Gå til innhold

Bærbar eller stasjonær til jobbing hjemmefra


Anbefalte innlegg

Gubben jobber i ett firma hvor han kan gjøre litt jobb hjemmefra. De bruker en applikasjon/system som heter Citrix hvor han kan sjekke mailer, og kan logge seg på det interne systemet på jobb hjemmefra og sjekke diverse ting. Han har foreløpig bare brukt en Microsoft Surface med 2gb minne (tror det er første versjonen med Windows RT etc) Han pleier å jobbe med flere vinduer åpne og slikt, og synes det henger litt. At det tar tid å skifte mellom vinduer. Jeg er litt forvirra enda om hva som vil være viktig for ham hvis han skulle få en pc som taklet dette bedre.

Jeg regner jo selvfølgelig med at internettforbindelsen vår og belastningen på serveren som programmene han kjører ligger på også har litt å si, så jeg har bedt ham teste det ut på den beste pcen vi har med amd a8 6500 prosessor, 8GB minne og som er nesten helt ny.

Har kikket litt på denne laptopen, men er som sagt veldig usikker på hva det er som er viktig i denne sammenhengen; minne, prosessor, harddisk etc

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Slike programmer krever minimalt, i praksis funger terminalklienter fint eller lette maskiner med Atom eller Celerom prosessor og under 4 GB ram.

 

Det som krever litt er båndbredde, hvis det er brukt veldig bra kryptering over VPN kan det kreve litt av prosessoren.

 

Greit å nevne internetthastigheten, greit om den ligger på 10-25 mbit så ikke falskehalsen ligger der. Særlig opphastigheten siden det ofte krever å sende informasjon begge veier.

Lenke til kommentar

Internetthastigheten er 15/3 mbit men veldig variabel på hva vi faktisk får til tider.
Vi prøvde det på min Laptop også, med Intel B830 prosessor og 4GB minne, og det gled visst litt bedre på den. Får følge med internetthastigheten litt mer og da når han er pålogget dette. Se om variasjonene der har stor påvirkning.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...