Gå til innhold

Hvem betaler lønna?


Anbefalte innlegg

Kom over et spørsmål.. Hvis en jobber i butikk, hvem er det som betaler? Er det selve kjeden som lønner, eller er det selve butikken som utbetaler? 

 

Hvis det er kjeden som betaler, kan jo butikkene ansette unødvendig mange? De får vell vente seg en gransking hvis det blir mistenkelig mange..

 

Hvis de lønner selv, derimot, blir jo det ganske vanskelig, da de må lønne i eventuelle perioder hvor salget har vært lavt?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan variere frå franchise til franchise, men vanligvis driv butikken sjølvstendig med ein butikksjef som er ansvarlig for å få det til å gå rundt økonomisk.

Butikken betalar franchisen ein sum som betaling for å få ta del i den franchisen sine innkjøpsavtalar, kassasystem, personalsystem, osv.

 

Så om butikksjefen ansetter for mange ansatte eller begår underslag så er det berre butikken som går konkurs, ikkje heile Reitangruppa/COOP/whatever.

 

I enkelte tilfeller så kan det være at kjeda subsidierer butikkar som går dårlig reint økonomisk, men det er då for at det ikkje er ønskelig at konkurrenten skal få ha heile markedet for seg sjølv. Av denne grunn vil enkelte små plassar kunne ha langt fleire dagligvare- eller klesbutikkar enn det i utgangspunktet er kundegrunnlag for.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...