Gå til innhold

Potetopptaking


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

DAGENS BILDE: Det er få ting som gir stemningsfulle bilder som morgentåke og lav sol, og når vi ser dette bildet her kommer minnene fra hver morgen vi sto litt ekstra tidlig opp. Samtidig er det i dette bildet mye mer enn bare lys og høy luftfuktighet som gjør det til et verdig «Dagens bilde».

 

Omrisset av skogen med sine forlokkende hemmeligheter, ertende skjult bak tåkesløret gir bildet riktignok en litt mystisk stemning, men det sentrale motivet, traktoren og angivelig bonden, tar tankene vekk fra Asbjørnsen, Moe og Kittelsen. I stedet blir det et godt bilde på at de som sørger for at vi andre har mat på bordet er tidlig oppe, sol eller ikke.

 

Komposisjonen, med hus, trær og kasser som representanter for «det kjente» på den lyse høyresiden av bildet, balanseres i fin kontrast mot det tåkefulle, tomme og mørke «ukjente» på venstresiden. Forsterket av en god bruk av undereksponering og passelig sterke kontraster. Traktoren som tilsynelatende går vekk fra morgengryet og ut mot det ukjente blir på den måten et symbol på det å møte dagen uten å vite hva den vil bringe. Det kan være skummelt, men også spennende, og det blir standhaftig over landbruksmaskinen og dens fører som putrer på uansett hva som kommer.

 

Er vi litt svulstige nå? Ja, sikkert, men vi mener hvert ord ;-)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...