Jump to content

coffeeh

Medlemmer
 • Content Count

  155
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

111 :)

About coffeeh

 • Birthday 11/24/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Ok.. Så har jeg gravd litt mer i tilgjengelig dokumentasjon fra Simula/FHI. Ikke veldig mye tilgjengelig, men er ihvertfall noe. Datainnsamling: GPS: samle inn gps-data (lat, lon, alt) og bruke dette til å finne hvor man er, hvilken retning man beveger seg, og hvilken hastighet. Bluetooth: samle inn data for hvilke andre app-brukere som er innen bluetooth-rekkevidde (antatt til ca 10m under normal bruk), samt variasjoner i signalstyrke (RSSI, TX). Generelt: telefonmodell, dekning, maskinvare, etc.. På server: Samle data, anonymisere data, analysere data. Så hos simula kjøre de analyser på innsamlet data der de kan bruke den store mengden innsamlet data til å gradvis korrigere for feilmarginer fra ulike telefonmodeller, samt hvordan feilmarginene endres basert på signalstøy etc.. Jeg vil også anta de har gjennomført en del lab-testing med noen av de mest solgte telefonene på det norske markedet for å ha et utgangspunkt, men igjen: det er meg som spekulerer. Så - til spørsmålet ditt. Kan de dokumentere at de oppnår den ønskede nøyaktigheten fra dag 1? Neppe. Vil de oppnå ønsket nøyaktighet etter et par uker med analyse av innsamlet data, der de kan bygge opp en modell for avstandsmåling mellom ulike typer enheter, i ulike situasjoner, der de tar høyde for signalstyrke, forstyrrelser, etc? Ja, det vil jeg absolutt tro.
 2. Mye større effekt enn nødvendig? De sender vel bare dataen sin videre til neste AMS-måler, som så sender videre til neste, osv osv frem til man når nærmeste "sentral"? Jobbet såvidt med elhub-prosjektet, og såvidt jeg skjønte fra dokumentasjonen der så fungerer AMS-målerne mer eller mindre som et stort MESH-nettverk, dog i frekvensområdene man typisk bruker til mobilnett. Hvis du med styrke tenker på frekvensbåndene som brukes, så satser jeg på at du også er livredd de gode gamle fjernkontrollene til tv'er? De bruker jo tross alt infrarød stråling, som jo er høyere frekvenser enn mikrobølger (som for ordens skyld igjen er høyere frekvenser enn alle mobilnett, wifi, bluetooth etc, med unntak av noen få av frekvensene som skal brukes til 5G) EDIT: Burde kanskje tenkt over det før jeg svarte, men det her er vel strengt tatt off-topic for artikkelen, og er vel et tema som allerede er tatt opp i opptil flere egne dedikerte tråder her på forumet. Så er vel greiere å ta akkurat diskusjonen om AMS på egne tråder for det?
 3. Hvorfor gps? Vel.. Antar det har noe med datamengder å gjøre. Er tross alt mye enklere å først se "åh, her er to enheter som rapporterer om at de er innen ~40 meter fra hverandre, la oss se om de finner hverandre og kan måle senderstyrke for å gi et anslag på avstand", enn at alle enhetene som har appen konstant skal scanne etter alle blåtann-enheter de finner og sende inn info om dem til serveren til fhi og håpe den finner ett treff. Tror også det krever mindre strøm å sjekke ca-posisjon med telefonens posisjonstjenester (en kombinasjon av gps/galileo/glonass, samt wifi og mobilantenner) ca annenhvert minutt, og så bare scanne etter blåtann-enheter ved behov (altså når 2 brukere rapporterer samme ca-posisjon). I forhold til avstandsberegning mellom to bluetooth low-energy sendere, så har det vel vært skrevet en del forskningsartikler om det. Kan ikke påstå jeg er noen ekspert på området, men såvidt jeg har forstått det så er det ikke et uoverkommelig problem å måle avstand rent basert på signalstyrken som brukes (RSSI) så lenge man ikke er på jakt etter centimeterpresisjon. Og siden man her er mer enn fornøyd nok med å kunne si "det er en relativt høy sannsynlighet for at avstanden har vært under 2m i 10-15 minutter", så burde ikke det være noe problem
 4. Det er her bluetooth kommer inn i bildet. Med bluetooth er det en relativt enkel sak å måle avstand til andre bluetooth-enheter. Kilde: Er utvikler selv, og har testet dette selv med telefon og bluetooth "IoT-beacons". Mistenker de kun bruker gps til å rapportere grov lokasjon, og hvis 2 (eller flere) brukere er sånn-ca-nesten-kanskje i nærheten av hverandre, så aktiveres bluetooth for disse brukerene, som så rapporterer avstand og device-id til ulike bluetooth-enheter innen rekkevidde.
×
×
 • Create New...