Gå til innhold

Schmidt-kjøkken og pris


Anbefalte innlegg

Skal kjøpe nytt kjøkken. Har sett litt på Schmidt, som virket som et bra alternativ.

Er det noen med erfaring med denne fabrikasjon?

Og er det noen som vet hvilket prisnivå et slikt kjøkken vil komme på i forhold til f.eks et tilsvarende kjøkken fra ikea eller kvik?

Endret av sector
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Det ble Schmidt til slutt ja. Har vel egentlig ikke noe særlig å utsette på merket.

Flott å få det hjem ferdig skrudd sammen, dvs skrogene til skapene. Men høyskapene var rimelig tunge å bære inn, selv uten innhold, når vi installerte kjøkkenet.

Likte spesielt de skuffene til bestikk o.l. inne i de større skuffene, og alle mulighetene for innredningen til disse.

Det er viktig å gjøre et godt forarbeid med tanke på måling av lengder og høyder. For slik som benkeplaten blir laget nøyaktig slik som står på tegningen. Der var det ikke mye rom for å jukse litt dersom det ikke skulle passe helt. Langs skaper og skuffeseksjoner er det enklere, for det blir levert med foringer som evt kan settes opp.

 

Vi valgte fronter, benkeplate og foringer mot taket i en slags blåfarge, Ocid Blue tror jeg det heter. Resten av skuffer og skap, og foring mot gulv, er i treimitasjon, som heter Canyon.

Vasken er helt nedfelt i benkeplaten, og det anbefaler jeg å legge litt ekstra penger i. Under vasken valgte vi et skap med forskjellige bøtter til ulikt søppel, og hylle til vaskemidler o.l. Det er veldig greit å ha har vi funnet ut.

Vi valgte et høyskap med skuffer som går inn og ut på skinner, i stedet for hyller. Anbefales. Masse plass, og lett å komme til alle tørrvarene når en kan dra ut en skuffe.

Vi gikk for en stekeovn med dampfunksjon, og en annen stekeovn med mikrobølgeovn. Veldig greit med to ovner. Har og koketopp på 70 cm, og ville hvertfall ikke valgt mindre enn det, helst 10 cm større og. Koketoppen kommuniserer trådløst med ventilatoren, slik at ventilatoren starter når en begynner å bruke koketoppen. Merket på hvitevarene ble AEG hos oss. Kjøpte gjennom Schmidt det og.

 

Leveringen skjedde når de hadde lovet, stort sett. Men det ble noen ekstra uker å vente på bl.a. ventilatorskap. Men det var pga. et lager i Danmark og frakselskapet som surret.

Apropos ventilatorskap, vi valgte et som går i ett med de andre overskapene. Det gjør at vntilatoren kommer i bunn av skapet, og over den, i framkant av skapet, bak et par skapdører, er det krydderhyller. Der står krydderet veldig høyt oppe. Det er bare jeg i huset som rekker den øverste hylla. Og skapet er ikke montert unormalt høyt til overskap å være. Så vi hadde nok ikke valgt et slikt skap igjen.

 

Skulle du fundere på noe mer så spør.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Tusen takk for god tilbakemelding!! :)

 

 

Vi kikker litt rundt nå. Er også dessverre veldig opptatt på jobb om dagen, men skal la det du har fortalt synke litt inn først, så kanskje det er mer jeg lurer på senere etter all denne informasjonen har blitt bearbeidet.. 

 

 

Takk igjen!

Lenke til kommentar

Men jeg kan prøve svare på mitt eget spørsmål, som var utgangspunktet for denne tråden.

Jeg tror nok at et kjøkken fra Schmidt er litt dyrere enn tilsvarende fra Kvik eller Ikea. 

Jeg fikk ikke pristilbud fra Ikea og Kvik, for vi fant det vi letet etter hos Schmidt. Schmidt hadde MYE større utvalg i farger og varianter (uten prispåslag, alle farger samme pris), og vi var ikke på jakt etter et hvitt kjøkken.

I tillegg fant vi etterhvert ut at det var ok å betale litt ekstra, og få skapskrog ol. ferdig sammenskrudd. Det får en ikke hos Kvik eller Ikea, så vidt meg bekjent.

 

Jeg har ingen problem med å anbefale Schmidt hvertfall. men jeg kjenner flere som har kjøpt kjøkken hos Ikea og Kvik, og de anbefaler dette. Så det er vel smak og behag. 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei hei, vi vurderer Schmidt også nå. Dette kjøkkenet ser veldig praktisk ut og er et eneste som vi har funnet opptil nå som har alle praktiske løsninger for kjøkken. Vi skal ha en tegnetime snart, men jeg er veldig nysgjerrig hvor mye må budsjett må vi egentlig ha for sånn drømmekjøkken fra Schmidt. Vi vil ha til sammen: 7 høyskap (halv del med skuffer), 10 benkeskap (alle med skuffer), 1 kjøkken øya (med to oppvaskkum + 2 oppvaskmaskin + 1x120cm benkeskap med skuffer).

