Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Volvo S40 1,6d 2006 Nødmodus


DnS94

Anbefalte innlegg

Så, jeg har en Volvo S40 1,6d 2006 som har gått ca 196 000  km. Jeg har hatt den så vidt 2 uker og ikke fått kjørt mye. Den går nå på nødmodus og "emission" lampa lyser. For en eller annen grunn så har partikelfilteret blitt byttet på ca 163 000 km av tidligere eier, men ifølge Bilia så må den byttes igjen og jeg må spytte ut 13 000kr som ikke er akutuelt siden jeg punget nettopp ut for bilen. Har lest at hvis jeg tar meg en langtur med bilen så kan dette ordnes uten å påføre ekstra skade? Evt. noen andre som har noe tips til hva som kan være galt, eller hva jeg burde gjøre?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Problemet kan løses veldig enkelt, du fjerner partikkelfilteret og erstatter det med en ren downpipe. 

 

Partikkelfilter er en vits og har ikke noe godt for seg. Et partikkelfilter kan bli tett på 10.000 KM, og det kan vare 200.000 KM+. Det kommer an på kjørestil. 

 

Nå har bilen din en beholder til tilsetningsstoff for å hjelpe å rense partikkelfilteret, kan være denne er tom for væske. 

Lenke til kommentar

Ingen god plan å fjerne DPF på en bil som er typegodkjent med dette. I tillegg til at sensorer som overvåker funksjonen vil gi emission-lampe hele tiden, påvirker det også satsen for årsavgift. Start med å få lest ut feilkoder. En lengre tur med høy belastning kan løse problemet, som er forårsaket av kjørestil. Mye småkjøring og dieselmotor er en dårlig kombinasjon, spesielt når den har DPF.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...