Gå til innhold

Asus ea-87c mot RC-AC86u


Taxman

Anbefalte innlegg

Kjøpte ea-87 etter diverse glimrende reviews for å få opp hastigheten til mediasenteret. Har i dag en link over 2.4 nettet som funker, men av og til "skipper" og det er plagsomt.

 

Problemet mitt er at ea-87 søker og søker og finner ikke 5ghz nettet mitt.  5ghz funker, for jeg har koblet telefonen og laptop mot det nettet.  

 

Mistenkte radioen i ea-87 var defekt, men når jeg satt den opp som AP så fant jeg den med laptoppen og fikk koblet meg på, så radioen funker også der.

 

Men av en eller annen grunn står den bare og søker og søker og finner ikke noe. Prøvde manuelt oppsett med SSID etc, men etter et minutt med "kobler til" får jeg finner ikke moder AP, det kan være slått av.

 

Er det noen som har kombinasjonen av disse to boksene som ev. kan bistå?  Er det 20/40/80 bredde som må justeres? Kanaler??  Innspill mottas med takk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel EA-AC87 du mener? Hvis du bruker WiFi Analyzer (android) e.l. så kan du sjekke om det er nabonettverk som forstyrrer, og du kan se hvike kanaler som evnt. kan være lurere å bruke. Du kan også måle signalstyrken slik at du kanskje kan finne ut om du kan få bedre signal ved å flytte litt på boksen.

 

Men skal man ha høy ytelse og stabilt, problemfritt nett så er det bare kablet nettverk som gjelder (selv om det kan innebære litt jobb). :dremel:;)

Lenke til kommentar

Har ingen naboer på 5ghz, det er derfor jeg kjøpte boksen.  Har dønn stabilt nett på 5 ghz, både laptop og telefon er koblet til, men EA-AC87 bare søker og søker og finner ikke nettverket.   Mistenker som sagt radioen, men når jeg ta ea-ac87 som AP så funker den greit, jeg får koblet meg på med laptopen og har nett.. Så det er bridge modusen som ikke klarer å søke seg inn på mitt eksisterende 5 ghz nett.

Lenke til kommentar

Du sier at når du setter opp EA-AC87 boksen som AP så funker den greit. Denne er jo tenkt brukt som et AP, så hvordan setter du den opp når det ikke funker?

Media brigde ja... Leser litt i manualen ;-)

 

Hvordan er det trådløse 5Ghz nettet til den andre boksen satt opp?

Endret av trn100
Lenke til kommentar

Satt opp som et helt vanlig 5 ghz nett - den andre boksen en TP-link (http://www.amazon.com/TP-LINK-TL-WA890EA-Universal-Entertainment-Wireless/dp/B00CZ3Z5HI) kobler seg på med brukernavn og passord og "videresender" signalet uten å rute.  Med andre ord akkurat slik som ASUS'n skal fungere.   Har også hatt en ASUS ea-an66, og den fungerte helt perfekt (men klarer bare 1 klient, fikk "noya" når en satt en ruter og flere klienter på)

 

Har bare hatt gode erfaringer med ASUS sine nettverksprodukter, derfor er det ekstra irriterende når jeg først svir av et par tusenlapper for å få det "beste" og så funker det ikke :-(

 

EDIT : Tror jeg må ta boksen til noen andre med 5ghz nett og se at det ikke er et "lokalt" problem før den går på RME til komplett.  

Endret av Taxman
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Update i tilfelle noen andre med samme problem finner tråden - Var i kontakt med ASUS support, og de konkluderte med "feil i hardware eller annet" og at boksen skal sendes i retur.  Så nå pakkes den og sendes komplett, og forhåpentligvis kommer det en ny i posten som funker umiddelbart. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...