Gå til innhold

FCC og EU tvinger igjennom låst bootloader/firmware, påtvungen 802.11h og maksverdi på 80mW på 5.0GHz-båndet?


RamGuy

Anbefalte innlegg

Kan noen forklare meg hvorfor vi har så store restriksjoner på 5.0GHz-båndet her i Europa? I de sise firmwareversjone fra Asus (Asuswrt) til Asus sin RT-serie med konsumerroutere (RT-N5X, N6X, AC5X, AC6X, AC7X osv..) så har Asus begynt å sette noen temmelig absurde restriksjoner på 5.0GHz-båndet etter nye krav fra FCC og European Union visstnok. Disse restriksjonene trer kun i kraft på Europeiske modeller med Europeisk bootloader osv.. Og ikke på Amerikanske eller Asiatiske modeller.

 

Begresningene går først og fremst på at ny maksverdi for TX-Power (mW) er satt ned fra 100 til 80 mW og at det nå er satt på regulation mode 802.11h+d automatisk på alt som er av 5.0GHz bånd og du kan ikke lenger deaktivere dette, men du kan bytte fra 802.11h+d til 802.11h-only ved ønske. Alle andre markeder kommer med regulation mode deaktivert ut av esken uten noen påtvungen bruk, og de leveres også med 100 mW standard TX-power og tidligere så har man jo hatt muligheten til å øke TX-power til 200% på både 2,4GHz båndet og 5,0GHz-båndet men alle slike muligheter har nå bortfalt og det kan heller ikke justeres via telnet / SSH da det er blitt låst i europeisk bootloader.

 

 

Dette virker temmelig idiotisk? Min Asus RT-AC87U har fått merkbart dårligere rekkevidde og ytelse innenfor samme rekkevidde, og en hel del Intel WiFi kort og Appleenheter samarbeider ytterst dårlig med 802.11h regulation mode så ting har blitt helt på styr.

 

Løsningen er å kjøre modifisert bootloader og firmware, eller bare unngå 5.0GHz-båndet fullstendig... Syntes dette er å gå baklengs inn i fremtiden? Etter det jeg forstår så krever EU bruk av 802.11h på grunn av krav rundt DFS-kanaler på 5.0GHz båndet som kan brukes av militære og andre for å unngå forstyrrelser ved behov. Virker jo temmelig søkt at dette skal være relevant på konsumerprodukter da 5.0GHz-båndet ikke rekker uten for husets fire vegger i det hele og store, og etter det jeg forstår så er kanal 36, 40, 44 og 46 utenfor kravene om "DFS" så hvorfor påkreve regulation mode selv på kanaler som ikke faller innunder disse?

 

 

Hvorfor gjøre kanaler som kan bli benyttet av militære og andre tilgjengelige på konsumerprodukter i det hele tatt?? Hva er greia her.. Nå med modifisert bootloader og firmware så har jeg fått deaktivert 802.11h+d på 5.0GHz, jeg har satt manuelt til kanal 44 og boostet TX-power fra nye maksverdien på 80mw til ca 250 mW og rekkevidden, ytelsen og stabiliteten er milevis bedre mot alle mine enheter. Hva er greia med å begrense ting på denne måten?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...