Gå til innhold

Oppdatert BIOS - Ingen S-ATA boot mer (IC7-G)


kojak64

Anbefalte innlegg

Flasha akkurat bios på IC7-G kortet til versjon 1.8. Alt gikk bra, bortsett fra at nå nekter maksinen å boote fra (onchip) s-ata. Hvis jeg plugger ut det som er i p-ata (1 brenner og en hd) booter den ok.

 

Har prøvd alle mulige innstillinger i BIOS. Disken blir gjenkjent, listet på riktig sted, står øverst i bootrekkefølgen, er alene på ide-1, men jeg får "disk boot failure insert system disk..." helt til jeg plugger ut p-ata kabelen med de andre diskene på.

 

Jeg er ikke dust, jeg har prøvd alle mulige bios instillinger...

 

hvis noen har vært borti noe lignende, please hjelp!

 

:shrug:

 

for s-atan...

Endret av kojak64
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

s-ata disken med os står alene som master på ide-1

 

dvd-brenner står som master på ide-2

p-ata disk uten os står som slave på ide-2

 

alt blir listet riktig under oppstart. og ja, jeg har prøvd enhanced mode, og alle de andre modes der (auto, combined etc).

 

virker som om kortet insisterer på å boote fra p-ata HD uansett hva slags instillinger jeg gjør, så lenge den er plugget inn.

 

dette skjedde etter at jeg oppdaterte bios til nyeste versjon. tror jeg flasher tilbake til gammel bios, da fikk jeg det til å funke i alle fall...

Endret av kojak64
Lenke til kommentar

Kjører du sata-disken med en konverter åp p-ata kanal 1? du sier at de nstår som master, men på en seriell atabus er det jo ikke noen master/slave kanal?

 

har ikke helt skjønt hvordan pc'en din er satt opp, sikkert.

 

har dedikert pci satakontroller, må sette førstepri på SCSI for å få opp disken.

Lenke til kommentar
Kjører du sata-disken med en konverter åp p-ata kanal 1? du sier at de nstår som master, men på en seriell atabus er det jo ikke noen master/slave kanal?

 

har ikke konverter nei...

 

Vel... på IC7 det er forskjelige instillinger i BIOS for å velge hvilken ide-kanal s-ata disken(e) skal "dukke opp" på. IDE er vel IDE uansett om man har s-ata eller p-ata... (correct me if I'm wrong). min bios vil i hvertfall plassere s-ata disken som enten master eller slave på en av fire mulige IDE kanaler (dvs det er plass til 8 disker). Uansett hvor jeg velger å plassere den i bios og uansett hvilken fysisk kontakt jeg bruker nekter den å boote fra den selv om den blir gjenkjent, står øverst på boot-lista og alt ser bra ut, så lenge det er en p-ata harddisk plugget inn...

 

beats me!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...