Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Ønsker å vokse mer i høyden!


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har nettopp fylt 19 år og er mann. Jeg har kanskje litt komplekser for høyden min. Jeg er kun 171 cm noe som er under gjennomsnittet for menn i Norge. Dette er jo selvfølgelig lite greit, da alle jeg kjenner er høyere enn meg. De fleste jenter er også høyere enn meg, og det er jo litt dumt ettersom mange jenter vil ha høye gutter. 

 

Jeg har søkt litt på nettet om hvordan jeg kan bli høyere osv, men har ikke funnet ut så mye. Har lest at hvis man strekker seg daglig og tøyer ut, kan man trene seg opp til å bli noen par cm høyere. Har også lest at man kan ta beinoperasjon, men dette er uaktuelt. 

 

Er det mulig å få veksthormon tilskudd, eller er jeg blitt for gammel nå? 
 

Og kan jeg vokse mer i høyden selv om jeg er fylt 19 år?

 

Hilsen en usikker tenåring :)

 

 

 



Anonymous poster hash: c40b5...2ac
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Gjennomsnittshøyden for kvinner i Norge er angivelig 167 cm. Altså er ikke de fleste jenter høyere enn deg. Det er mulig du strekker deg noen centimeter til, men hvis du har vært gjennom vekstspurten for lenge siden ville jeg ikke regnet med noen store endringer. Du vil bli lavere i løpet av dagen etterhvert som tyngdekraften trekker ryggraden din sammen; denne vil strekke seg ut om natta. Dårlig holdning, fysikk og klesstil kan også påvirke hvor høy du virker. Trening kan kanskje gjøre at ryggraden holder seg mer strukket og hjelpe med holdningen.

 

Det viktigste du kan gjøre er nok å akseptere høyden din. Det er mange andre ting som er viktige som du kan gjøre noe med. Dette med høyde, utseende og gener generelt er ganske urettferdig, og det mest urettferdige er at folk forskjellsbehandler (forhåpentligvis ubevisst) på bakgrunn av det, samt at holdninger til det gjør at folk får komplekser for alt mulig. Men vi liker heldigvis forskjellige høyder, og en fin sannhet å tenke på er at det er garantert noen som synes høyden din er helt perfekt. 

 

En sunn kropp i et legeme med masse selvtillit er mye viktigere enn høyde. Hvor får du en sunn kropp? Trening og sunt kosthold hjelper mye, og mestringsfølelsen det gir å ta vare på egen kropp og utvikle seg som person vil gjerne resultere i god selvtillit. Dette er veldig tiltrekkende egenskaper som nesten alle liker. Folk må gjerne føle seg bra basert på høyden sin, men hvor stor du er som person er mye viktigere.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Og bare så du vet det. Det er ingen andre som bryr seg om høyden din enn deg selv. Vi mennesker er veldig flinke med å finne feil ved oss selv så stort sett alle har komplekser med sitt eget utseende.

 

Om det skulle være for stor nese, utstikkende ører, store hender, for mye eller for lite hår, for høy eller for lav. Det finnes ikke grenser for hva folk ser feil på seg selv. Den fineste endringen du kan gjøre er å akseptere det på lik linje med at alle andre aksepterer deg som du er.

 

Vit at gjerne den ene tingen som du ikke liker med deg selv kan være akkurat det som en jente liker med deg.

 

Jenta mi irriterer seg over fregnene sine og at hun fort rødmer. Dette er to av de tingene ved henne som jeg synes er så søtt og jeg anser som positive trekk.

Lenke til kommentar

Jeg vokste i høyden til jeg var godt inn i 20-årene. Gikk fra ca 171 til 178 mellom 18 til ca 25.Dette er målinger gjort "offisiellt", altså ikke hjemmemålinger.

 

Siden det er så viktig for deg å bli større så må jeg spørre om folk mobber deg. Går vennene dine rundt og sier "haha du er så lav, du får aldri dame" etc.? Det er veldig usannsynlig at en lege med respekt for yrket sitt vil gi deg veksthormoner eller operasjon.

 

PS; Jeg fikk like mange damer, fine også etter min smak, når jeg var 16-18 (lav :p ) som jeg fikk mellom 2x-25 (høy :p )

Lenke til kommentar

TS her.

 

Vil bare takk dere for hjelpsomme svar

 

Nja, har fått endel kommentarer der jeg har hørt jeg er så lav osv, men er ikke sånn at jeg ser på meg selv som en idiot for det. Men tenker ofte på høyden min når jeg går ved siden av folk osv, ikke ofte jeg ser en som er lavere enn meg og nå som jeg er 19 vil jeg nok ikke vokse mer.

 

Du sier at du vokste mer når du var mellom 18-25 år, stoppet du å vokse en periode? Har ikke vokst siden 2013 - 2014 tror jeg. 

 

 



Anonymous poster hash: c40b5...2ac
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...