Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Å bo i bofellesskap.


Anbefalte innlegg

Hei!  :)

 

Aller først vil jeg beklage om dette er feil plass å poste denne tråden! Jeg fant liksom ingen plass som passet helt så valgte å plassere den her, håper det går greit :)

 

Såeee, jeg er en 21 år gammel fyr som fortsatt bor under samme tak som mine foreldre og søsken, og kjenner jeg er ganske lei nå, spesielt etter at mine venner også har flyttet på seg. For øyeblikket jobber jeg og prøver å spare opp penger til den dag jeg forlater redet, men er en del ting jeg lurer på ennå; 

 

1. Hvordan er det å bo i bofellesskap? Ja, jeg vet det kan variere fra plass til plass og personer til personer, men generelt hvordan er det? Du har som regel ett soverom for deg selv der du sover og har din tid for deg selv, ellers er det som oftest delt stue og bad osv. Er det sånn at de som bor i bofellesskap ofte finner på ting sammen? Kanskje litt dumt spørsmål, da svaret er nok ganske åpent.

 

2. Om du bor i bofellesskap, hvordan ser budsjettet ditt ut? La oss i utgangspunktet si at alle regninger kommer på 5.500-6.000 kr/mnd. Hva er et normalt matbudsjett? Og til dere som studerer, hvor mye får dere i studielån i måneden og hvor mye må dere evt. jobbe for at det skal gå rundt? 

 

 

Jeg vil ha tjent meg opp rundt 70.000-80.000 kr når jeg er ferdig med å jobbe. Jeg kommer jo ett stykke med det uten evt. jobb i starten, men det varer jo ikke evig.

 

 

 

Det er forresten Bergen jeg hadde tenkt meg å flytte til, om det har noe å si :) 

 

 

Håper dere kan gi meg noen fine råd  :new_woot:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: Spørs veldig. Flytter du inn med random folk, kommer det an på om du faktisk utvikler et vennskap med noen av de andre beboerne. Flytter du inn med venner, som jo mange gjør, er det naturlig at en også finner på ting. Ellers riktig at du har ditt private soverom, med delt bad, kjøkken og sofa. Fasiliteter varierer dog fra sted til sted. Noen steder har bare kjøkken+bad og ikke noen stue, men andre steder kanskje har mangelfull innredning når det kommer til hvitevarer. Burde dog være lett å finne noe som passer dine behov.

 

Det som er verdt å tenke på er størrelsen på kollektivet. Altså hvor mange du ønsker, eller takler, å bo med. Skal det være busy og masse folk, finn et med 7-10 andre beboere. Ønsker du mindre kollektiv, så er 3-4 andre beboere knall. Jo fler folk, jo større sjanse for at du finner noen du kommer overens med.

 

2: Veldig individuelt. Stipend er på 7,5(større i august og januar, hhv 20500 eller så). Mange jobber ved siden av, og vil nok håve inn noe i området 3-5k/mnd ved siden av stipendet. Utgangspunktet ditt med 5,5-6 for alle bokostnader er veldig realistisk, og normalt i Bergen sentrum. Kan få små rom inkl alt ned i 4k, mens store rom inkl alt fort blir 6+. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...