Gå til innhold

Gaming stasjonær til 6 000-10 000


Anbefalte innlegg

Takk for hjelp i tidligere tråd, har nå falt ned på at jeg ønsker stasjonær PC som hjemme/gaming-PC

 

Jeg er ikke noen grafikkhore, og kommer i all hovedsak (i allefall i overskuelig fremtid) å spille Dota 2, med enkelte andre spill mikset inn. Jeg har ikke noe behov for å spille på ultrahøy grafikk, men ønsker ikke lag og drops etc.

 

Siden jeg har forstått at det betyr litt hvilken skjerm jeg har, så til info bruker jeg en BenQ 21,5 tommer, som denne: https://www.komplett.no/product/812620/datautstyr/skjermer/skjermer/benq-215-led-gl2250hm

 

Skulle gjerne hatt SSD-hardisk, men utenom det har jeg ikke spesielle krav. Trenger ikke veldig høy lagringskapasitet, men ettersom spill begynner å ta ganske stor plass tror jeg 240 gb er et minimum.

 

Noen som kunne foreslått en god pakke for meg i dagens marked? Er på jakt etter å bestille rimeligt snart.

 

Takk for hjelpen!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Beklager jeg skrev så dårlig og idiotisk var på telefon

 

 

Du må enten bruke kabel for å komme deg på nett (er ikke wifi på hovedkortet og mange andre hovedkort) så du må si ifra om du ikke har tilgang til kablet nett så skal vi hjelpe deg

 

OELlqNV.jpg

 

Ignorer de som sier at du burde kjøpe en GTX 970 (skjermkort) pga. 2 grunner:

 

1) Til ditt bruk som du beskriver holder R9 380(skjermkort) NOK.

 

2) R9 380 er også ganske fremtidsrettet da den har Async Compute støtte som nVidia skjermkort mangler, og async compute er en viktig del av DirectX12, og i noen tilfeller så vil AMD korta mest sannsynlig slå nVidia når det kommer til DX12 om noen år. Men her kan du gjøre som du vil, og hvis du vil gå nVidia så anbefaler jeg deg GTX 960 4 GB som er ganske lik R9 380 når det kommer til ytelse.

 

Ting verdt å nevne:

 

Prossessoren er ikke overklokkbar, mens hovedkortet er. Så velg heller en i5 4690K hvis du vil overklokke ellers kan du oppgradere om noen år.

 

EDIT: 

Prossessoren følger med CPU kjøler, men hvis du vil at det skal være mer stille og mer effektiv så legg til en CPU kjøler (kan hjelpe deg med å finne en, bare si ifra hvis du mener det er nødvendig). Men den som følger med prossessoren er ikke så bråkete som alle skal ha det til og gjør jobben sin slik at det ikke er noen fare, i flere år

Endret av svenal34
Lenke til kommentar

Per dags dato har jeg mulighet for kabel. Er det i fremtiden ikke mulig å koble seg til via en USB-nettverksenhet eller noe slikt, om det blir nødvendig.

 

ANtar at jeg her er nødt å bygge den selv, noe anslag for hvor mye tid dette vil ta for en nybegynner?

 

For meg tok det 4 timer, var 12 år eller noe da

Bygg på en fredag ettermiddag! :)

Lenke til kommentar

Ok skal lage arbeidsukeplan til deg jeg så du kan slutte å bekymre deg 

 

Bestill i morra fra komplett. Få alle varene til fredagen.

Så fra i morra til fredag: Lese, undersøke og se på noen basic videoer om PC bygging og komponenter etc. Gjør deg kjent med PC'er.

 

Fredag kl 16.00 henter du varene

Fredag kl 16.30 pakker du ut varene

Fredag kl 17.00 Installerer du strømforsyninga i kabinettet (det er snakk om fire skruer og den er på plass :p), setter den på "OFF" på knappen bak den, setter i strømkontakta i strømforsyninga og så i veggen, slik at hvergang du tar i kabinettet hvor strømforsyningen er installert så er du sikker på at ingen statisk elektrisitet lader seg opp og skaper problemer som er veldig sjelden så lenge du ikke jobber på ull teppe

Fredag kl 17.10 installerer du prossessoren i hovedkortet, og tar på prossessor vifta

Fredag 17.30 installerer du minnebrikkene

Fredag 17.35 Installerer du hovedkortet i kabinettet, da er minnebrikkene, prossessoren + kjøleren på plass siden disse er installert i hovedkortet.

17.45 kobler du til kablene som er fra kabinettet i hovedkortet. Det vil da si knappene som Power / Reset osv som har kabel som skal på hovedkortet. på kabinettet, og viftene som er i kabinettet, disse passer bare en vei og er tydelig skrevet inn på hovedkort manualen slik at ingen idioter kan faile på dette.