 

Kunne du dele din pris erfaring med Schmidt. Vi så langt fikk pris estimate på sånn løsning fra IKEA, da var prisen for et helt kjøkken rundt 65 000 NOK, fra HTH var det rundt 90 000 NOK, fra Epoq var det 110 000 NOK (jeg gir pris uten hvitevarer). Så langt ville jeg se at fra Schmidt det kan være rundt 240 000 NOK, men vet ikke det enda.

 

Hva med AEG hvitevarer? Er du fornøyd? Vi tenkte å gå med BOSCH, Miele er helt uten vårt budsjett :)

 

Påforehånd, takk for råd!

Lenke til kommentar

Vi har akkurat bestemt oss for Schmidt. Det vil si, vi har bestemt oss lenge, men selve løsningen ble avtalt lørdagen før Palmesøndag, og første betaling er gjennomført (50 % av total sum). Vi har jo ikke fått kjøkkenet på plass enda, det kommer ikke før i juni, men det jeg kan si noe om er servicen, og den er vi særdeles fornøyd med så langt. Føler oss veldig velkommen, og løsningen vi velger tror vi blir kjempefin. Så dette lover bra, bank i bordet.

 

Vi valgte Schmidt først og fremst fordi de hadde 30 % på sine kjøkkenløsninger i februar og mars, og dette fikk vi benyttet oss av. Men, etter å ha opplevd de på Schmidt Alna, så hadde vi sikkert valgt dem uansett. Godt fornøyd så langt.

 

Når det gjelder pris, tror jeg vi er rundt 315.000 til 330.000 (husker ikke helt), men pga rabatt og sånn, så endte vi opp på 230'. Det er den summen jeg husker. Det er inkludert hvitevarer: Integrert kjøleskap, integrert fryser, kombi ovn/mikro i høyskap, kaffemaskin i høyskap, integrert vaskemaskin, integrert oppvaskmaskin, platetopp og ventilasjonssystem.. Tror prisen på hhv lå mellom 100 og 130 før rabatt.. 

 

Hvitevarer var mye Siemens, og noen annet..

 

Dama på Schmidt sa at de lignet mest HTH sånn i pris og type kjøkken..

Lenke til kommentar

Hva med AEG hvitevarer? Er du fornøyd? Vi tenkte å gå med BOSCH, Miele er helt uten vårt budsjett :)

 

 

 

Vi endte opp med hvitevarer fra AEG, og de virker helt fint. Veldig fornøyd med at koketopp og ventilator snakker sammen trådløst. Ventilator slår seg på når vi skrur på koketopp. Men ventilator tar veldig stor plass i skapet, bare plass til litt krydderbokser i tillegg i et stort overskap. Oppvaskmaskin er meget stille, og har innvendig lys, som faktisk var praktisk.

Lenke til kommentar
  • 6 måneder senere...

Jeg anbefaler IKKE Schmidt kjøkken! Og absolutt ikke butikken på Skøyen. Fikk svært dårlig hjelp av en kvinne som jobbet der, lita mørkhåret. Svarte aldri på e-post og virket mest opptatt av hund og seg selv når vi var der. Et vennepar av oss endte opp med å kjøpe kjøkken, men med masse feil på levering. Fremdeles har de ikke fått komplett kjøkken og nå er butikken konkurs.

Endret av Interiør
Lenke til kommentar

Slik jeg leser det, er det butikken og ikke kjøkkenprodusenten som er problemet her.

Jeg hadde også litt problemer med levering, men jeg forhandlet meg frem til en liten reduksjon i prisen pga dette. Det måtte noen mailer att og fram for å få det til, men til slutt gikk de med på å gi meg noen tusen i reduksjon.

Mine leveringsproblemer kom av for dårlig kommunikasjon mellom butikken, et lager i Danmark og spedisjonfirma som leverte med lastebil.

Selve kjøkkenet og slike ting er jeg godt fornøyd med. 

Lenke til kommentar

Dessverre ikke kun butikk det gjelder. Det er hele leverandøren. Butikken på Alnabru er også slått konkurs nå. Alle butikkene legges ned på grunn av dårlig leverandør (altså Schmidt). Alle butikkene er jo egne firmaer som er helt uavhengig av Schmidt, men når leverandøren ikke leverer så er det butikken det går ut over. Har snakket med en av de som har jobbet på Alnabrubutikke .

Endret av Interiør
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg kjøpte kjøkken ute ved Schmidt Slependen. Stor fornøyd med alle valg muligheter kvaliteten og ikke minst betjeningen. 

