Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Plantegning som viser "hybel" i kjellerrom


Anbefalte innlegg

Så jeg eier del av tomannsbolig hvor jeg har 1. etasje + kjeller. Da jeg kjøpte den, fikk jeg med to plantegninger. På den nyeste (ca 30 år gammel?) er det ene rommet i kjelleren betegnet som "hybel". Det er lagt kjøkkenrør i rommet, og naborommet er et fungerende bad, så det er trolig faktisk brukt som hybel for lenge siden. I annonsen var ikke dette omtalt som et varig oppholdsrom, men som "disponibelt rom".

 

Kan jeg, med plantegningen i hånd, gå ut fra at rommet er godkjent som hybel, og leie ut lovlig (etter en modernisering av interiør)? Takhøyden er 2,15m, og tilfredsstiller derfor ikke dagens krav, men hvis hybelen ble godkjent på 70- og 80-tallet er det vel daværende regelverk som gjelder?

 

Det vil jo også påvirke takst/verdivurdering hvis jeg får tatt det inn som et varig oppholdsrom. Kan selvfølgelig spørre noen i kommunens byggavdeling, men det vil trolig ta måneder å få et svar :/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

TS. Du nevner siste Plantegning. Er den godkjent av kommunen, med stempel og dattering? I så tilfelle er tegningen godkjent. Og muligens den siste godkjente. :) For kontroll, sjekk i kommunen, da de skal ha alle tegninger og alle andre godkjente papirer. Og du kan få kopi, hvis det er noe du mangler.

 

Det har nok vært mye både uvidenhet og mange forsøke på noe "lureri", når det kommer til dette med rom som har vært brukt til utleie. Og ikke alle kommuner var så nøye på dette heller, for 30 år tilbake og lengere. Annonser og selgere, må du aldri tro på i byggesaker.

 

Hvis det står "hybel" på en godkjent tegning, er det KUN å betrakte som et soverom, den gang og i dag! Hadde det stått "hybellelighet", med div. rom avgrenset fra resten av boligen og med egen inngang, hadde det vært noe annet. Dette til tross for, at leligheten ikke har dagens tekniske krav (TEK). Du kan også se litt på hva jeg skrev i denne tråden om hybel/hybellelighet https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1669771

 

Du kan også ringe kommunen og avtale et møte for å diskutere saken. Eller bare reise til kommunen og vente noen timer, så får du nok svar.

Endret av Friluftskar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...