Gå til innhold

Skal det være slik?


Gjest medlem-169651

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-169651

Opplevde for 5 kamp på rad igår at min 13 årige datter satt på sidelinjen og så nesten hele kampen hun skulle spille. Kampen varte i 70 minutter og hun fikk 4 minutter ute på banen. Dette er typisk for hvordan det har vært i hele år og hun har bestemt seg for å slutte med fotball. De fleste andre fikk spille hele kampen eller mesteparten av den.

 

Vi kjører like langt som de andre foreldrene, og vi bruker like mye tid på dette som de andre. Så skal vår datter gråte i bilen hjemover og tro at hun er ubrukelig.

 

Kanskje hun ikke er en av de aller beste, men dette er jenter i 12-13 års alderen vi snakker om. Ikke FotballVM eller Norgesmesterskap.

 

Treneren ble sur da vi leverte tilbake drakta og sa at vi måtte bare lære oss at det skal være en kjerne av spillere som skal spille hele tiden, og så må de andre få ett innhopp i ny og ne.

 

Skal det virkelig være sånn for 12-13 årige jenter?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel i den alderen det begynner å bli noe mer seriøst, så dette blir et spørsmål om trenerens innstilling. Skal det være sånn? Vel, det behøver det jo slettes ikke. Det burde ikke være noen utpreget prestisje for treneren (eller laget) i fotball på dette nivået, og derfor uproblematisk å la alle få spille. Resultatjag kan gå til hodet på enhver, og det virker som det har gjort det for denne treneren. Man får spørre seg hva som er det viktigste for idrettsutøvere i denne alderen: resultater og ferdigheter, eller deltakelse og trivsel?

Lenke til kommentar

Topping av lag er en ting som desverre er veldig vanlig for lag i den aldersklassen. Det skal naturligvis ikke være slik, men når laget har en trener som tilfeldigvis er forelder til en av spillerene så kan du nesten være sikker på at favorisering vil forekomme. Dette systemet har fått MASSIV kritikk og foreldre til spillere bør simpelthen ikke få lov til å trene det laget. Da er det bedre om det er en annen forelder fra ett annet årstrinn uten noen tilknyttning til spillerene

 

Da jeg spilte fotball på barneskolen hadde man ikke dette problemet, selvom treneren var forelder til en spiller. Desverre har dette blitt meget vanlig i nyere tid

 

Glad at du og din datter er enig i at å spille på ett lag som det du nevner er bortkastet tid, håper hun finner noe annet å bedrive tiden med

 

Forkastlig at folk kan behandle barn på en slik måte, idrett skal være inkluderende, noe denne kronidioten av en trener tydligvis ikke har fått med seg

 

~crii

Endret av crii
Lenke til kommentar

Dette kan jo sees på flere måter. Men med en spissing der de beste får spille på lag med de beste, og de under de beste får spille på lag med de på sitt eget nivå så får alle spille mer, og man slipper at noen stilletiende blir hintet ut av laget. Alle er ikke like, men i barnefotballen skal alle presses inn i samme boble, og da vil noen automatisk havne utenfor underveis. Det er trist for de det gjelder. Både de som ikke får utfordringer i forhold til sitt talent, og ekstra trist for de som etterhvert innser de ikke er gode nok til å henge med de beste.

 

Det burde legges til rette for at flere kan synes det er gøy å bedrive idrett, men samtidig gi de beste en mulighet til å utvikle seg.

Endret av archongamer
Lenke til kommentar

De med store ambisjoner har vel ikke noe i småidretten å gjøre? Vil de utvikle seg, bør de finne seg et lag og et system med faktisk kompetanse, så småidretten kan få være inkluderende og sosial. Vinn-vinn. Småidretten er til for det store flertall, spør du meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...