Gå til innhold

Droppe ut nå eller fullføre semesteret?


marensijo

Anbefalte innlegg

Hei! 

 

Etter et par uker her på NHH har jeg innsett at økonomistudiet ikke er noe for meg. Fagene falt ikke i smak (har ikke vært innom økonomi på videregående, så jeg visste ikke hva jeg gikk til, dessverre), og jeg ser nå at økonomi egentlig ikke er noe jeg vil holde på med resten av livet. Dette gjør at konsentrasjonen og motivasjonen min er relativt dårlig, og uten disse tror jeg det kan bli rimelig vanskelig i eksamensperioden... Jeg kommer forresten rett fra videregående.

 

Jeg tenker at det beste blir å flytte hjem, få meg en jobb, virkelig finne meg selv og gjøre meg klar for å studere til neste år igjen, i stedet for å bruke mye tid og krefter på litt av et studie som jeg ikke kommer til å ha mye bruk for, og som bare kommer til å gjøre meg sliten til neste år igjen. Til neste år vil jeg gjerne gå bioteknologi, eller eventuelt bruke våren til å ta opp fag slik at jeg kan gå noe annet liknende, som jeg nå ser at er det jeg vil. 

 

Det sosiale er helt topp og jeg elsker livet mitt her i Bergen og på NHH, og det er mange arrangementer jeg gleder meg masse til framover, så ingenting står på det og jeg skulle gjerne bare vært her i Bergen og på NHH alle årene hvis eksamenene ikke eksisterte! Det å droppe ut er nesten trist med tanke på alt det fine jeg har fått her på så kort tid. 

 

Men tilbake til poenget: Nå som jeg ser at dette ikke er noe for meg, er jeg usikker på hva som egentlig er den beste løsningen. Bør jeg bare droppe ut nå, så tidlig som mulig, eller bør jeg prøve å presse meg og stå på eksamenene? Hva er fordeler og ulemper med alternativene? Hva skjer om jeg ikke står på en eksamen, og hva er best med tanke på Lånekassen? Og på hvilken måte er det best mulig å gå fram når man dropper ut? 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Står du på eksamene, blir 40% av gjelden omgjort til stipend. Er du en oppegående fyr, kreves det ikke sykt mye for å bestå en eksamen. 
Bestemmer du deg for å droppe ut er det vell bare å gi beskjed til skolen om at du dropper ut, og eventuelt gi beskjed til lånekassen slik at det ikke blir mer gjeld.

Lenke til kommentar

Hei!

 

Litt usikker på hvilken Maren du er, men kanskje vi har møttes ila. fadderuken? 

Jeg var i akkurat samme situasjon som deg. Sånn ca. ihvertfall. Begynte nå på NHH til høsten rett fra vgs., og droppet ut mandag forrige uke etter jeg fikk studieplass på medisin ved UiO jan 16. Det verste med å droppe ut var jo å si farvel til Bergen og det fantastiske studiemiljøet der. Sånn sett angrer jeg veldig, for fadderuken, sveiseaften, reversibel og alle de interessegruppene jeg kom med i var helt konge. Men jeg ble fortalt at sånn sosialtmessig, så har man egentlig fått med seg de beste arrangementene i løpet av skoleåret de første ukene -- resten blir mye lesing. Dessuten blir det enda vanskeligere å si farvel etter et avsluttet semester. 

Du har i realiteten et par alternativer her:

 

1) Fullføre semesteret, 40% av studielånet blir omgjort til stipend, dvs. 60% blir fortsatt lån.

 

2) Fullføre hele skoleåret, og gå ut med den uoffisielle tittelen "Bedriftsøkonom". Ser kanskje litt kult ut på CV-en. Synes jeg ihvertfall.

3) Droppe ut, og tenke over hvilken utdanning du virkelig vil ha. 