Det er en kvalitet som du ikke finner andre steder mener jeg.Når jeg signerte min avtale fikk jeg også med meg en leverings garanti fra Schmidt som viser at de leverer produktene uansett hva som måtte skje, det tror jeg ingen andre kjøkken merker har. 

 

De er en av Europas ledende kjøkken produsenter så

når en tidligere ansatt ved en butikk ute Alnabru er negativ etter en konkurs så taler slike uttalelser heller litt negativ om personen mener jeg.

Endret av Design
Lenke til kommentar

Nå var det i utgangspunktet Schmidt på skøyen jeg ikke anbefalte. Supert at du er fornøyd med Slependen!

 

Til tross for at de er store i europa så minsker dessverre butikkene deres. Veldig få butikker igjen da det er problemer med de. Og jeg kjenner flere her i Oslo som dessverre har Schmidt kjøkken med feil og mangler.

Lenke til kommentar

Som du selv sier super fornøyd med Slependen, produktene er slik jeg forstår de samme over hele Europa så da er det klart at feilen ikke ligger i produktet men heller mot de som er i butikken, så det er selvsagt synd at manglende kompetanse skal svekke omdømme med feil og mangler som du sier, produktet er jo veldig bra,

 

Jeg ser tilfeldigvis på hjemme siden deres at de nylig har åpnet i Drammen og Tønsberg   

Skøyen åpnet de nå på fredag . https://schmidt-kjokken.no/butikker/kjoekkenbutikk-i-skoeyen/

Da forstår jeg ikke hva du mener med at de minsker ? 

 

Du sier at alle butikker er egne firmaer uavhengig av Schmidt.

det finner jeg ikke på deres hjemme side? Det vil jeg gjerne vite mer om.. trodde de var eid av Schmidt jeg.

Endret av Design
Lenke til kommentar

Danmark, Sverige og Norge har hatt flere butikker som er lagt ned. Det er nesten ingen butikker igjen i de landene faktisk. Skøyen som "akkurat har åpnet" har vært slått konkurs 1 gang. Så at de reklamerer med ny butikk er feil. Produktene er fine. Og kvaliteten er god. Problemet er jo at de klarer ikke å levere noe uten mangler eller skader. Og jeg har pratet med flere! Mange kunder som tapte pengene sine på grunn av konkurs.

 

Slik som jeg fikk det forklart når jeg spurte (ja, jeg spør og graver en del når jeg skal bruke mye penger) så er alle butikkene selvstendige, altså egne firmaer med helt andre navn. Feks "BA interiør" til en Schmidt butikk. Så Schmidt er kun en leverandør.

 

Uansett, min erfaring (og en haug med erfaring) er STYR UNNA SCHMIDT.

Lenke til kommentar

Helt motsatt av det jeg opplever, Strålende produkt med supert utvalg.

Om en butikk går konkurs så endrer ikke det produktet kjære deg .. det er den som selger/driver som ikke kan jobben sin..

 

Du skriver litt blandet i dine innlegg .. du er glad jeg er fornøyd med Slependen. men så skriver du Igjen styr unna Schmidt.. Virker helt klart som du er litt bitter på noe eller noen; så jeg leder det dithen at du har vært involvert i konkursen i en eller annen form i måten du formulere deg på.

 

Du trenger ikke gi din kommentar til mine innlegg da det er unødvendig. la oss heller si at vi liker forskjellig kvaliteter så må vi nesten se i fremtiden om de stenger ned eller åpner nye avdelinger. Det vil kun tiden vise.

Endret av Design
Lenke til kommentar

 

Som jeg skriver i mitt første innlegg så har nok jeg vært uheldig med selgeren jeg møtte på. Dessverre er det en del av totalinntrykket. Jeg skriver også om bekjente som har handlet Schmidt og overhodet ikke fått det de har betalt for. Dvs. skader, feil og mangler.

Så jeg er ganske glad den dag i dag at jeg ikke endte opp med Schmidt til tross for at jeg også forsøkte å få hjelp på Alnabru.

 

Så jeg som deg, hadde en flott første inntrykk av produktet. Likevel er min anbefaling og ikke handle av leverandøren når jeg nå har sett hvor mye styr mine venner har gått igjennom. Og det er kun feil fra levrandøren de har hatt problemer med.

 

God jul! :)

Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...

Vi har Scmidt kjøkken og skulle ønske vi heller hadde gått for Kvik. Kvik lå i tillegg endel lavere i pris. Var veldig fornøyd med designet av kjøkkenet og hadde en trivelig kundebehandler, men leveransen og produktet i seg selv har der vært mye mangler og feil med. Flere måneder etter at kjøkkenet skulle vært på plass venter vi fortsatt på deler.... Schmidt har jo fått pengene sine for lengst og det virker som om de blåser i hva kunden får igjen ☹️

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...