Gå til innhold

[Løst] MSI Radeon R9 390X Gaming 8GB vs MSI GeForce GTX 970 Gaming 4GB


Anbefalte innlegg

Hei, tenker og bestille nytt kort imorgen før klokken 13:00, sånn at det blir sendt imorgen! Jeg har lest meg opp og ned på google, og er egentlig akkurat like usikker da jeg var ferdig med det. Spm er så enkelt (helt sikkert vanskelig) som, hvilket bør jeg gå for ?

 

I hovedsak skal jeg spille spill som BF4, American Truck Simulator (Ønsker og kjøre 3 monitorer på dette spillet) og project cars. Også at det skal være nok til spillene som kommer det neste året :)

 

er Radeon kortet verdt de 1400kr som er imellom ? Ville dere gått for et helt annet kort ? 

 

Budsjett mellom 3500 og MAKS MAKS 5000kr ! 

 

Mvh Thomas ! 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke alle skjermkort har de samme utgangene. Hva slags innganger har du på skjermene dine?

 

Ellers vil jeg si at det er R9 390 man skal sammenlikne GTX970 med, siden de er i samme prisklasse. I BF4 er det litt hipp som happ, men AMD skjermkortet trekker kanskje det lengste strået med en liten margin. I Project CARS er det derimot fullstendig slakt av AMD skjermkort i lave oppløsninger. Project CARS har "a deferred rendering engine with a custom Ambient Occlusion technique". Dette er lagd for Nvidia skjermkort, derfor den store forskjellen. Om man skrur det av, så er det AMD som trekker det lengste strået igjen. Men ikke med noen overbevisende margin (og det går jo ut over bildekvaliteten). ATS har jeg ikke funnet noen benchmarks for, så da blir det et skudd i mørket her. R9 390 og GTX970 er ganske like i ytelse i 1080p på en skjerm. Men i gjennomsnitt er nok R9 390 opp mot 15% raskere i 4K, som jo er nærmere oppløsningen på 3stk. 1080p skjermer.

 

Om Project CARS er et viktig spill for deg, og du skal spille på en skjerm ville jeg gått for GTX970. Men til generell ytelse og fremtidige spill på 3 skjermer ville jeg gått for R9 390.

 

Om du i fremtiden ser for deg å oppgradere med et ekstra skjermkort i SLI/CFX så er jeg tilbake til GTX970.

 

Om du strekker deg opp til ~5000Kr så er det R9 390X, GTX980 og R9 Fury, eller R9 nano som er aktuelle kandidater. I denne prisklassen er det ikke mye ekstra ytelse man får over R9 390/GTX970, så det er vanskelig å komme med noen klar anbefaling. På grunn av 3x1080p skjerm så er jeg i så fall tilbøyelig til å trekke frem et vanlig R9 Fury. Som du ser her kan det i gjennomsnitt legge seg bare et par prosent bak et GTX980ti referansekort. Billigste GTX980ti ligger på rundt 7000Kr, så det er ganske imponerende. Nå kan jo GTX980ti lett klokkes opp til å gi 20%+ mer ytelse, og Fury er notorisk imot å overklokkes. Så GTX980ti er fremdeles "kongen på haugen" med god margin. Men om du ikke skal overklokke, og spiller i høye oppløsninger er altså ikke Fury det dummeste kortet du kan kikke på..

Endret av Gabri3L
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...