 

Det er ingenting i veien for å fullføre semesteret eller skoleåret, men man får tross alt en del lån, selv om det ikke er allverdens. Personlig synes jeg det hadde vært best å droppe ut tidligst som mulig. Hvis du virkelig ikke trives med fagene, ser jeg ikke hensikten i å sitte på lesesalen og lese så iherdig. Dessuten får du jo som du selv nevner tid til å jobbe og ta opp fag, for så å evt. velge den studieretningen du vil ta. Og angående Lånekassen, tror jeg du må ringe de og fortelle at du vil avslutte utbetalingene for skoleåret 15/16 og gjenbetale det du har fått utbetalt. Har ikke fått gjort det selv enda, så er litt usikker, hehe.

Håper det hjalp litt!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis du føler at dette ikke er det rette for deg, er det ingenting som tilsier at du skal presse deg til å fortsette. Det viktigste når du studerer er at du liker det du studerer. Hvis du ikke gjør det vil det gjenspeile seg på karaktereren, lett som bare det.

 

Jeg har flere venner som har droppet ut av semesteret tidlig, blant annet økonomi. Sov på det noen netter og fatt en beslutning i løpet av uken. Du er iallefall ikke alene om å slutte på et studie!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eg ville i vertfall søkt jobb og venta til eg fekk jobb før eg hadde droppa ut. Dersom du ikkje får deg jobb så er det dumt å gå eit heilt år utan å gjere noke.

 

Det å stryke tilsaman 30 studiepoeng og ikkje få delar av lånet omgjort til stipend hadde eg ikkje sett så mørkt på, men det størtse problemet er at du eter opp av sikkerheitsmarginen i forhold til framtidig stryk ved vidare utdanning. Dersom du tilsaman pådrar deg stryk i 60 studiepoeng eller meir så mister du muligheita til å få stipend eller lån frå lånekassa.

 

Fordelen med å berre gå vidare no er at ein del av dei studiepoenga som du tar no på NHH kan du bruke til å bygge opp den bachelor- eller mastergraden som du ser for deg å ta frå neste år av. Så sjølv om du ikkje har bruk for økonomifaga så kan studiepoenga likevell brukast til å fylle opp poengkravet for å få bachelorgrad eller høgare.

Og som påpeikt, om du klarer å holde ut heile året med ståkarakterar så får du noke som du kan vise til på CV'en.

 

Kunne det vært eit alternativ å fortsette på NHH samtidig som du tar eit biologifag som privatist enten over nett eller på ein anna høgskule?

Då kan du fortsette på NHH og fortsatt være ein del av studiemiljøet, samtidig som du studerer noke som du synest er spennande og som kanskje gir deg den ekstra motivasjonen du treng for å holde ut?

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Har selv valgt feil utdanning(helt feil fagfelt), men skal bytte til en økonomisk rettning. Har tenkt å fullføre året for erfaringen sin del. Du lærer hvordan høgskole/universitet fungerer og får en god erfaring. Jeg tror at et år med økonomi kan hjelpe deg mye uansett hva du studerer videre ( selv om du ikke får direkte bruk for det i hverdag/jobbsammenheng/studier)  Økonomi er tema i alle bedrifter og det er greit å ha kunnskap om slikt når du arbeider i selskaper. 

 

Jeg skal gå en rar omvei til mitt studie siden jeg er veldig usikker på hvilke av de to rettningene jeg skal studere. Derfor har jeg bestemt meg for å gå økonomi og adm eller et annet økonomistudie med innovasjon. Etter dette vil jeg enten starte å jobbe eller følge drømmen min om å jobbe i havbruksnæringa. Da vil jeg ta enkelt emner eller studere fiskehelse/bærekraftig havbruk/biomarin innovasjon. Om du studerer bioteknologi så kan du jo jobbe i mange næringer og har mange jobbmuligheter også innen havbruk som er fremtidsrettet og trenger personer som har høyere utdanning (noe "sære" meg vil anbefale) Du kan blandt annet utvikle fôr (godt lønnet) og MYE annet. I tileggg til bioteknologi kunne bruks i mange andre jobber i fremtiden siden det ikke er rettet mot noe spesielt. 

Om du tjener godt så kan det jo økonomisk kanskje lønne seg å droppe ut, men du mister jo litt erfaring. Om studiet går utover deg psykisk bør du slutte, men ellers ville jeg fortsatt om jeg ikke "hatet" studiet

Endret av Slatravi
  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...