Gå til innhold

Kabinettvifte til ventilasjon i hus - trenger tips av databyggere


Reggy

Anbefalte innlegg

Jeg er på jakt etter stillegående vifte for å bruke til ventilasjon (få luftstrøm - sirkulering).

 

Har en sjakt mellom etasjene i huset som er 35 x 23 cm. Her så jeg får meg at jeg f eks kunne hatt to stk kabinett vifter på 14 x 14 cm (det er det største jeg finner på komplett.no). montert dem på siden av hverandre, enten i nedfelt i parkett eller inni selve sjakten svevende i strik, wire eller noe annet lurt.

 

Men siden disse viftene ikke skal få strøm av en pc. Finnes det en omformer eller slik som kan hjelpe meg med strøm til disse. 

 

Kan slike vifter regulere hastigheten betjent av meg.

 

Kunne jeg fjernstyrt dem. Av/ på , samt hastighet...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Alt dette er godt mulig. Fyr på med en 12V transformator på rundt 1-3 ampere. Er usikker på hvorvidt det finnes kontakter/overganger som passer for dette, men burde ikke være noe hokus pokus å finne på noe greier.

 

Ville anbefalt Noctua vifter. Bra luftflyt, samt stillegående. Nesten alle kommer med ulike valg for motstander for å regulere hastigheten. Eventuelt sjekk ut https://www.komplett.no/category/10462?subcategory=10539_Viftestyring for komplett sine viftestyringer. Viftestyringene er som regel koblet på via x1 Molex, og så må du koble kablene til viftene på den. Husk at disse som regel ikke er veldig lang. Bruker ikke viftestyring selv, så noen andre har sikkert bedre tips enn meg.

Lenke til kommentar

Det er ikke sikkert jeg trenger viftestyring. Men det avgjøres egentlig av støyen. En del av viftene ser jeg varierer på hvilken hastighet de sviver på - noe de på komplett sa temperaturen styrte. Vet ikke åssen slik vifter vil operere mtp hvilken hastighet de legger seg på der jeg monterer dem.

 

12 transformer må man vel kunne finne. Så er det evt om de kan fjernstyres eller lage en grei av / på ordning.

 

http://www.varmefag.no/?itemid=26749&CatId=1278   --- det produktet her gav meg ideen. En stor vifte som er nesten lydløs. som en kjempestor kabinett vifte...

Lenke til kommentar

Jeg bruker utelukkende Noctua vifter grunnet hvor stillegående og effektive de er, og de kommer med motstander man kobler til viftekontakten/headeren. Da kan man velge hvorvidt man vil ha 800/1200/1800 rpm og lignende hastigheter avhengig av motstand. Du kunne vel gått for en løsning av den slags fremfor variabel viftestyring og deretter dratt ut veggkontakten til transformatoren når du vil slå de av? Det er i hvertfall den billigste og enkleste løsningen. Finnes også mellomledd man kan koble i i veggkontakten og fjernstyre av/på(og evt med timer) for transformatoren. Aner ikke hva de koster.

 

Mange forskjellige måter man kan gjøre dette på. Du får fintenke litt på det. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...