Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Uregelmessig susing under kjøring


Anbefalte innlegg

Kjøpte for kort tid tiden en brukt Skoda Fabia 2008 modell, og har hatt noen småregninger på den (som en gjerne må renge med på en bruktbil). Etter å ha bytta knekt fjær, samt å fått beskjed om rust på bremseskiver bak (noe som det ikke var nødvendig å ta med en gang) er jeg ikke veldig gira på flere verkstedsbesøk, men er allikevel noe som går og gnager litt på meg når jeg bruker bilen.

 

Iblant når jeg kjører hører jeg en suselyd fra bilen. Første gang jeg hørte det var ved rolig kjøring i andregir, noe som gikk over da jeg girte opp. Noen dager senere kom lyden igjen, denne gang da jeg kjørte i fjerde gir. Nå virker det helt uregelmessig. Lyden, en halvlav susing som varer i 10-20 sekunder (varierer) kommer stort sett et par ganger i løpet av en halvtimes kjøretur. Jeg har ikke begrep om hva det kan være.

 

Tenkte det kunne være klimaanlegget som laget lyd, men å justere styrken på dette påvirker ikke lyden. Det gjøre heller ikke å skru av og på stereoanlegget (måtte sjekkes).

 

Er det noen som har vært borti noe lignende, eller som har ide om hva dette kan være? Eventuelt om det er noe som bør sjekkes asap, eller som jeg kan leve med til større service før EU kontroll om et år? 

 

Edit: Bilen er 1.4 diesel.

Endret av jøggZ
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for tips. Jeg kjørte en liten tur og prøvde å se etter lekkasje da jeg kom fram. Men lite sikt gjør det vanskelig å avgjøre om det er noe som lekker. Hørte noe svak visling da jeg åpnet panseret, så kan definitivt være at det er bremsekraftforsterkeren det skyldes. Må vel frem med lommelykt for å få en ordentlig god kikk.

 

Ellers høres det litt ut som lyden kommer fra høyre side, noe som taler for at det kan være hjullageret som er påvirket. Var på den siden jeg byttet en knekt fjær for kort tid siden. Tidligere eier hadde hatt en karaoseriskade reparert på den siden, så kan være relatert. Men om det var hjullageret burde jeg vel forvente å høre lyden oftere, og ikke minst når jeg kjørte i høyere hastigheter (kan ikke huske å ha hørt noe mer da jeg kjørte i 110-sone på utenfor Oslo).

Endret av jøggZ
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...