Gå til innhold

Nikon SB 500


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er det noen med kunnskap/erfaring omkring denne lille tassen?

 

Jeg har fra før en SB700, men på et lite kamera som Nikon D750 med et lite lett fastobjektiv kunne det vært fristende med en lettere blits. Største delen av min blitsbruk er å rette den i det hvite taket for å skape en "større lyskilde", noe SB 700 har fungert utmerket til.

Tro dere en SB 500 vil kunne gi like godt lys til dette?

 

Ellers noen erfaringer?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for svar!

 

Jeg kommer fra et D600 og den var ca samme vekten som D750, men er blitt l glad i lett utstyr der det "går" ann. Har ikke funet så altfor mange tester av SB500 enda, men om jeg forstod det riktig så var denne like kraftig som en SB700 om begge var "zoomet" til 24mm.....Forstod ikke helt dette, men SB700 var en Zoom blits 24-120, mens SB500 var fast 24mm.....Så ble litt forvirret....

 

Er det nødvendig med en "zoom" blits når jeg kjører den i taket, og vil den da være like kraftig som en SB700.....?

Endret av birkerot
Lenke til kommentar

SB-700 er 36% kraftigere på 24mm og forskjellen øker på på høyere brennvidder. 36% er såpass lite at du kan kompensere med økt ISO uten noen synlige forskjeller på normale ISO verdier.

 

Når du retter blitsen i taket så vil SB-500 fungere på samme måte som SB-700 med unntak av den lille forskjellen i lysstyrke. Hvis du bruker blitsen direkte mot motivet og zoomer inn så vil SB-700 fokusere lyset og gi betydelig kraftigere lys enn det SB-500 kan.

 

Det vil være andre forskjeller som ladetid, batterilevetid osv.

Lenke til kommentar

Siden du allerede har en SB-700 vil jeg heller anbefale en brukt SB-400. Den har nok lys til å brukes mot taket i vanlige rom med 2,4 meters takhøyde og lyssterkt fastobjektiv. Eneste problemet med den er at du ikke kan vri hodet 90 grader når du tar bilder på høykant. SB-300 har erstattet denne om du må ha noe nytt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...