Gå til innhold

Stappe Hele Fotoalbumet Inn I Mysql


Anbefalte innlegg

Er det noen som har noe erfaring eller mening om det å legge hele fotoalbumet på hjemmesida inn i MySQL?

 

Det jeg tenker på er å legge både "thumbnails" og hele bilder inn i databasen som binary (blob). Har det noe fordeler eller ulemper i forhold til å laste opp filer til en mappe på webområdet? Jeg tenker da både på effektivitet og ressursbruk, og eventuelle problemer som kan forekomme. Hadde vært fint om noen som har erfaringer med dette kan dele de med omverdenen.

 

Når det gjelder kodinga tror jeg neppe det kommer til å være noe problem, men det er fint om dere også sier noe om feilhåndtering, hvis det er noe viktig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

MySql egner seg nok ikke til å lagre bilder i.

 

Lagre bilder og thumbnails i mapper på serveren, og lag et "kartotek" i MySql som holder styr på bilder og bildeinformasjon.

 

F.eks et script som formater, lager thumbnail og deretter lagrer bildene i en mappe på serveren. Samtidig lager scriptet en oppføpring i "kartoteket" i MySql. kan f.eks inneholde filnavn, plassering, beskrivelse, dato, etc...

 

Dette fungerer utmerket, har brukt denne metoden til gallerier med tusenvis av bilder på servere med høy trafikk, uten noen ytelsesproblemer.

Lenke til kommentar

Støtter meg oppunder det å ikke lagre bilder i mysql-basen. Jobbet for VG med et hovedprosjekt i våres, hvor vi ved et punkt måtte ta en slik avgjørelse. Da sa programmerne på vg (de er ikke akkurat de dummeste her i landet for å si det slik) at det er bare tull å lagre bilder i databasen. Det tar altfor lang tid og du fyller opp basen med altfor mye informasjon. Mye mer effektivt å bare lage referanser i basen og bildene, som det ble nevnt her, i mapper. Er jo selfølgelig litt morsomt å prøve ut bilder i baser, men det er ikke akkurat effektivt.

Lenke til kommentar

OK. Da tror jeg jeg har bestemt meg for å ikke forsøke å legge bildene i databasen, men bare lage kartotek osv. sånn som jeg hadde planlagt.

 

Grunnen til at jeg lurte på dette var at jeg har hørt av noen som kjører Win2k Server og MSSQL at de fikk litt kortere aksesstid fordi den slapp å bruke filsystemet så mye. Mulig det bare gjelder MS-serverting.

 

Så for å slippe å lage to systemer og hive det ene etter å ha sammenligna, tok jeg å spurte her i forumet, som det i grunnen er her for.

Lenke til kommentar

Min erfaring er at bilder i mySQL ikke er noe problem. Jeg har en database med 1727 bilder i. Var i utgangspunktet ganske redd for ytelsesproblemer, da det er en relativt kritisk database, men frykten min viste seg å være grunnløs.

 

For å teste kjørte jeg en periode databasen på en P120 med 32MB ram og OpenBSD, og dette gikk helt fint. Nå kjøres den på en P4 2.53 med 512MB ram og Linux. Har en del tusen visninger hver dag uten nevneverdig load eller andre problemer.

 

 

-- Andreas

Lenke til kommentar

Hva slags bug's har du opplevd, og hva slags hardware kjører du på? Sidene jeg har rimelig mange treff hver dag, og jeg har stresstesta ganske hardt med ab uten å møte noen problemer.

 

Er du sikker på at det ikke er scriptet du bruker for å vise bildene det ikke er feil i da?

 

Evt at du kjører med standard konfigurasjonen til mySQL..

 

-- Andreas

Lenke til kommentar

BLOBs lagres ikke i selve databasen sammen med resten av posten, så de vil ikke påvirke søketid for de feltene som ligger i databasen.

For å bruke bilder i databasen laget jeg en liten image.php som tok inn en id og viste bildet med id'en, og brukte <IMG SRC='image.php?id=12345'> i stedenfor bildene. Funka fint det. Hadde ingen problemer med bugging jeg heller.

Kan være en fordel å bruke add_slashes(bilde) hvis du bruker php i tilfelle bildet inneholder noen tegn som mysql bruker til andre ting (f.eks. ' eller ")

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...