noen skal føle seg for sikre på at fortsetter". Det er ganske vagt, jeg fulgte ikke opp tråden. Men i ettertid har jeg prøvd å lete på nett i lovdata og i høringsuttalelser igjennom innsyn. Jeg fant et forslag tilbake i 2014 om å avvikle ordningen (husker ikke hvor dessverre), men synes det er nesten umulig å se om det er noen endring i emning. Jeg har sett på saksinnsynsdatabaser på 

https://www.regjeringen.no/no/dokument/hoyringar/id1763/
https://www.oep.no/
http://byr-journal.cloudapp.net/
https://www.oslo.kommune.no/postjournal/
https://www.oslo.kommune.no/sru/default.asp

Mine evner til å lete i databaser kom til kort, muligens noen andre finner noe som er relevant for dem?

Jeg er opptatt av mulighetene for å kunne forutse endringer i emning og planlegge for dem eller ha innvendinger i beslutningsprosessen så man kan forberede seg best mulig for fremtiden. Jeg er også opptatt av å være så godt belest som mulig om alt som påvirker utfall i søknader så man kan legge merke til feil eller mangler i behandlingen. Derfor graver jeg i dette. Takk for oppmerksomheten :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...