Gå til innhold

Veien til god oppetid


Anbefalte innlegg

Lurte på hvilke tips som er kjekk for og få good oppetid på pcn? hvilke programmer jeg skal holde meg langt unna osv. også hardware instillinger i BIOS, jeg kan godt tille slik at pcn yter dårligere hvis den blir stabil. jeg har en xp 2800+ 1gb ram ot ATI R 9800 PRO AIW, så om ytelsen faller litt så vil jeg jo ikke merke det uanset.. men genelert om pc, hvordan få good oppetid? samma om der er windows eller linux tips siden jeg har begge på forskjellige maskiner her.

 

:woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Off-topic: Hva slags mål er det med lengst mulig oppetid? Er det ikke bedre å bare reboote en gang i blant og få frigjort ressursene (Windows)? Jeg forstår det hvis du snakker om server(e) her, men en arbeidsstasjon har da høy ytelse som mål, ikke lang oppetid. Hvis du derimot snakker om hvordan du kan oppnå et mest mulig stabilt system så er ikke dette direkte jevnførbart med lang oppetid. :)

 

Vel vel.. Generelt sett er det å minke antall services, prosesser og programmer til et minimum av hva som er nødvendig.

Endret av transistorbass
Lenke til kommentar

Min erfaring tilsier at du får lengst oppetid på en PC om du ikke bruker den.

 

Om du "må" bruke den, ikke installer ny programvare osv.

 

oDC kan gå i måneder i strekk her i gården på XP-platform. Fungerer knirkefritt så lenge en ikke rører maskinen (har egen dedikert maskin til dette formål).

Endret av MarlboroMannen
Lenke til kommentar

Jeg snakker om servere og arbeids stasjoner. det må da være noen programmer som dere ikke vil anbefalle og legge inn eller en tweak i bios som gjør at pcn utvilker mindre varme eller noe? samma hva. det jeg egentlig mener er vel et stabilt system, med minst mulig reboots osv.

Lenke til kommentar

Lang uptime er ikke noe problem egentlig...

 

Min oppskrift:

Ta en P4, overklokke den 900Mhz.

Ta et hovedkort med Intel eller SiS chipsett.

Kjør minnet på default innstillinger.

Bruk wink2 eller 2k3 server som OS.

Test ut og velg stabile drivere til alt!

 

= Stabilt og raskt. Eneste grunn for reboot har vært testing av nye skjermkort drivere og strømbrudd ........

Lenke til kommentar

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor folk har problemer med oppetid. Alle maskiner jeg har bygget til server-formål har alltid hatt "uendelig" oppetid, dvs. de krasjer rett og slett ikke. Det tar meg som regel 3-4 dager å gjøre den krasj-fri, og eventuellt problemer ligger som regel i driverkombinasjoner eller kritiske systeminstillinger.

 

Dette gjelder jo selvfølgelig bare selve operativsystemet, siden programmer gjerne kan krasje helt uavhengig av resten av systemet, pga ikke-perfekt kode osv.

 

Jo mer du aktivt bruker PC'en jo større sjanse er det jo for at den lager trøbbel, men jeg sitter i skrivende stund på serveren i kjelleren min, den maskinen jeg bruker til ALT arbeid her hjemme + surfing + irc + filmer(TV-out) osv. Dette blir ganske mange timer dagelig, med mange forskjellige programmer som åpnes og lukkes, og jeg har ikke restartet på 3 måneder nå. Hvorfor? Har ikke har noen grunn til det. Jeg bare restarter når jeg installerer sikkerhetsoppateringer og andre systemfiler.

 

Jeg har som sagt ingen "oppskrift" på hvordan man gjør dette, men jeg ser jo det at det er mange ting jeg tar for gitt som andre bare driter oppi når det gjelder å sette opp systemet skikkelig og behandle maskinen med litt respekt :shrug:

 

Poenget er at det skal ikke være grunn til å restarte "fordi nå er maskinen blitt treig" , da har du en feil i systemet ditt som bør rettes opp. Mulig at du trenger litt datakompetanse for det, men det bør du jo gjerne ha før du skal sette opp en 100% uptime server :roll:

 

Kort og greit, søk, finn og RETT alle ustabilitetsfeilene. Det er det jeg gjør på alle mine servere. Som regel er det under 6 feilkilder, og som regel bare en eller 2 som fororsaker problemene. Krever litt generell erfaring, men det er langt fra uoverkommelig å gjøre.

 

PS: Eneste unntak er systemer som ikke er NT-basert (win95 til Me). Der tror jeg ikke det er mennesklig mulig å få dem 100% stabile ^_^ Tør ikke å prøve en gang.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...