Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Tømmerstokk til skille av grus og bark?


Anbefalte innlegg

Jeg har ett oppussingsprosjekt hvor tidligere eier ikke har gjort noe for vedlikehold, og vi holder på nå å få hagen og alt ute til å se strøkent ut.

 

Vi holder til i våle, nær horten/holmestrand/tønsberg og lurer på hvor vi skal kjøpe bark (tipper borti Hoff ett sted, ellers har jeg hørt i stokke og)

 

Men det jeg lurer mest på er, hvor får man tak i trestokker som jeg kan skille av grusen i gårdsplassen og bark jeg skal legge nedover en skråning ved siden av? Tenkte kanskje å bruke stokk til å skille av grus og gress også da steinlegging og slikt ser ut som en dyr og krevende affære:P

 

Jeg tenker da på stokker som ligner på de gamle gatelyktestolpene. Rette og svarte, sikkert tjærebehandla, eller om jeg skaffer stokker og tjærebehandler det selv? Noe forslag?

 

Skulle også ha no ca pris på stokk og bark. Tenker vi trenger ca 10m3 med bark, og i utgangspunktet, rundt 40m med stokk.

Endret av Profanity
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tenkte en litt billigere løsning, men det var en god idé.

 

Området barken skal ligge på blir ca 21m lang og 3m bred, regna grovt 15cm siden plantasjen mente man burde ha 10cm, og leste ett annet sted her at man skal minst ha 7cm

 

1kr litern høres ut som 10.000kr i bark, og det er også litt mye. Leste i en veldig gammel tråd her hvor noen mente det kosta 620kr tonnet, og at 5m3 var ca 1 tonn, så regna med å bruke helst opp til 1500kr i bark og kanskje like mye til å skille bark/gress/grus

Lenke til kommentar

Ah du sa 10m3, ikke 10m2 ^^ Da forstår jeg. Og da har du sikkert helt rett i at det er mye mer lønnsomt å kjøpe "bulk" enn sekkevis på Byggmax. 

 

Prisen for svillene blir jo også bare for ett nivå, du kan jo doble det hvis du skal legge 2 i høyden. 

Lenke til kommentar

du kan ta kontakt med firmaer som driver med graving og eller energi selskaper som jobber med tele/strømpåler, det blir stadig tatt ned slike rundt omkring, tror vi har plukka ned en 6-7 stk bare det siste året, og vi er et lite rørleggerfirma som også driver med graving og anleggvirksomhet

Lenke til kommentar

det var det jeg tenkte, ville tro de fleste firmaer ga litt beng i at de ikke er lov å gi bort, med mindre du spør everket selv da. skader uansett ikke å spørre.

 

eventuelt så kan man prøve å få tak i jernbanesviller, men vet ikke å lett det er, eller om de er billige/gratis for den sakens skyld.

Lenke til kommentar

det var det jeg tenkte, ville tro de fleste firmaer ga litt beng i at de ikke er lov å gi bort, med mindre du spør everket selv da. skader uansett ikke å spørre.

 

eventuelt så kan man prøve å få tak i jernbanesviller, men vet ikke å lett det er, eller om de er billige/gratis for den sakens skyld.

 

En ting er å gi beng i hva som er lov, en annen ting er å tenke på helsa. Gamle telefonstolper og jernbanesviller er impregnert med kreosot, som er ganske så kreftframkallende. Bør absolutt ikke brukes der barn leker, og man bør unngå hudkontakt. Den aller mest frarådede bruken er til sandkasser, klatrestativ, lekeapparater og utemøbler der folk kanskje sitter med shorts eller bikini varme sommerdager.

Jeg ville heller ikke hatt det som som "kantstein" mellom bark og grus eller noe annet sted i min hage.

Endret av Svinks
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ser ut som det ser vanskelig ut med den stokken.

 

Har lagt ved 2 bilder av området vi skal barklegge. Det er ca 4-5m fra grusen i gårdsplassen ned til jordet, og bånn av skråningen er ca 3m fra grusen. Vi skal legge ny grus/singel/ett eller annet slikt i gårdsplassen så det ser renere og finere ut, og barken i skråningen der. de siste 1-2 meterne ned til jorde må være vilt gress.

 

Noen som foreslår noe annet enn tømmerstokk her? Noe vi helst bare kan begynne å bygge opp på toppen og i bånn og fylle igjen med bark og duk, som ikke koster så alt for mye? Gjerne noe som også dekker endene for det skal bare være foran mot jorde, ikke intil huset i enden, eller skogen i andre enden.

post-122333-0-13046100-1460999050_thumb.jpg

post-122333-0-36940500-1460999069_thumb.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...