Gå til innhold

Canal Digital Parabol igjennom HTPC (TV-kort)? Vil det fungere optimalt? Samtlige kanaler? IDTV?


Anbefalte innlegg

Har planer om å bygge en omfattende HTPC/stue-PC og har ønsker om å kutte ut vår ADB 5720SX tuner/dekoder fra Canal Digital (Satellitt / Parabol) i samme slengen.

 

Ikke at den har fungert dårlig, men det er litt mer ryddig og ha alt-i-ett både for TV-benken sin del og for samboer sin del, enklere å forholde seg til en enhet og en programvareplattform. Det å kjøre TV via TV-kort til HTPC byr jo også på endel unike muligheter da blant annet løsninger som DVBLink TVSource vil la oss streame fra HTPC til klienter på nettverket så vi kan se på TV på flere enheter med tilnærmet tapsfri kvalitet. Fint når jeg skal se på fotball og hun gjerne vil se noe annet ræl samtidig og da kan se det via PC, iPad eller lignende osv..

 

Det er også litt mer fleksibelt og komfortabelt med opptak mot en 2TB server harddisk, med kopiering mot server med RAID-5 oppsett kontra den enkle 250GB harddisken i ADB 5720SX. Madammen flippet ut når vår forrige ADB 5720SX tok kvelden og samtlige opptak gikk rett at skogen.

 

 

 

Men her beveger jeg meg åpenbart ut i et aldri så lite minefelt etter det jeg forstår? Selv har jeg null peiling eller erfaring med TV-kort men dette er tydeligvis et virvar uten like? Her må man ha et TV-kort som støtter riktig teknologi (DVB-S/S2) er det riktig mot Canal Digital Parabol etter det jeg har forstått, men man må også ha en CAM-modul med støtte for riktig kryptering og alt mulig rart.

 

Og ifølge HTPC.no som selger en bundle med TV-kort, CAM-module og det hele som skal støttes av Canal Digital så påstår de at kanalpakker som TV2 Sport Premium grunnet behovet for "seriekortet på abonnementskortet må vises på skjermen for at det skal fungere" dessverre ikke vil fungere med løsningen de selger. Men at alle andre kanaler og kanalpakker skal fungere, SD og HD.

 

Ting som dette gjør meg noe forvirret og skeptisk. Om noe ikke fungerer, hva tilsier det at alt annet plutselig ikke fungerer om 14 dager osv..?

 

 

Nå selger også Canal Digital "IDTV" hvor du får med egen CAM-module fra Canal Digital som kan settes inn i en TV som er "godkjent" Canal Digital. I følge de jeg traff på kundeservice så har de kun godtatt et knipe med TV-er og at det eneste dette godkjente stemplet faktisk betyr er at Canal Digital selv faktisk har testet sin CAM-module mot den angitte TV-en og verifisert og går god for at det fungerer, at du har fungerende EPG osv.. De sier at samtidig at det kan fungere mot ikke godkjente TV-er også så lenge de støtter DVB-S men at du da ikke har noen garantier fra Canal Digital.

 

 

Dette virker jo igjen veldig forvirrende? Betyr ikke dette at jeg i utgangspunktet burde kunne ta å bestille IDTV-modul fra Canal Digital, putte det inn i et slikt DVB-S/S2 TV-kort og det hele burde fungere helt fint? Uten garantier og support fra Canal Digital naturligvis. Eller er jeg litt for naiv her nå?

 

 

 

Er det noen som har erfaringer med dette? Hva fungerer, hva fungerer ikke? Som sagt så har jeg lite kjennskap til TV-kort og disse løsningene så jeg har ikke noe grunnlag til å vurdere den ene eller andre veien og det er tydeligvis svært lite konkret å få ut av Canal Digital selv om hva som vil fungere, kan fungere og ikke vil fungere. Når jeg forespurte meg om TV2 Sport Premium så kjente ikke de til noen problemstilling som skulle tilsi at det ikke skulle fungere, men at de naturligvis ikke garanterer noe som helst rundt TV-kort og IDTV annet enn mot sin lille liste over godkjente TV-er de selv har verifisert og testet at fungerer.

Endret av RamGuy
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...
Videoannonse
Annonse

Har kjørt ett digital devices kort med Canal digital satelitt både i Windows(dvblink) og Openelec(Tvheadend)
fungerte glimrende. kjører nå rikstv i mediaportal og Kodi.
i Tvheadend måtte jeg bruke oscam og en kortleser fra norsk tipping for Scrambled kanalene på Canal Digital satelitt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Topp så det er håp for å få til dette.
Jeg har per dags dato ikke noe abo. på canal digital eller andre tv-tilbyder (klart oss uten til nå) Så jeg står fritt til å velge. Etter det jeg har lest tidligere antok jeg at det var lettest å få til med Canal Digital (satelitt), men hvis det er mulig å få til med RiksTv er jo det fristende.

Jeg kjører også Kodi på en del utsyr i huset (HTPC, rasp, Ipad, Android tlf) og vil gjerne kunne se TV på alle disse. I forhold til kanalutvalg er verken meg eller kona sports interessert og trenger kun basic og helst discovery o.l kanaler.

Hva anbefaler du supersnus og har du en guide for å få til dette?

Jeg har også en Windows server 2012 essentials som jeg tenkte å kjøre dette på.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...