Gå til innhold

Lage eit brød


Jostein76

Anbefalte innlegg

Med det du har: 150 gram sammalt hvete, 150 gram hvetemel, 125 gram havregryn. En halv teskje tørrgjær, en teskje salt. Bland alt sammen og ha i 350 ml vann. La dette stå tildekket i minst 12 timer.

 

Sett en støpejernsgryte, römertopf eller lignende i ovnen. Viktigste er at det har lokk og er litt massivt. Varm opp til 240 grader. La deigen ligge på kjøkkenbenken mens du venter på at det blir varmt. Ha litt mel eller olje på benken så den ikke klistrer seg fast. Når riktig temperatur er nådd, sleng deigen oppi beholderen, legg på lokket og stek i en halvtime. Ta så av lokket og stek ti minutter til. Ta brødet ut, avkjøl i en halvtime+ og nyt.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har brukt silikonformer i lengre tid, men oppdaget at i fire av de seks formene jeg har så er det brukt "fillers" i bunnen av de. To av de var kjøpt på Jernia, og de var ikke billige!

 

Ønsker å kjøpe rustfrie eller av vanlig stål, men ikke lett å finne! Kjenner dere til butikker som selger?

Lenke til kommentar
  • 5 uker senere...

Fant på Bakeren og Kokken. Der selger de blikkform på 1.5 liter til 89,- kroner. De har ramme av stål og er veldig solide. Mye bedre enn silikonformer. Bruker rapsolje til å smøre de. De må ikke vaskes i oppvaskmaskinen. Går et par kilo mel fordelt på tre former.

​Rug er sunnere enn hvete:


http://www.kk.no/livsstil/derfor-b%C3%B8r-du-velge-rug-framfor-hvete-17620

Endret av Bladkiosken
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...