Gå til innhold

Jeg skal velge hva jeg skal bli. Fremtiden i mine hender


anonymc

Anbefalte innlegg

Hei! :)

Jeg er ei forvirra jente på 19 år som trenger respons på mine tanker. For tiden bedriver jeg mye av tiden min på å finne tak i et studie jeg ønsker å studere og som passer til meg. Dette finner jeg svært vanskelig, mest fordi jeg er et veldig allsidig menneske og fordi jeg er svært opptatt av å finne et studie jeg er typ "født" til. Dette høres sikkert blåst ut, men slik er situasjonen min.

 

Mine interesser:

- Selv er jeg veldig interessert i mennesker, men mest innenfor hvordan et menneske tenker og fungerer. Jeg skulle gjerne studert noe innenfor nevrovitenskap, men jeg tror ikke forskning er noe for meg i lengden. Jeg ser derfor at psykologi er et interessant fag, men dessverre er jeg altfor usikker på jobbmulighetene her og ser for meg å havne i en felle etter endt studie. Jeg tror nemlig ikke jeg kunne klart meg som klinisk psykolog, ettersom jeg tror jobben ville tatt knekken på meg som person.

 

- Jeg er også veldig interessert i menneskerettigheter, og tror juss muligens hadde vært en mulighet. Likevel ønsker jeg å jobbe i utlandet og ikke fotfeste meg i Norge. Hva kan jeg gjøre med dette?
Jeg jobber i Røde Kors for tiden og slike prosjekter har interessert meg hele livet. Drømmejobben ville vært en spennende stilling i RK eller UNICEF, men hvordan? Hvilke studier passer til noe som dette? Jeg kunne heller ikke tenkt meg å bli sykepleier eller lignende, jeg vil heller jobbe innenfor egne prosjekter.

 

- Ellers har jeg lenge vært interessert i egyptisk- og gresk historie, derav arkeologi. Men siden jobbmulighetene er få, setter jeg muligens bare dette som en hobby?

 

- Eiendomsmeglig er noe jeg har blitt anbefalt, fordi jeg er kreativ og ønsker å jobbe med egne prosjekter. Likevel ønsker jeg å gjøre noe mer teoretisk og bedrive noe annet enn boligarbeid o.l....

 

Bare for å nevne det: Jeg er også veldig glad i å skrive og å utvikle mine egne prosjekter. Jeg har jobbet litt for en avis og setter pris på slike prosjekter. Dette fungerer kanskje best som en hobby eller en sideliggende jobb ved en framtidig jobb.

Jeg ønsker ikke å bedrive lærerjobber, heller ikke type forskningsjobber. Jeg tror jeg trenger en jobb med en skarp utfordring, hvor jeg får utviklet mitt eget arbeid og får jobbet både teoretisk og kreativt. Jeg er krevende, men selvfølgelig skjønner jeg at dette bør skjerpes inn... Selvfølgelig er det vanskelig å finne en jobb som kan tilpasses alle interessene.

 

Ja, jeg er mulig både forvirrende og irriterende, men jeg ønsker ikke kommentarer på en håpløs tankegang... Jeg ønsker gjerne å få høre fra dere med erfaring, og også gjerne del tips - innslag om hva dere selv jobber med. Det hadde vært interessant å få høre om andres ståsteder. Jeg ønsker ikke å få svar på alle interessene mine, men heller hvilke erfaringer eller tanker du har/ hadde om å velge et studie? Hva gjorde akkurat du for å finne ut av nettopp dette? Hvorfor/ hvordan har du eventuelt jobben du har i dag?

 

Dette ble et rotete innlegg, men jeg ønsker gjerne diskusjon slik at en vei ut av dette er lettere å finne.

Endret av anonymc
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tror det er stress å tenke på hva man skal bli. Tenk heller på hva du har lyst til å lære deg.

Takk for svar! Jeg er helt enig.

Jeg balanserer vel egentlig veldig mellom begge tankegangene, men tror jeg vet for lite til å dømme studiene. Men hva jeg synes er mest interessant/ det jeg har lyst til å lære mer om tror jeg havner på psykologi eller juss, men likevel klarer jeg ikke å unngå å tenke over hvilke jobber dette springer ut i. :) Jeg er så usikker...

Endret av anonymc
Lenke til kommentar

Å komme inn på psykologi profesjon er lotteri for flinkiser. Juss er langt tryggere.

Hvis det ikke er så nøye med jobbmuligheter i første omgang tror jeg du kunne trivdes med antropologi. Gjerne i statene, for der er arkeologi en del av disiplinen. Men du skal gjøre det svært skarpt for å få gjøre noe relevant etter endte studier. For de fleste blir det et givende, men lite matnyttig studie.

Lenke til kommentar

Du blir ikke nødvendigvis klinisk psykolog i helsevesenet hvis du studerer psykologi. Du kan like gjerne jobbe med rekruttering på en HR-avdeling. Ellers er markedsføring noe som henger tett sammen med psykologi og hvordan mennesker fungerer. Det åpner også for kreativt og selvstendig arbeid.

 

Ellers vet jeg ikke helt hvorfor jeg valgte mitt eget studie. Jeg hadde bare en vag anelse om hva det innebærer. Og jeg er om mulig enda mer i tvil om hva jeg skal bli nå som jeg er mindre enn 4 måneder fra å fullføre bachelorgraden. Grunnen til at jeg fortsatt studerer er at jeg synes faget mitt er interessant og at jeg har mange muligheter innen jeg finner ut hva jeg vil jobbe med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...