Gå til innhold

Budrunde


Tuddelidu

Anbefalte innlegg

Trenger litt hjelp her, er med i en budrunde for øyeblikket på en leilighet til 1.650.000. Har lagt inn bud på 1.575.000 med overtagelse i mai. Føler at megler gjør alt for at vi ikke skal få komme til noe enighet, det er bare selger og oss i budrunden. Dette er første dagen etter visning og megler mente vi måtte vente med å legge inn bud til klokken 4 pga befaring, deretter startet vi på 1.450.000 for så bli avslått og ingen motbud. Deretter la vi inn høyere og landet nå på 1.575.000 som står til mandag, fordi megler ikke hadde tid.

 

Megler mener at vi bør nærme oss mer 1.600.000 før det i heletatt kan bli noen diskusjon, men da syns jeg det er rart at vi ikke får noe motbud når vi ber om det, selv om motbudet fks er på 1.650.000, så er det fortsatt et motbud. Føler at megler gjør alt for å få høy nok pris, det er jo okei, men føler også at megler glemmer å være en mellommann og holder mer kjøpers side i forhold til budrunde.

 

None tips på hva man kan gjøre for å komme til en litt mer enighet i budrunde? Hva kan man gjøre med megler, eventuelt si?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke snakk for mye med megler, han er ikke din kompis.
Han får betalt av selger for å få mest mulig og da prater han masse piss til deg for å oppnå det.

Jeg ville hatt litt is i magen her og bare ventet litt. Hold deg hard og ikke by over deg selv. Gi inntrykk av at du har god tid og ikke MÅ ha akkurat denne. Husk det kommer nye sjanser, alltid. Tro ikke at dette er den eneste mulige for deg, om 2 måneder kan det dukke opp et bedre eksemplar til samme eller lavere pris. Generelt sett har jeg ikke inntrykk av at markedet er særlig hett om dagen, mye går under med opptil flere hundre tusen. Noe overprising er det nok også ute og går. Hvor er det i landet forresten? Noe som ofte er lurt er å sondere terrenget og finne ut hva ting blir solgt for, da har du en pekepinn på hva du bør betale som maks hvertfall. Sett grenser for deg selv og tro ikke at du er en vinner om du har høyeste budet og får kjøpt. Det betyr bare at ingen andre gadd å betale så mye som deg for å få det.

En kjenning solgte nylig, han fikk bud 50 under. Han protesterte litt så megleren klarte til slutt og overtale kjøperen til og by over seg selv med 50 tusen. Eneste budgiver. Fatter ikke at megleren hans klarte det, ville aldri bygg over meg selv. Dum kjøper. Som sagt, ta god tid. Du er eneste budgiver og har gode kort på hånden.

Lenke til kommentar

Takk for rask svar, dette er i hedmark, en liten plass og veldig lite selges fort her. Det er en endeleilighet bygd i 2009. Det som er saken er at endeleiligheten på andre siden også selges, for 1.690.000 kr også var det en leilighet i midten av bygninge som ble solgt for 200.000 under takst i februar. Den til 1.690.000 har ligget ut siden november, så her om dagen at det også kom en ny en i en av de andre byggene.

 

Vi har på en måte bydd over oss selv, men prøver å få selger til å gå ned, uten hell. Det var ingen andre på visning, dette var også den første visningen. Det er vanskelig å være eneste budgiver i en sånn situasjon, men skal prøve å holde hodet kaldt og prøve å drøye det så lenge som mulig, kanskje til og med vente en måned for å se om megler tar kontakt i håp om å få et salg. Den som bor der nå skal flytte den 1.April, så regner med selger har lyst til å få overtakelsen litt kjappere enn i juni som vi hadde tenkt. Markedet har nok stagnert i det siste og flere kommer ut for salg her i området, så vi får vel bare prøve å vente så lenge at kjøperen faktisk går ned i pris.

 

Takk igjen for et godt svar :) Kom gjerne med noe mer innspill :)

Lenke til kommentar

Sier du at det ligger ute tre tilnærmet identiske objekter for salg, hvorav den ene har ligget urørt siden november; og siste sammenlignbare salg som er registrert gikk for 200' under takst?

Med mindre du har det veldig travelt selv, så hadde jeg nok i så fall senket budet til 1,5 blank igjen ved neste mulighet. Lite vits i å by over seg selv når motparten ikke vil være med på leken. =)

Har du forresten vurdert å by på noen av de to andre objektene? Dersom disse også kan være aktuelle, så virker det i hvert fall som at du - som eneste nåværende kjøper - sitter med sterke kort på hånden.

Sørg for at du lar megler få vite at du er god kjent med de andre to objektene. Kanskje du også kan vurdere å trekke budet du har hatt inne, og fortell at du nå heller vurderer å by på de andre to (man skal jo aldri by på flere objekter samtidig!). Skal ikke se bort fra at det i hvert fall får selger i tale ...

PS: Selv om du sikkert har rett i at det er en liten plass, så ser jeg at de to objektene som ligger ute ikke har samme meglerhus, så her er det bare å spille kortene rett. :ninja:

Endret av Horge
Lenke til kommentar

Det endte med avslag på avslag og et motbud som vi ikke ville godta. Megleren hadde møter og kunne ikke ta imot bud, så hadde megleren en kunde og kunne heller ikke ta imot bud da. Så bestemte vi oss for en frist på en halvtime, dette syntes megleren var altfor kort og trengte ihvertfall en time, vi fikk avslag etter 10 minutter. Så da ble det ingen leilighet der, så vi gikk på den andre endeleiligheten og bydde og fikk den! Så nå er vi eiere av en leilighet! :)

Takk for gode tilbakemeldinger, nå har man opplevd både en god og dårlig megler. :)

Lenke til kommentar

Studerer eiendomsmegling og er uening i den ene megleren hvordan hun håndterte alt. Selv om man er representant av selger, så skal man være en mellommann og hun var definitivt ikke det. Hun var "selgeren" selv, men han den andre eiendomsmegleren jobbet faktisk for oss også, og gjorde en god jobb. Vi fikk den 90,000 under takst og vi var de eneste som la inn bud. 

Det var bare mulig å få den 20.000 under prisantydning på den andre, det var det motbudet var på. Så vi var egentlig ganske heldige der, men megleren skal ha all ære for det gode kjøpet, og hyggeligere person skal man lete lenge etter. Hun andre skulle man ha klaget på, for den måten hun oppførte seg på er jo uakseptabelt.

Lenke til kommentar

Gratulerer!

 

Eieren av boligen du ikke kjøpte, blir jo nødvendigvis din nye nabo - kanskje i en god stund også, såfremt megleren får fortsette i samme spor. Du kan jo slå av en prat med naboen på tunet, og fortelle hvorfor du kjøpte den andre leiligheten. =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...