Gå til innhold

Retten til ulønnet permisjon i kommunal sektor


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det spørs kva formålet med permisjonen er.

Etter arbeidsmiljølova så har ein minimumsrettigheiter i forhold til permisjon, f.eks rett til 10 dagers permisjon kvart år for å stelle syke barn, eller at ein har rett til opp til 3 års permisjon for å ta utdanning på grunnskule eller vidaregåande nivå.

 

Dei fleste tariffavtaler har også med bestemmelser som ytterligare gir rett til permisjon, då ofte i form av at ein har rett på permisjon med lønn for å utføre offentlige vern (meddommer i rettsak, stemmeteller, osv). I tillegg er det vell dei fleste som har avtalt i tariffavtalen at dei kan få nokre dagar med lønna permisjon som velferdspermisjon dersom det foreligger sterke grunnar til dette.

 

Alle spørsmål om permisjon utover dette vil være avhengig av den enkelte kommunes permisjonsreglement. Her vil det ofte være meir detaljar i forhold til kva som er gode grunnar til velferdspermisjon (begravelser, flytting, deltakelse i verdensmesterskap, osv).

I tillegg til kommunens hovedreglar i forhold til å gi permisjon. 

I mange kommunar gir ein ikkje permisjon ved skifte av stilling med mindre det er snakk om ei midlertidig stilling som gir arbeidstakaren nyttig erfaring som kommunene kan dra nytte av. Dette synspunktet er ofte begrunna i at kommunen er forplikta til å ansette den best kvalifiserte søkaren i sine stillingar, og då skal det ikkje være slik at den som har fått ei stilling skal kunne tviholde på denne medan dei eigentleg jobbar ein anna plass.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...