Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

[Løst] Hvordan justere trykket [opp] i en trykkpumpe?


Anbefalte innlegg

Endelig fikk vi hagevanning med denne

http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/vann-og-sanitar/vannpumper/hydroforpumpeanlegg/trykkpumpe-731109/

 

Det eneste som mangler å få få opp trykket til omkring 6 bar og som er påstemplet maks på 3/4 dels slanger. Pumpen starter opp når trykket faller under 1.8 bar, og stopper ved 5.1. Det fins en plastskrue i dekselet som er til trykk bryteren. Denne kan dreies, men er dette riktig skrue for justering av trykket? Tror den er dreid rundt en 3-4 ganger med sols, men trykket økte bare fra en 4.5 til 5.2 ca.

 

Hvordan få økt trykket i vannbeholderen?

 

Noen som vet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er "friskluft" moderatoren?

 

Jeg spør ikke de som IKKE vet, men de som vet. De som ikke vet, de finner på no' annet... så enkelt er det.

 

Fabrikken? Friskluft kan ikke ha mange år på bakken, når det gjelder mulighet for å finne "fabrikken"- "Produsert i Europa"... så enkelt er det.

Lenke til kommentar

Er "friskluft" moderatoren?

 

Jeg spør ikke de som IKKE vet, men de som vet. De som ikke vet, de finner på no' annet... så enkelt er det.

 

Fabrikken? Friskluft kan ikke ha mange år på bakken, når det gjelder mulighet for å finne "fabrikken"- "Produsert i Europa"... så enkelt er det.

Jeg er ikke moderator, som du vet. Jeg har forsøkt å hjelpe deg. Men undrer likevel ....

 

Som tidligere nevnt så er jeg ingen V.V.S. ingeniør. Har vistnok lært å regne ut PE-enheter, vann- og kloakk behov. Og så ser vi itabeller (for rett type pumpe og nødvendig effekt), eller over sender vårt behov til V.V.S. som finner rett pumpe. 

 

Men jeg satte opp den første trykk pumpen, tidlig på 60 tallet. den neste få år etterpå. For det første hadde jeg aldri kjøp en pumpe hos Jula. Og jeg ville kjøpt pumpe, fra en annerkjent pumpefabrikk og de er det enkelt å finne. Men med litt sporing, er det sikkert mulig å finne fabrikken, som har produsert din pumpe også. Ellers finnes det noen tusen V.V.S. ingeniører, her til lands. Undrer på om du i det hele tatt har forsøkt å spore fabrikken?

 

Kan nok hende jeg hadde hatt noen tips her også. Men med tanke på de svarene du fikk i de andre trådene, syntes jeg det er merkelig at du ikke forsøkte å kontakte fabrikken til slikt. Jeg har julpet deg flere ganger (i flere tråder), men jeg tiver på at det bli mer av det. Ønsker deg likevel lykke til.  

Lenke til kommentar

Du har rett, både i at jeg ikke har kontaktet fabrikken, og at du ikke var moderator. Jeg er så hjertelig takknemlig for alle de råd og tips som du kom med. Det er min store ære for meg at jeg kunne få ut disse oplysninger av deg. DET skal du vite.

 

Spist er spist, og kjøpt er kjøpt, kan det her hete, om jeg spare en-to tusener med jula kjøpet, så går jeg ikke av veien for å finne løsningen. Nei, jeg har ikke gjort en tøddel for å spore opp fabrikken "Produsert i Europa", som jeg fortalte deg om tidligere. Håper du ser den. "Merkevaret" McFee" er akkurat som Eldorado, First price. Jeg er glad om du kunne finne fabrikanten bak disse kjede merkevarene? Det er jo sån sett ute av interesse, men sier det, slik at du kan ha en viss forståelse for nøstet som måtte rulles ut for å finne fabrikanten.

 

En telefon til nærmeste leverandør av trykkpumper er nok løsningen, som jeg kom til selv. Dersom utg. punktet med standardisierte trykkfølere er på markedet, så er det ikke mange muligheter, og en av dem passer. "Når du monterte din første pumpe var jeg ikke tenkt på", noe som skulle angi at du her litt mer erfaring enn -65 kullet, og det setter jeg STOR pris på :).

Takk for råd! 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...