Gå til innhold

På utkikk etter 46-48" flatskjerm-fjernsyn for stovebruk, makspris kr 10.000,-


Anbefalte innlegg

Hei!

Eg har søkt litt rundt på nettet då eg snart lyt til å handle meg nytt fjernsyn. Grunna relativt lita stove, og såleis lita avstand mellom sofa og fjernsyn (170-180 cm), så tenkte eg fyrst på eit apparat i storleiken 40-42", men etter å ha kikka litt rundt sjølv og fått ein del signal frå andre folk så har eg nok landa på at eg ynskjer noko i storleiken 46-48" i staden. Uansett så har eg leita så mykje no at eg har sett meg litt blind, og ville gjerne høyre her om der er nokon her som har ei og anna erfaring å dele med tanke på kva for modell(ar) eg bør vurdere.

Eg har ei absolutt maksimumsgrense på kr 10.000,-, men vil helst halde meg godt under dette - viss ein kunne fått eit brukbart fjernsyn til halvparten eller litt over så hadde det vore det klårt beste.

Når det gjeld spesifikasjonar så lyt det vere minimum Full HD. 4K kan sikkert vere kjekt å ha, men absolutt ikkje noko krav. Eg vil seie minimum 4 HDMI-portar, til naud 3, men det er absolutt minimum. 3D har eg ikkje noko spesielt behov for eller meining om, så det er hipp som happ om der er støtte for det eller ikkje.

Det er ikkje så farleg om det er smart-TV eller ikkje - eg vil heller kjøpe eit fjernsyn utan smart-funksjonar/appar som har godt bilete og god lyd enn å kjøpe ein smart-TV til same pris og gå på kompromiss i høve til andre eigenskapar. Smart-funksjonar kan eg få gjennom Blu-ray-spelar og/eller HTPC likevel. :)

Bruksområde vert vanleg fjernsyns-kikking (Altibox), film (Blu-ray, DVD, Netflix++), samt at eg truleg kjem til å skaffe meg ein HTPC på eitt eller anna tidspunkt, eller bruke ei løysing tilsvarande Chromecast. Viss noko skal nedprioriterast her så lyt det i så fall vere PC-tilkoplinga, det viktigaste er at det faktisk kan brukast som eit fjernsyn!

Då vonar eg at desse opplysningane er tilstrekkelege til å kunne gje meg eit råd eller fem! Sei ifrå viss der trengst fleire opplysningar, så skal eg svare som best eg kan!

På førehand takk for all hjelp! :)

Endret av Garegaupa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

10 000 - 12 000 kr er mye penger for en TV. Noe som ikke er verdt det for mine øyer. Hvis du skal ha 4K så ligger det jo rundt den prisklassen, men om det er behov for det er jeg usikker på. 

 

Hvis du velger Sony/Samsung er det vanskelig å gå feil. 

Eksempler fra Elkjøp.

 

For all del ikke få en selger i butikken til å hjelpe deg, de vil nesten garantert få deg til å kjøpe den TV de tjener mest penger på, noe som regel ikke går i ditt favør. Bildekvaliteten på TV'ene i butikken er jo som regel bare tull også. Bildeinnstillingene på TV'en er noe du må gjøre hjemme i stua hvor det er et helt annet lys enn det er i butikken.

30-dagers returgarantien funker meget bra hvis du ikke skulle være fornøyd. 

Lenke til kommentar

Jeg mener vel for det første at 4K ikke er nødvendig enda, å iallefall ikke hvis du ikke tenkter å ha større skjerm en 40-42".

Hvis du uansett tenker å gå for 4K så anbefaler jeg Panasonic Cxc725.

 

Jeg mener også at du kan ha større skjerm, men det er jo individuelt.

Når det gjelder lyd så er den dårlig uansett hvilken TV du kjøper i dag, så du bør kanskje investere i en god lydplanke.

 

Mener at du bør se på Sony eller Panasonic.

 

Hadde jeg vært deg hadde jeg gått for en god full HD tv med en god lydplanke til.

 

Se etter Sony W805B, W815B som er 2014 modeller. Eller W755C, W805C, W807C, W808C W809C som er 2015 modeller. (W755 er uten 3D ellers er alle stort sett lik.)

Panasonic AS640 i 40" eller 48".

 

Siba og Netonnet har bra pris på 50" av "808C nå om det er aktuelt å gå opp i størrelse:

http://www.prisjakt.no/product.php?p=3199577

 

Eller så er det en 43" utgave av de nevnte modellene:

http://www.prisjakt.no/product.php?p=3199577#rparams=ss=43w

 

Komplett har tilbud på denne meget gode soundbaren fra Philips nå.

 

https://www.komplett.no/philips-fidelio-htl9100-soundbar/790992

Lenke til kommentar

Takk for svar så langt, folkens!  :grin2:

 

10 000 - 12 000 kr er mye penger for en TV. Noe som ikke er verdt det for mine øyer. 

