Gå til innhold

.......


Carveer

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Årsaken til at SISMO for det meste ikke krever renter er fordi kravene de inndriver i mange tilfeller ikke er rentebærende. SISMO har anledning til å kreve rente.

 

Når det er sagt: SISMO krever bare inn erstatningsbeløp tilkjent i offentlig straffesak, og bare når fornærmede ønsker at SISMO skal kreve inn beløpet, jfr. straffeprosessloven § 456 første ledd:

 

 

 

Bøter og andre pengekrav som er tilkjent i en offentlig straffesak, innkreves av Statens Innkrevingssentral med mindre departementet bestemmer annet. Det samme gjelder erstatning og andre pengekrav som er tilkjent en fornærmet eller en annen skadelidt i en offentlig straffesak, dersom den berettigete ønsker det.

 

En fornærmet er dermed ikke forpliktet til å bruke SISMO som innkrevingsløsning. Men det at fornærmede har adgang til å benytte SISMO som innkrevingsløsning kan få konsekvenser for i hvilken grad fornærmede kan kreve dekket inkassogebyrer mv, fordi erstatningsplikten for inkassoutgifter gjelder bare når inkassoutgiftene er nødvendige. Dersom det finnes et rimeligere/gratis alternativ er ikke kostnadene "nødvendige".

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...