Gå til innhold

trenger hjelp til vektnedgang


Anbefalte innlegg

Hei folkens :)

Jeg har tidligere gått ned en god del i vekt, men ender alltid med på å legge på meg igjen. De gangene jeg har bestemt meg for ta av meg har jeg egentlig bare prøvd meg selv frem. Toppvekten var på 147 kg for 4 år siden. 2 år etter det var jeg nede i 107 kg. Etter det så har det gått veldig opp og ned. Nå ligger jeg på 122 kg og vekten fortsetter bare oppover. Kan vel også nevne at jeg er 199 cm høy. 

Nå runder jeg snart 22, er arbeidsledig og er ikke i aktivitet. Det er på tide at jeg tar ansvar med andre ord.

Kort om mine matvaner: Jeg drikke ikke brus (sluttet i september, før det drakk jeg ca 2-3L dagen). Jeg kjøper meg gjerne 4-5 Litago Original Sjokolademelk (1Liter pr. stk) i uken og drikker ca 2L firstprice saft (blandet) om dagen.

Jeg spiser rundt 2 skiver dagen (bacon-ost, leverpostei og ost som pålegg). Til middag har jeg for eksempel 2 egg. 2 pølser og 2 store poteter kuttet opp i biter og stekt i ovnen (random jeg vet lol).

Frukt og grønt er også noe jeg spiser mye av, går for 2-3 bananer, 1 gulrot og 3-4 klementiner på 1 dag f.eks. 

Iløpet av en helg kjøper jeg garantert 1 melkesjokolade og 1 chips (Sørlands chips for å være spesifisere).

Tidligere har jeg løftet vekter, men har ikke nå mulighet til å gjøre det lengre da jeg bor over 1 times kjøring unna nærmeste gym (har heller ikke tilgang på bil).

Anyways, hva ville dere gjort hvis dere var i min posisjon? Hva må jeg endre på? har utrolig lyst til å nå 105 før fellesferien starter! takk på forhånd :)
 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan jo tenkes at du bør redusere inntaket av alt du spiser og drikker da. Det er helt opp til deg selv hvor seriøst du selv ønsker å oppnå dine mål.

Litago Sjokolademelk er like ille som brus. Du kan jo halvere inntaket? Mindre mengder. Eventuelt bare drikke det i helger. Samme gjelder potetgullet og sjokoladen, starte med å spise halvparten så mye av det du egentlig pleier, eventuelt kutte helt ut. Som sagt kommer jo an på hvor villig du er til å gå inn for å oppnå målet ditt til sommeren. 

 

Ellers bør du jo finne en måte å mosjonere på, starte med gå/jogging. Du nevner at du tidligere har løftet vekter, du kan jo kanskje kjøpe et par manualer du kan skru på forskjellige vekter mellom 5-20 kg. Så kan du trene litt styrke med de hjemme. 

 

Uansett, God Jul  :xmas:

Lenke til kommentar

Sjokolademelk er mye verre enn brus. I tillegg til sukkeret så får du i deg masse kasein, fett og kolesterol.

 

Saft er jo også nesten samme som brus. Da kan du like gjerne drikke brus. Så vil kullsyren og sødmen ofte hindre at du drikker så mange liter om dagen.

 

Bacon, leverpostei, pølser, ost og annen animalia er heller ikke slankemat eller sunn mat.

 

Løsningen er egentlig veldig enkel - hvis du er mentalt sterk nok. Kutt ut alt fett, spis mer frukt, grønnsaker, bønner og legumer, nøtter, fullkorn og annen hel frukt og grønt.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Først og fremst så må du jo bestemme deg for at dette er noe du vil,   og slik jeg ser det så har du jo kanskje gjort det,  men gjør ikke noe å legge enda litt mer press på seg ;)

 

Når det gjelder slankemat, dietter osv,  så råder jeg egentlig ingen til å gå for noe slikt (min personlige mening).

Og grunnen til det er enkel,  man faller ofte tilbake i gamle staver,  og hvis maten var det som fikk deg ned i vekt så vil du da gå opp igjen i vekt.

Det beste er at man ikke har veldig usunt kosthold selvfølgelig, og at man heller prøver å moderere seg litt i mengden.

 

Jeg var litt som deg før,  med mye brusdrikking osv,  men jeg droppet brus i ukedagene. Men tillater sjokolade/chips og brus i helgene. Spiser normalt brød,  51-80% grovt, litt avhengig av hva som er i butikken,  pålegg kan være alt fra syltetøy til egg, til kaviar, leverpostein osv.

 

Middag spiser jeg også variert med noe fisk, fugl, og vanlig rødt kjøtt(storfe ofte) til pizza, taco osv.  

 

Den største forskjellen jeg vel og merke gjorde i mitt liv var aktivitet,  jeg begynte å løpe sjøl om jeg hater løping (dvs nå liker jeg det hehe) Løper da intervaller som har gitt best resultat for min del, og dette er ofte greit for de som ikke har kondis også, så får man jobbet seg opp litt på den måten også.

 

Gikk ned fra 135kg til 100kg på 12 uker.  Og deretter noen kilo til i et noe saktere tempo (er sjøl 193cm)

 

Jeg har hatt tett oppfølgning av lege i forhold til å ha kontroll på at kroppen får det den trenger av næring.  Hadde kun forbedring av verdier i hele perioden :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...