 

Eg er i grunnen heilt einig. Det var meir for å setje ei øvre grense, men om eg kan sleppe unna med halvparten eller mindre så er eg sjeleglad, eg! :-)

 

Hvis du skal ha 4K så ligger det jo rundt den prisklassen, men om det er behov for det er jeg usikker på. 

 

Jeg mener vel for det første at 4K ikke er nødvendig enda, å iallefall ikke hvis du ikke tenkter å ha større skjerm en 40-42".

 

OK, mogeleg det er litt i overkant råflott per dags dato, ja. Kanskje like greitt å vente til eg får ei større stove og skal ha større fjernsyn ein gong i framtida, og så klare seg med Full HD for det eg skal kjøpe no.

 

Jeg mener også at du kan ha større skjerm, men det er jo individuelt.

 

Akkurat. Kva for storleik ville du gått for på den sjåar-avstanden eg skisserte?

 

Elles takk for tipsa eg har fått til no, skal sjå på dei modellane frå Sony, Samsung og Panasonic som de har skissert no. Og eg høyrer aldri på det ein seljar i butikken seier, det vert for mykje av bukken og havresekken til at eg stolar på at det som kjem derifrå er objektivt. Dessutan har eg ofte mine tvil om den reelle kompetansen til mange av seljarane...

Endret av Garegaupa
Lenke til kommentar

Akkurat. Kva for storleik ville du gått for på den sjåar-avstanden eg skisserte?

 

Jeg sitter rundt 210-220cm fra skjermen og har en 55". Skjermen tar mesteparten av bredden på veggen, men jeg er storfornøyd og man blir fort vandt til det. Jeg har en trang stue for å si det slik. Ville nok gått nærmere den størrelsen med tanke på at du kanskje vil oppgradere stua di etterhvert. Så da lager vi en ny liste.  Her har vi TV'er under 7000 i størrelsen 48" og 50". Du får sjekke spesifikasjoner med tanke på antall HDMI-uttak.

Endret av J. Fredrik
Lenke til kommentar

 

 

Akkurat. Kva for storleik ville du gått for på den sjåar-avstanden eg skisserte?

 

Jeg tror nok at 42" holder, men jeg ville gjerne gått op til 48-50".

 

 

 

OK, mogeleg det er litt i overkant råflott per dags dato, ja. Kanskje like greitt å vente til eg får ei større stove og skal ha større fjernsyn ein gong i framtida, og så klare seg med Full HD for det eg skal kjøpe no.

 

Grunnen til at jeg mener det ikke er nødvendig er at det er så lite 4K matriale der ute nå. Fire serier på Netflix er vel omtrent det man kan få tak i på en enkel måte. Men da må man ha rask nettlinje og netflixabbonement som koster mer.

I tillegg vil man ikke se stor forskjell på 4K og vanlig Full HD på så liten skjærm som 40".

 

Så hvis det stort sett er full hd matriale og dårligere man skal se så får man mere for pengen ved å kjøpe en Full HD TV.

Du får ikke bedre bilde på en 4K tv en på en full hd tv så lenge matrialet ikke er 4k.

 

Jeg synes forøvrig ikke at den Elkjøp lista var noe å skryte av. W605 og W705 er ok.

W605 er fjorårsmodell, mens W705 er årets oppfølger.

Men W8 serien er bedre, man får ikke bedre Full HD tv nå.

Det samme gjelder AS640.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Takk for tips så langt!  :w00t:

 

Ut frå det som er sagt her så langt, samt observasjonar eg har gjort meg sjølv etter å ha gått litt rundt på ymse elektronikk-forretningar, så har eg nok landa på at eg vil sjå på noko i storleiken 46-48" i staden, og at eg truleg droppar 4K og går for Full HD i staden. Eg har redigert emnefeltet og fyrsteinnlegget til å stemme med dette.

 

Eg skal sjå på dei modellane som er posta her så langt, og viss det er nokon som har enno fleire forslag (eller vil støtte noko av det som allereie er sagt) så er eg takksam for det!  :thumbup:

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei igjen!

 

Eg begynner så smått å sirkle meg inn på denne her: http://www.expert.no/tv/sony-kdl50w807csaep-50-led-tv/p/41841/

 

Kva trur folket, er dette gode greier? Innføre budsjettet, og med alle spesifikasjonane mine oppfylte. Det har kome godt ut i dei testane eg har sett på så langt.

Jeg mener fortsatt at det er et meget godt valg. Muligens den beste Full HD tv'n du får kjøpt fra 2015.

Minner om at W808 fortsatt er 1000kr billigere.

http://www.prisjakt.no/product.php?p=3199577

  • Liker 1
Lenke til kommentar

OK, takk for tips! W808 er då etterfylgjaren til det fjernsynet eg har funne fram til, viss eg forstår modell-nummereringa rett?

Neida, det er samme TV.

W805/807/808/809C er samme TV. Eneste forskjeller at W808 og 809 har 1000hz motionflow, mens 805 og 807 har 800hz. Det har ingen praktisk betydning.

W807 har sølvfarget ramme, mens den andre har sort ramme.

Det er vel laget så mange forskjellige modeller for at det ikke skal gå an å sammenligne pris.

Endret av BigBadAde
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...