Gå til innhold

Eksterne harddiskkabinetter og støy


Bergenga

Anbefalte innlegg

Jeg har for tiden 2 120GB IDE-disker i maskina mi, men har tenkt å kjøpe meg en ny 160 GB og ta en av mine nåværende disker ut i eksternt kabinett. Det hadde kanskje vært normalt å kjøpe en ny ekstern harddisk, men den nye disken skal være S-ATA og fungere som hoveddisk.

 

Grunnen til at jeg spør om støynivå er at broren min har et eksternt kabinett som har en vifte som bråker dobbelt så mye som hele maskina mi. For å slippe å høre på sånn uling benytter jeg forumet her til å sjekke om folk har erfaring med sånne.

 

Jeg har kikket litt på noen på Komplett og Multicom:

 

- Datafab MD3A-FW11-USB2

USB2.0 og FireWire

 

- eMagic FD-6354

USB2.0 og FireWire

 

- ECS UHH-AL1

Denne har ikke FireWire, men det gjør ikke så mye. Den har ekstern strømforsyning og det vil vel kanskje si at den har mindre behov for bråkete vifte. Noen som kan si hvor stor strømforsyninga er?

 

Er det noen som har erfaring med disse og støy? Eller vet dere om noen andre?

Sånn jeg ser det så virker den hos Multicom mest aktuell, siden den har ekstern strømforsyning, og dessuten er det andre ting jeg skal ha som er billigere på Multicom.

 

(Vennligst ikke bruk denne tråden til å klage på servicen på noen som helst webshop. Det er ikke det jeg spør om. Jeg har de siste årene handlet hos Komplett, MPX, XD, Multicom, Microplex og IT-butikken, og har kun positive erfaringer.)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, jeg bruker en sånn USB2. Den har av/på knapp for strømmen, og jeg slår den på bare når jeg skal overføre filer. Da er det ikke noe lydproblem, for dette går kjappt. Når den er avslått er filene sikret (mot lynnedslag, feilslettinger, innsyn osv).

Jeg har organisert meg med en mappe som heter "Overføring", og fyller oppi de filer/mapper jeg vil lagre etterhvert så de ikke blir glemt. Når jeg føler for det slår jeg på den eksterne og "rydder" innholdet over. :nice:

Forøvrig kan den ligge i safen.

Eh.. Hardisken bråker omtrent som da den var i PC. Egen ekstern strømforsyning er vesentlig (litt større enn, og som for en mobiltelf). Kab. behøver ikke ha Firewire. Mitt kabinett kostet Ca. Kr. 500,- Ikke tenk hvilken butikk, men kjøp det du har bruk for.

Endret av sveinsel
Lenke til kommentar
Jeg har for tiden 2 120GB IDE-disker i maskina mi, men har tenkt å kjøpe meg en ny 160 GB og ta en av mine nåværende disker ut i eksternt kabinett.

Øj, jeg har 2 stk Maxtor XT5000 250gb disker, med både USB 2.0 og FireWire. De jeg har er 5200 omdreininger men de finnes også i 7200. Ihvertfall: diskene jeg har er *meget* stillegående, må nesten legge øret inntil for å høre at de går. En liten ulempe er at de ikke har noen av/på knapp; jeg må bakpå og dra ut strømledning for å slå de av. Jeg tror nyere modeller - de du får kjøpt idag - har av/på bryter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...