Gå til innhold

Hvor mye er 3 Mbit/s?


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å bytte til Hello sitt Smil abbonement:

https://www.hello.no/billig-mobilabonnement/smil

 

De sier:

"Nedlastingshastighet opptil 3 Mbit/s og opplasting på 1 Mbit/s gir deg den hastigheten du trenger til denne moderate datamengden"
 

Hvor mye er egentlig 3 Mbit/s? Eller jeg mener egentlig, hvordan oppleves det? 

 

Jeg husker tidligere at google maps ofte ikke klarte å laste ned retningsanviselsene før det var for sent. Jeg husker ikke hviket abbonement jeg hadde da, men kanskje var det dekningen som var problemet og ikke hastigheten.

 

I tillegg til nettsider med tekst og bilde, er det stort sett det jeg bruker mobilnett til. Vil jeg måtte kjøre omveier pga. det ikke kan holde tritt med veianvisningene?

Endret av Obi von Knobi
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

QoE vil variere fra tjeneste til tjeneste, og i mobilnett vil det naturlig nok også påvirkes av dekningen i området du befinner deg. Gitt at du har en stabil linje på 3 Mbps ned 1 Mbps opp, så ville dette fungere fint med de fleste tjenester. Ønsker du å bruke Skype med video vil du nok oppleve noe dårlig bilde, og Netflix vil trolig kreve betydelig «buffering» for å kunne få akseptabel kvalitet – i hvert fall på PC. Jeg tror ikke det vil bli noe stort problem med den bruken du beskriver, men dårlig dekning kan selvsagt gjøre opplevelsen dårligere (mobilnettene har imidlertid blitt betydelig bedre de siste årene).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...