Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Maskin skrur seg av etter oppstart, så på igjen og booter normalt


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg installerte nettopp en ny CPU-vifte som viste seg å være akuratt litt for stor. Den ene bøylen til viften kom borti den ene rambrikken, og pcen startet men alt var svart. Jeg forsøkte da å fjerne rambrikken. Dette førte til at pcen startet i 2-3 sekunder, før den skrudde seg av i 2-3 sekunder, før den skrudde seg på igjen og bootet som normalt.

 

Selvom det ikke er noe problem, føler jeg at det må være noe galt som jeg gjerne skulle hatt fikset. Noen som har vært borti dette før, eller vet hva det kan dreie seg om?

 

Om det er av relevans er specsa:

HK: ASUS P8P67 PRO B3

Ram: Corsair Vengeance DDR3 1600MHz 16GB CL9

CPU: Intel® Core i7-2600K Processor

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

At pcen restarter seg selv automatisk etter endringer i ram-konfigurasjon er ikke uvanlig. Hvis maskinen bootet som normalt etterpå og fungerer fint nå, har du ingenting å bekymre deg for ☺

 

Restarting etter hardware-bytte skjer ofte fordi bios i hovedkortet går gjennom autoconfig.

 

Noe som kan være lurt er å sjekke manualen til hovedkortet etter anbefalte ram-posisjoner, og prøve å plassere ram-brikkene så nært det som mulig (uten å kollidere med cpu-kjøleren)

Lenke til kommentar

Jeg fant nå ut av at jeg har 4 ram slots (A1,A2,B1 og B2). Reccomended settings for 2 brikker som jeg nå kjører er A2+B2, men jeg kjører B1+B2. Kan dette ha noe å si? (får ikke testet enda, da jeg er på jobb)

Dette vil påvirke aksesstid til ram. Noen hovedkort vil også nekte å boote dersom du ikke følger den anbefalte konfigurasjonen. Hovedkortet ditt har to ram-kanaler (A og B), der begge har to ram-posisjoner (1 og 2). Det anbefalte er å fordele ram-brikkene mellom kanalene for best ytelse. Men dersom det ikke er mulig for deg grunnet plassproblemer, og maskinen fungerer fint med to brikker i en kanal så er neppe ytelsestapet merkbart ved normal bruk ☺

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...