Gå til innhold

Slepetau reklamasjon


Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte et elastisk slepetau på Jula mars 2015. Brukt en gang men ser ingen skader/merker på det. Strikktrådene morknet og løste seg opp i biter.

Dette så jeg for noen uker siden men regnet med at det ikke hastet med reklamasjonen.

Da jeg kom med det ble jeg møtt med at garantien er 1 år.

Nå er det ingen stor sum så det går greit men er 1 år riktig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Reklamasjon er gyldig i 2år, eller 5 år. Garanti og reklamasjon er to forskjellige ting. De kan ha garanti så mye eller lite dem vill, men du kan reklamere på det i to år.

 

§ 27.Reklamasjon

Dersom det foreligger en mangel ved tingen, må forbrukeren innen rimelig tid etter at han eller hun oppdaget eller burde ha oppdaget den, gi selgeren melding om at han eller hun vil påberope seg mangelen (reklamasjon). Denne fristen for å reklamere kan aldri være kortere enn to måneder fra det tidspunkt da forbrukeren oppdaget mangelen.

Reklamasjon må senest skje to år etter at forbrukeren overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Dette gjelder ikke så langt selgeren ved garanti eller annen avtale har påtatt seg ansvar for mangler i lengre tid. Fristene etter første og annet punktum gjelder heller ikke dersom det foreligger en mangel etter § 15 annet ledd bokstav g.

Reklamasjon kan i stedet fremsettes overfor den som etter avtale med selgeren har påtatt seg å avhjelpe mangler.

Hvis forbrukeren ikke reklamerer i tide, tapes retten til å gjøre mangelen gjeldende. Dette gjelder ikke dersom selgeren har opptrådt grovt uaktsomt eller for øvrig i strid med redelighet og god tro. Retten til å gjøre mangelen gjeldende kan også tapes etter foreldelseslovens regler om foreldelse.

Lenke til kommentar

Ja, reklamasjonsfristen er ikke ute. Garantier "begrenser ikke forbrukerens rettigheter etter loven her", jf. fkjl. § 18a siste ledd jf. § 3 første ledd.

 

Jula må nok eventuelt argumentere med at det ikke "foreligger en mangel ved tingen" etter første setning i § 27 fordi tauet aldri var ment å vare mer enn ett år. Og at kunden måtte forstå det når de gav en garanti på ett år.

 

Personlig synes jeg ikke det høres overbevisende ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...