Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ford S-Max 2007 - Diesellukt i bilen ved tomgang


Anbefalte innlegg

Her om dagen merket vi plutselig en veldig dielsellukt inni og rundt bilen (Ford S-Max 2007) når bilen står på tomgang. Vi har merket dette flere dager på rad nå. Jeg har ikke klart å se om det er åpenbare lekkasjer e.l. Åpnet panseret, men kunne ikke kjenne noen lukt eller se noen uvanlig i motorrommet. Ved vanlig kjøring merker vi ikke noe til dette, altså bare når bilen står og bakker.

 

Hva kan det være?

 

Takk for svar! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er det i forbindelse med oppstart / kald motor? Jeg tenker på om det kan være relatert til dieselvarmeren, om du har det på den? Noen biler har s.k. kjørevarmer, som går på diesel. Den slår seg på og varmer kjølevannet på motoren om motor og utetemperatur er lav nok. Ikke alltid like lett å få med seg om du har en slik varmer, siden det ikke er noe som lager så voldsomt lyd, og det er ofte heller ingen mulighet å slå den av/på selv.
En slik varmer vil normalt ha egen fødepumpe i området rundt drivstofftanken, med rør/slanger fram til motorrommet. Du kan ha lekkasje her uten at det går utover motorfunksjonen ellers. Har du lekkasje i noe som har med selve motoren å gjøre vil du ofte merke dette med at enten vil ikke motor gå eller gå dårlig (for mye luft i drivstoffet), eller det vil sprute ut i området rundt motor.

Lenke til kommentar
  • 7 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...