Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Anbefale baderomsvifte med lite støy?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er ikke justerbar hygrostat det beste? Det har vi på begge badene, og det funker fint. Tidligere var det alltid noen som glemte å skru av viften. Denne viften har også timer, slik at man starter med en bryter, men det stopper etter en programmert tid.

 

Fra specs:

Fuktstyring, 60-90 % RH
Den innebygde hygrostaten starter viften automatisk når luftfuktigheten overstiger innstilt verdi og stopper når luftfuktigheten synker under de n nedre verdien og etter valt tid i timerinnstillingen.

Timerinnstilling, 1-30 min 
Styrer viftens gangtid i kombinasjon med fuktstyringsnivået og med ekstern strømbryter.

Start med ekstern strømbryter
Viften kan også styres av en ekstern strømbryter. Når strømbryteren slås på starter viften selv om luftfuktigheten er lavere enn innstilt nivå, og går til tiden i timerinsntillingen har gått ut. Om luftfuktigheten overstiger den innstilte verdien (f.eks bruk av dusj) aktiveres i stedet den automatiske fuktstyringsfunksjonen, selv om strømbryteren slås av.

Intervallfunksjon 
For bruk i fuktrike miljøer der fuktstyringen medfører at viften går i lengere tid uten stopp. Intervallfunksjonen stopper da viften etter en time, og fortsetter å være avstengt i et valgt tidsintervall (4, 8, 12 eller 24 timer), før den igjen går en time o.s.v.

Startfunksjon 
Med 50 sek. forsinket start vil viften ikke starte umiddelbart når strømbryteren slås på, f.eks. om baderommet benyttes mindre enn 50 sek. Om tiden derimot overskrides og fuktigheten er lavere enn innstilt verdi starter viften (om fuktigheten er høyere enn innstilt verdi styres viften i stedet av noen av ovenstående funksjoner). Når strømbryteren slås av fortsetter viften til valgt timertid er løpt ut.

Lenke til kommentar

Hvis vifta er utrolig bråkete, er den gammel? Noe feil på den? Feilmontert så den overfører masse vibrasjoner til veggene?

 

Nesten alle dagens baderomsvifter er konstruert for å være stille med lydnivå på noenogtjue dB, det er som når noen visker. Å bytte til ei ny vifte vil koste mellom 400 og 2000 kr for selve vifta, og en tusenlapp eller tre til en elektriker for å gjøre jobben hvis han kommer ens ærend for å bytte vifta.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...