18.10 Så går du inn på google fordi du lurer på et eller annet eller sitter fast

18.20 etter 5 minutter googling så har du funnet svaret på spørsmålet ditt lol

18.40 du begynner å installere SDD'en i kabinettet. Bare dra ut HDD cagen i kabinettet, fest SDD'en i den enten med skruer eller teip, spiller ingen rolle.

18.45 Så kobler du til kablene som kommer fra strømforsyninga i til hovedkortet, det vil si Hovedkort strømkabelen som passer bare en vei og ser unikt ut så hvis du klarer å bomme på det så skal jeg betale deg 100 kr. Så prossessor strømkabelen, SDD strømkabelen, sata kabler osv. Husk å det til å se ryddig ut og vær kreativ med kablene for best mulig stil og slik at det blir bedre luftflyt.

19.30 Installer skjermkortet i kabinettet og fest dem igjen med 2 tommel skruer, og plugg inn strøm kablene.

19.35 så er du ferdig med selve byggingen

 

Kan fort bli kortere tid, avhengig av person tl person

 

Har du Windows fra før av? Hvis du har det, husk å inkluder en DVD drive til kabinettet som ser slik ut http://imgur.com/XBaK4WJ, men det enkleste blir nok bare å laste ned Windows via Microsoft sine sider og så gjøre det slik at du rett og slett installerer Windows via en USB disk som er 4 gb eller mer. Her er det bare å google hvordan man gjør da det fins uttalige guider på det

Lenke til kommentar

Jeg har jo windows (7 eller 8) paa min naavaerende maskin, men lar det seg overfoere eller boer jeg heller kjope nytt?

 

Hva regner du med jeg sparer paa et slikt bygg sammenlignet med aa kjope en pakkePC fra komplett?

 

Hva mener du er forskjellen paa det du foreslaar her og f.eks https://www.komplett.no/komplett-gamer-i15-gtx-960-edition/10989gitt at man tar hensyn til at den pakken inneholder windows? Kan velge en stoerre SSD til den da f.eks.

 

Takker sykt for hjelpen

Lenke til kommentar

Jeg takker også for hjelpa! Tror jeg skal gå for nesten samme oppsett. Par spørsmål om det er greit

 

1. Kan jeg bytte kabinett til det som er i refinerypakka?

2. Kan godt legge en lapp eller 2 mer i skjermkort, kan du anbefale ett? 

3. Vil gjerne ha 16gb ram, skal jeg ha et sett ekstra med 2 x4, eller 2x 8? 

Lenke til kommentar

Jeg takker også for hjelpa! Tror jeg skal gå for nesten samme oppsett. Par spørsmål om det er greit

 

1. Kan jeg bytte kabinett til det som er i refinerypakka?

2. Kan godt legge en lapp eller 2 mer i skjermkort, kan du anbefale ett? 

3. Vil gjerne ha 16gb ram, skal jeg ha et sett ekstra med 2 x4, eller 2x 8? 

 

 

1. Ja, men spør oss først før du kjøper

 

2. Hva er i refinerypakka? 970? 980 TI er absolutt verdt det så strekk deg kanskje til c.a 6500 kr (finner en til 6200 tror jeg). den kan kjøre absolutt alt på 1440p og kanskje 4k på noen spill som ikke er grafisk intensivt.

 

3. Kjøp 2x8, slik at du kan oppgradere senere om du vil, kjøper du 4x4, så får du ikke oppgradert uten å måtte bytte ut de gamle ram brikkane

Lenke til kommentar

Jeg har jo windows (7 eller 8) paa min naavaerende maskin, men lar det seg overfoere eller boer jeg heller kjope nytt?

 

Hva regner du med jeg sparer paa et slikt bygg sammenlignet med aa kjope en pakkePC fra komplett?

 

Hva mener du er forskjellen paa det du foreslaar her og f.eks https://www.komplett.no/komplett-gamer-i15-gtx-960-edition/10989gitt at man tar hensyn til at den pakken inneholder windows? Kan velge en stoerre SSD til den da f.eks.

 

Takker sykt for hjelpen

Den pcen har bare 120gb ser det ut som. Også bruker de dårlige deler. Strømforsyninga er ikke av no kvalitet f.eke. Til den prisen der får du noe som er mye bedre
Lenke til kommentar

Hva skal du gjøre / spille, kun Dota 2 og lignende spill? Ikke noe 3D design?G3258 kan ofte være ett bedre valg enn i5 også kan du overklokke den til 4-4,2GHz også heller investere i 960/970 :)

Kunne du linket til et skjermkort og den prossessoren du snakker om her? Passer skjermkortet som er satt opp til dette? :) Jeg jobber med klipping, så det er stor fare for at jeg tar med jobben hjem i ny og ne. 

Lenke til kommentar

Kunne du linket til et skjermkort og den prossessoren du snakker om her? Passer skjermkortet som er satt opp til dette? :) Jeg jobber med klipping, så det er stor fare for at jeg tar med jobben hjem i ny og ne. 

