Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Oppheng murvegg (TV)


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har akkurat flyttet inn i en leilighet og vil gjerne henge opp TVen min og noen bilder på veggen, men "problemet" er at jeg har murvegger. 

Jeg har aldri vært noe særlig borti murvegger før, er det noen som vet hvordan jeg skal gå fram her?

Jeg har da en TV-brakett som må festes i veggen, men jeg vet ikke om jeg kan bruke boremaskin og eventuelt hvilke skruer / bolter jeg skal bruke som er egnet for murvegger. 

Eventuelt hvis det er noe annet jeg bør gjøre / huske spesielt ved oppheng på murvegger?

Takk :)

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger noe å bore med (såklart), mulig dette må avtales med på forhånd i forhold til når du borer, avhengig av din bosituasjon. Annet enn det så trenger man bare noen gode plugger og skruer. Det du må finne ut er hva slags type mur du har med å gjøre. Er det skikkelig betong er det ikke noe problem, får ikke noe bedre feste enn det annet enn heltre. Er det lettbetong (Leca/Ytong/Siporex) så må du ha noe annerledes plugger og skruer (mye tykkere). Siporex er vel det verste alternativet som jeg vet om, da ville jeg gått til nærmerste jernvarehandel og forhørt meg om spesialplugger for Siporex eller tilsvarende porøs lettbetong.

 

Hvordan du finner ut om det er betong eller lettbetong kan du gjøre ved å prøve å grave litt med en skrutrekker, prøve å vri den inn (selvfølgelig der du skal ha opp braketten så du gjemmer merkene). Litt avhengig av hvordan lettbetongen eventuelt er pusset så vil du kunne klare å dytte den inn. Kan også prøve med et vanlig murbor på en batteridrill uten bank. Dersom du har med lettbetong å gjøre så trenger du sannsynligvis ikke drill med bank/hammerfunksjon. Det pleier som regel å fungere best uansett, for en bankefunksjon kan løse opp den porøse betongen rundt hullet unødvendig og potensielt skape et noe dårligere feste.

 

Og når du først skal gjøre dette så skader det aldri å bruke alle de skruehullene man har til rådighet på braketten, for sikkerhets skyld. Noe forbehold her ved lettbetong, da altfor tett hulltaking kan føre til at det porøse materialet smuldrer opp rundt og plutselig står man med en liten bit av veggen i hånda uten å ha noe å dytte pluggen inn i. Lykke til.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...