Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Apple's cube er en av de mest elegante maskiner som er laget. har riktig nok ikke sett en i virkeligheten, men den tar seg nå godt ut på bilder. ettersom jeg ikke er mac-fan, fikk jeg lyst til å sette en pc i en kube, men kubene er dyre, og det fins ikke mange av dem fordi de ikke var i salg i mer enn et år. derfor bestemte jeg meg for å lage en selv.

 

den blir nok ikke halvparten så vakker, men prøver likevel.

 

orginalen:

00.jpg

 

 

materialer:

-aluminiumsplater fra clas.

-plexiplate fra en eller annen fyllik i en gammel butikk som jeg brukte 15 min på å forklare hva jeg skulle bruke den til

-div nytt verktøy ettersom borteboende studenter ikke er så godt utstyrt

 

maskinvare:

har ikke kjøpt noe enda, men planene er

-mini-itx

-seagate barrakuda

-gammelt powersupply

-slot dvdrom

 

plan:

-glatt utside. ingen knapper eller skruer. ikke helt sikker på hva jeg gjør med powerknappen da. ingen lys eller noe. enkel er stikkordet.

 

problemer:

-varme? tenker å sette en eller kanskje 2 voltmoddete 120 mm vifter på undersiden.

-bøyingen av plexien. har sett en del logger på andre som har gjort det, men de har et helt verksted å leke i. jeg har bare mitt lille rom.

-orginalen har nesten 1 cm tykk plexi (eller er det glass?). jeg fikk besked om at jeg ikke klarer bøye så tykk plexi, så jeg har kjøpt 3mm.

-festing av komponenter. regner med jeg fester en treplate i toppen (fordi orginalen har 2 skruer gjennom toppen), og setter noen kroker i den så alt kan henge i strikk eller ståltråd.

 

 

noen planleggingstegninger (noen av bildene er litt forvrengt):

11.jpg

09.jpg

10.jpg

 

handlingstur på clas (over 700,- :mad: ):

06.jpg

 

tegnet opp fine streker for å bøye etter:

04.jpg

 

bøyer:

02.jpg

 

fant nettopp ut at de fleste av platene er veldig mye riper i, så jeg har tatt en liten pause mens jeg vurderer om jeg skal fortsette eller bytte dem.. og for å legge ut dette da.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Blir kanskje bra det, men ikkje begynne å ha en masse mac-merker på. Bytt ut mac logoen med windows, Linux eller hva det er du bruker, hvis du skal ha en logo i det hele tatt!! Men alikevell, Lykke til med prosjektet!!  :woot:

Jeg skal ikke ha mac-logoen nei (kunn XP her). kanskje en banan (for å ha det motsatte)? har sett litt på etches nå, og det er muligens en løsning. må være på forsiden, ettersom cd og kjølehull fyller toppen. men disse problemer tas senere. først få til noe med denne plexien.

 

har litt fiberoptikk liggende, som jeg muligens bruker til å lede ir-signal inn, og kanskje power-led ut. men de skal ikke være lett å se.

 

satt sammen med teip for å få en følelse av størrelse ol.:

07.jpg

 

fant ut at ripene ikke gjør noe. bare pusser hele greia med sandpapir når jeg nærmer meg slutten. planen er å lime kabinettet sammen med epoxy (er det det samme som aralditt?). regner med det holder. ting ble litt sjevt, men retter seg sikkert opp når delene limes sammen.

 

har bestillt greier fra komplett (1.00 av alle, ikke 1,56 altså!):

1.00 Stk 118829 VIA EPIA M10000, m/Via C3 CPU 1000MHz

Mini-ITX,DDR,VGA(Nehemiah core ), Tv-Out

 

1.00 Stk 112666 DDR-DIMM PC3200 512MB DDR CL2.5

Minne 184-P (for DDR-PC400MHz)

 

1.00 Stk 109215 Enermax Kabinett Vifte 120x120mm

Enermax Silent Fan (håper dette er riktig. vil ikke ha noe bråk :grumpy: )

 

tilsammen 2555,-

med forrige handletur er vi oppe i ca 3200,- men en del av dette er verktøy som jeg sikkert for bruk for senere (ved bygging av neste kab.).

 

sånn. sove nå. opp tidlig i morgen og plage naboer med varmepistolstøy i noen timer.

Lenke til kommentar

takk takk, for alle tilbakemeldinger! har nå stått på litt, for å slippe å begynne med eksamenslesninga. bøyd plexien nesten ferdig. men det er ganske vanskelig å få det som jeg vil. det er fare for at det blir et stort mellomrom mellom plexi & aluminium. det ser vel ikke noe fint ut.. :grine:

 

ikke vet jeg hvordan jeg skal feste de 2 i hverandre heller. kan ikke bruke skruer, og lim vil vel synes ganske godt(?).

 

 

14.jpg

 

hmm:

13.jpg12.jpg

 

fant fort ut at jeg skulle kjøpt mer enn 2 tvinger:

15.jpg

 

håper disse boblene bare er i beskyttelsesplasten!:

08.jpg

 

mer kommer sikkert om ikke lenge. hvis noen har noen gode forslag til festing, bare kom med det.

 

[ang hardware, så skal jeg lime noen sånne lange stålbånd med masse hull i på innsiden, for å skru fast dvd, hdd, psu, og en treplate for mb. tror jeg.]

Lenke til kommentar
dritt tøft det der da! Kan jeg få spørre om hvor mye det har kostet og kommer til å koste deg?

det står lengre opp på siden. ca 3200,- så langt (inkl. en del verktøy og det jeg ikke hade av hardware fra før av). tror ikke det blir så mye mer. det ser ut som om jeg må handle mer plexi for å dekke toppen, men betalte bare 50 for det jeg har nå, så det blir ikke dyrt. trenger også et metallbor.

 

kan bruke alu til hk ja, men da tror jeg jeg må kjøpe en plate til, og de koster 60 noe pr stk. får se om jeg har noe til overs når toppen er kuttet ut. bare vente på at innmaten skal komme fra komplett nå. det er så jævlig kjedelig å vente! utolmodig!! tør ikke lime sammen før jeg vet at jeg får plass til alt inni.

 

og det må bli stillegående (ikke lydløs da). skal jo være en htpc. må kanskje bruke mye strikkoppheng for å hindre vibrasjoner. kanskje sette den på gummiknotter også. tregulvet mitt er veldig flink til å forsterke lyder.

 

tenker kjøre:

- cd bremse

- girder

- myHTPC

ellers en ganske ren winxp med minst mulig unyttige prog installert.

hvis det finns bedre alternativer til noen av programmene, bare si fra.

Lenke til kommentar
og det må bli stillegående (ikke lydløs da). skal jo være en htpc. må kanskje bruke mye strikkoppheng for å hindre vibrasjoner. kanskje sette den på gummiknotter også. tregulvet mitt er veldig flink til å forsterke lyder.

på bildet du går ut i fra står kabinettet på plexi, så hvis du skal ha det sånn så blir det vel ikke så pent med gummiknotter under. det jeg foreslår da er å ha en gummi list elns hele veien rundt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...