 

 

Jeg byttet ifra en i7 som kostet en 2500 kroner til G3258 som kostet meg 200 kroner. Merket ikke forskjell fordi jeg kun holdt på med gaming og lett photoshop. Også om du trenger mer ytelse så kan du overklokke den ekstremt mye.

 

G3258 -- 970 -- 960

Lenke til kommentar

Qcc7ANh.png

Spør komplett etter ett tilbud også får du en fin pris.

 

Nå sa jo trådstarter at han ikke skal spille alt på full grafikk og at medium ish settings går bra, så det er idiotisk å kjipe ned på prossessoren bare for å få plass til 970 der. 970 er et god kort, men et 380 HOLDER LENGE nok til trådstarter.

Lenke til kommentar

trådstarter dette er kortet jeg anebfaler deg. http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_380_strix_review,1.html(ikke strix versionen da men ytelsen skal være veldig lik if not the same, ellers kan du kjøpe strix version også).

 

VIlle du ikke sagt at det holder til ditt bruk når den drar GTA V på very High på 1920x1200 og får 54 fps? Så kunne du dratt ned noen settings til bare high/medium og klart fint 60 fps.

 

970 er ment for 1080P 144 hz og i noen tilfeller 1440p 60 hz

 

til ditt bruk vil 1080p 60hz holde til deg med tanke på spill du spiller (dota 2 krever nesten ingenting så ikke bekymre deg altfor mye)

 

du sparer 1000 kr + på å velge et billigere kort som passer deg bedre

Lenke til kommentar

mVuXofq.jpg

 

Trådstarter her tror jeg det er viktig for deg at du bestemmer deg for skikkelig og sier at du kan handle brukt eller at du sier at du ikke trenger et sykt dyrt grafikkort , hvis ikke kommer jeg til å krangle med halvparten av folka her inne om hvorfor jeg fraråder deg fra å kjøpe GTX 970 som er overkill for deg og kommer over budsjett med mindre du ofrer noe her og der.

 

Oppsettet jeg posta nå, er med et skjermkort som klarer spilla dine (dota 2, cs go osv.) helt fint på ULTRA med 100+ fps. Vedder på at du klarer også 4k (MED DSR, Dynamic Super Resolution eller noe) med 60+ fps.

Skjermkortet slår ikke på viftene før kortet er varmt, og kabinettet er støydempet og enkel å bygge i. Veldig stille PC, med 250 gb  SSD lagringsplass, og hvis du trenger mer så slenger du på HDD også, Noe som Seagate Barracuda 500GB/1TB/2TB 7200 RPM eller Western digital.

 

Kan du undersøke litt rundt på kort som GTX 970, GTX 960 og R9 380 og se hvilket som passer deg best?

 

EDIT: Det å anbefale CPU kjøleren Hyper 212 EVO er som å slenge en som aldri har kjørt bil ut i trafikken på egenhånd. Snakker ut ifra erfaring. Brukte hele dagen for å skjønne noe av den jævla dritt manualen som følger med kjøleren og måtte snakke med folk på live chat for å få det til. VIlle aldri kjøpt en CPU kjøler som Hyper 212 EVO for første bygg, men når du fullfører din første PC, så kjør gjerne på.

 

Jeg snakker ut ifra erfaring (jeg installerte hyper 212 evo som 2 gang bygger. De fleste her som sier det er lett har bygget PC i flere år og har custom loop vannkjøling i PCen :p

 

trådstarter, en ting jeg ville ta med deg, hvis du føler deg utrygg eller noe under eller før PC bygging (hvis du skal bygge da) så har du Livechat system her med hundrevis av medlemmer som er eksperter innenfor PC bygging feltet, skikkelig greie folk og erfarne, så spørr her for å få god og umiddelbart hjelp mens du bygger for å øke selvtilliten 

https://www.reddit.com/r/buildapc/wiki/irc

 

Bla helt ned på sida, og trykk på der det står "Click HERE to connect through the KiwiIRC web client." også skriver du inn nickname og sier hei så er du i gang :)

Endret av svenal34
Lenke til kommentar

Nå sa jo trådstarter at han ikke skal spille alt på full grafikk og at medium ish settings går bra, så det er idiotisk å kjipe ned på prossessoren bare for å få plass til 970 der. 970 er et god kort, men et 380 HOLDER LENGE nok til trådstarter.

 

Hvorfor gå for 380 når du får 970 til same pris?

Evt gå for 960 istadenfor 970.

 

Men jeg står fast på min anbefaling av G3258 fremfor i5, invester heller litt mer i en kjøler også kan du overklokke den til ihvertfall 4.2GHz.

 

Jeg klarte da 212 evo på min første build? Hadde null problemer jeg ihvertfall.

Endret av Noxz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...